Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Miss Daisy sofőrje (1989)

Driving Miss Daisy
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
31
Képek
2
Videók

Galéria (31)

Videók (2)

 
ködszúrkáló   2016. 02. 15.

legújabb vélemény

1

Nem nagyon akartam hozzászólni,de két komment megütötte a lelkem.....unalmas? valóban nem egy akció film,de az életről,a barátságról,a szeretetről,az elmúlásról,az öregségről szól ami néha valóban unalmas de mégis szívet melengető mint ez a film.Vann... több»

 
Moria99   2015. 08. 21.

1

A forgatókönyv nagyszerű, a látványvilág csodálatos, a történet magával ragadó. Lehengerlő ez a film! Kalandos, izgalmas, egyszerűen fantasztikus, gyönyörűen kidolgozott.

 
Zsu99   2015. 12. 28.

1

Nekem nagyon unalmas volt a film. Végig unatkoztam rajta és mintha semmiről nem szólna. Vontatott és egyáltalán nem kötött le. A színészektől jobbra számítottam.

 
endi77   2015. 05. 02.

1

Talán kicsit méltatlanul mellőzött film, egy letűnt korszak történetével... lenyűgöző zenével... hangulatos, elgondolkoztató film a társadalmi korlátokon átívelő kölcsönös tiszteletről s barátságról...

 
FarZoo   2015. 06. 24.

0

Annak ellenére hogy sokan istenítik a filmet, nekem nagyon nem tetszett , mert egy vontatott, unalmas dráma lassú cselekménnyel és igazán sztorija sincsen. Ezektől a szereplőktől jobbat is vártam, csalódás volt.

A film összbevétele 145 793 296 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapjául szolgáló darab Pulitzer-díjat kapott 1988-ban.

(rbernadett)
 

Katharine Hepburn, Bette Davis, Lucille Ball, és Angela Lansbury mind érdeklődést mutattak Miss Daisy szerepe iránt, a stúdió pedig gondolkozott egy Bette Midler/Eddie Murphy párosításon is.

(rbernadett)
 

Jessica Tandy meg volt győződve róla, hogy nem ő fogja kapni az Oscar-díjat, ezért 100 dollárban fogadott az ügynökével, hogy nem ő lesz a díjazott. Aznap este amikor mégis az ő nevét olvasták fel, azt mondta, hogy ez volt élete legjobb fogadása, amit valaha elveszített.

(rbernadett)
 

Jessica Tandy 81 évesen kapta meg az Oscar-díjat a filmben nyújtott alakításáért, ezzel ő lett a legidősebb díjazott eleddig az Oscar-díj történelmében.

(rbernadett)