Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
72

Miss Daisy sofőrje (1989)

Driving Miss Daisy
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
31
Képek
2
Videók
 
Moria99   2015. 08. 21.

A forgatókönyv nagyszerű, a látványvilág csodálatos, a történet magával ragadó. Lehengerlő ez a film! Kalandos, izgalmas, egyszerűen fantasztikus, gyönyörűen kidolgozott.

 
Zsu99   2015. 12. 28.

Nekem nagyon unalmas volt a film. Végig unatkoztam rajta és mintha semmiről nem szólna. Vontatott és egyáltalán nem kötött le. A színészektől jobbra számítottam.


 
endi77   2015. 05. 02.

Talán kicsit méltatlanul mellőzött film, egy letűnt korszak történetével... lenyűgöző zenével... hangulatos, elgondolkoztató film a társadalmi korlátokon átívelő kölcsönös tiszteletről s barátságról...

 
ködszúrkáló   2016. 02. 15.

Nem nagyon akartam hozzászólni,de két komment megütötte a lelkem.....unalmas? valóban nem egy akció film,de az életről,a barátságról,a szeretetről,az elmúlásról,az öregségről szól ami néha valóban unalmas de mégis szívet melengető mint ez a film.Vannak ilyen "lélek" filmek....talán élettapasztalat,finom antenna,vagy időbeli ráhangolódás kell.A Schmidt élete,A mindenki jól van,A Cinema Paradiso is ilyen,de ilyen például az Ifjúság cimű új film is.

 
FarZoo   2015. 06. 24.

Annak ellenére hogy sokan istenítik a filmet, nekem nagyon nem tetszett , mert egy vontatott, unalmas dráma lassú cselekménnyel és igazán sztorija sincsen. Ezektől a szereplőktől jobbat is vártam, csalódás volt.

A film összbevétele 145 793 296 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapjául szolgáló darab Pulitzer-díjat kapott 1988-ban.

(rbernadett)
 

Katharine Hepburn, Bette Davis, Lucille Ball, és Angela Lansbury mind érdeklődést mutattak Miss Daisy szerepe iránt, a stúdió pedig gondolkozott egy Bette Midler/Eddie Murphy párosításon is.

(rbernadett)
 

Jessica Tandy meg volt győződve róla, hogy nem ő fogja kapni az Oscar-díjat, ezért 100 dollárban fogadott az ügynökével, hogy nem ő lesz a díjazott. Aznap este amikor mégis az ő nevét olvasták fel, azt mondta, hogy ez volt élete legjobb fogadása, amit valaha elveszített.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.