Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Míg a világvége el nem választ (2012)

Seeking a Friend for the End of the World
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Galéria (15)

Steve Carell
Keira Knightley

Videók (1)

 
msfini   2022. 02. 21.

legújabb vélemény

0
Remek hangulatú drámai vígjáték

Volt a filmben sok jó poén, de ez inkább egy romantikus dráma, illetve egyértelműen egy kicsit road movie is. Igazi világvége-hangulat van, de nem csak káosz és zavargások vannak, hanem "most már mindegy" alapon mindent megtesznek az átlagemberek is, amit korábban sose tettek volna. Minden remény elveszett, hogy megakadályozzuk a világvégét, már csak az a kérdés, hogy hogyan dolgozod ezt fel: törsz-zúzol, bakancslistádat próbálod teljesíteni, vagy letargikusan folytatod napjaid, arra gondolva, hogy bár meg se születtél volna, és megbántad az egész életed. A befejezés is nagyon remek lett. Színészek: Steve Carell jól hozta a kiégett férfi szerepét, Keira Knightley is fantasztikus volt, Adam Brody karaktere egyszerre volt fárasztó és vicces, Martin Sheennek és Melanie Lynskey-nek ezúttal nem sok szerep jutott, de jó látni őket. Néhány további meglepetésszínésszel is találkozunk majd. Zene: A zene is rendben van. :) Az első jelenetben hirtelen beinduló dal mindig megnevettet. Ajánlás: A 2021-es Don't Look Up (Ne nézz fel!) filmhez hasonlít, annál azért sokkal rövidebb, nincsenek úgy elhúzva a jelenetek. Az, aki csak egy könnyed, poénos vígjátékot vár, lehet, hogy csalódni fog, de szerintem a poénok nagyon jól ülnek. A helyzet abszurditása miatti fekete humort is nagyon kedvelem. 9/10.

 
indingo   2017. 04. 18.

0

Maga az ötlet, az elképzelés megfogott, tetszett, de úgy éreztem, hogy nem használtak ki minden lehetőséget. A stílusa is a dráma és a vígjáték között volt.

 
dandelion1983   2021. 06. 13.

0

Különös film. Az alapötlete zseniális, és voltak nagyon jó pillanatai, de néha kicsit sajnos bugyutára sikeredett. Maradtak benne még lehetőségek. Ennek ellenére elgondolkodtató alkotás, érdemes megnézni.

 
Tomi   2015. 06. 19.

0

Ez a film egy nagyon érdekes és nagyon jó film. Egyáltalán nem azt a történetet láthatjuk, hogy "itt a világvége mentsük meg a bolygót". Egy teljesen ötletes témát dolgoz fel mégpedig ha tudjuk hogy közeleg a világvége akkor mit tennénk. Steve Carell... több»

 
pindurcat   2015. 06. 14.

0

Jól kidolgozott, nyugis film. A két főszereplő kiválasztása hibátlan. Adják a szerepüket, jók a jelenetek, és egyediek a stílusok. Pörgésre és sok izgalomra ne számíts!

 
időjós   2017. 02. 24.

0

Erőtlen, vérszegény darabnak éreztem, ráadásul egy kicsit bugyutának. Az igazat megvallva, nem voltam rá fogékony, így nem is néztem végig, talán egyszer majd a rend kedvéért bepótolom.

 
Nagy Zsolt   2019. 06. 19.

0
Ilyennek képzelem a világvégét

Ez nem egy "Jönnek az űrlények és mi amerikaik, mint a világ urai, megmentjük F16-okkal!" film. Teljes egészében emberi.

A film összbevétele 6 619 173 dollár volt (imdb.com).

 

Lorene Scafaria korábban is rendezett filmet, ami azon az alapötleten alapult, hogy két idegen közt egy váratlan utazás közben szerelem szövődik. A címe Dalok ismerkedéshez.

(kázsé)
 

Linda köptetője 2021. február 12-én jár le.

(kázsé)
 

Nancy Carell, Steve Carell való életbeli felesége játssza a filmbeli feleségét is.

(kázsé)
 

A rendező Lorene Scafaria megjelenik néhány, a filmben látható fotón, mint Dodge rég elveszett szerelme, Olivia.

(kázsé)
 

Az aszteroida nem tűnik fel a filmben, csak a poszteren.

(kázsé)