82% 108 szavazat
Mrs. Harris Párizsba megy

Mrs. Harris Párizsba megy

Mrs. Harris Goes to Paris
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
36
Szereplők (36)
28
Képek (28)
5
Videók (5)
9
Érdekességek (9)
2
Díjak (2)
2
Filmkritika (2)
10
Cikkek (10)
Fórum

Hol nézheted

Isabelle Huppert
Anthony Fabian
Lesley Manville
Alba Baptista
Lesley Manville
Lambert Wilson
Lesley Manville
Lesley Manville
Lesley Manville
Lesley Manville
Isabelle Huppert
Lambert Wilson
Lesley Manville
Lambert Wilson
Freddie Fox
Lesley Manville
Lesley Manville
Lambert Wilson
Isabelle Huppert
Lesley Manville
Freddie Fox
Freddie Fox
Lesley Manville
Alba Baptista
Ellen Thomas
Jason Isaacs
Lesley Manville

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Paul Gallico világszerte népszerű kedvelt regényének új feldolgozása egy takarítónőről az 1950-es évek Londonjában, aki beleszeret Christian Dior haute couture ruhájába, és úgy dönt, hogy ezért mindent kockára tesz.

Anthony Fabian legújabb rendezésének főszerepeiben Isabelle Huppert,… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, Belgium, Magyarország
Premier (HU): 2022.10.20. | Netflix (2024.06.20.)
Forgalmazó: UIP-Duna Film
 
2024.06.28 szemtelen

legújabb vélemény

Dior varázs

A kedvességre és cukiságra összpontosító film egy hatalmas, kalandos álmodozás. Hátterében nem csak a Dior-költemények csillognak, hanem a történet az 1950-es évek társadalmi problémáival is szembesít bennünket, kissé cukrozott formában. A világ nem ilyen jó, de ilyen varázslatos is lehetne! Ajánlom mindazoknak, akik szívesen álmodoznak kétórát egy bájos házvezetőnővel, akinek romantikus természete és bűvöletei minket is ámulatba ejt.

0
 
2023.01.27 Crystaldeer

a nap véleménye

Szerethető, kedves film.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film 1957-ben játszódik, az akkori Londonban, így a néző egy kis időutazáson is részt vehet. Nekem már az első percektől a Paddington című film jutott eszembe. Ennek is hasonlóan meseszerű hangulata van, sokszor már kicsit túl mézes-mázosan ábrázol... Teljes kritika

1
 
2022.10.21 Márk

Azt hiszem, hogy ez egy annyira cuki és kedves film, hogy engem megvettek kilóra már a történettel is, de úgy igazán a szereplők voltak nagyon szimpatikusak.

5
 
2022.11.03 Artemisia

Álomút

Gyász, útkeresés, álmok, vágyak, hullámvölgyek, bonyodalmak, újrakezdés, szerelem és divat minden mennyiségben – mindez nyakon öntve egy nagy adag optimizmussal, derűlátással és bájos naivitással. Ez alapján a recept alapján (és Paul Gallico regénye ... Teljes kritika

4
 
2022.10.30 Az amatőr

Merj kiállni az álmaidért!

Vannak olyan sorozatok, illetve filmek, amik melegséggel töltik el az embert. Ezt a feel good élményt éltem át ennek a filmnek a nézése közben is. A főszereplő Mrs.Harris a munkája során mindenkinek boldogságot és nyugalmat hoz az életébe és nincs ez másként a nézővel sem. Lesley Manville csodásan alakítja a szeretetre méltó takarítónőt. A mellékszereplők is jól el lettek találva. Az egész kicsit tündérmesés néha, ugyanakkor egyfajta komolyság is jellemző a filmre. A bájos Mrs.Harris élete korántsem egyszerű, fel kell dolgozza a férje elvesztését és a jóságát többen kihasználják, emellett egyszerű takarítónő mivolta miatt semmibe veszik. Ő azonban képes kitörni a láthatatlanságból azzal, hogy erőt merít az álmaiból és mindig a szívét követi. Elég bátor, ahhoz, hogy tegyen is a vágya megvalósulásáért és a körülötte lévőket is erre ösztönzi. A Mrs. Harris Párizsba megy összességében tehát egy nagyon kedves történet, amely amellett, hogy mosolyt csal az arcunkra, arra is megtanít, hogy ne csak álmodni merjünk, hanem küzdeni is az álmainkért.

2

A film összbevétele 8 400 695 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 40 448 601 forintot termelt. A hazai mozik összesen 23 923 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

A Magyar Nemzeti Filmintézet 279 millió forinttal támogatta a produkciót.Szerző: Crystaldeer

#2
 

A piros kabrió egy Renault Caravelle, amelyet 1958 és 1968 között gyártottak.Szerző: csd

#3
 

A film munkálatai a koronavírus-járvány ideje alatt zajlottak.Szerző: csd

#4
 

A film néhány párizsi jelenetét Budapesten rögzítették.Szerző: csd

#5
 
(2023. 06. 20.)
Párizs, Dior, szerelem
Lesley Manville londoni takarítóként elhatározza, hogy Párizsba utazik, hogy egy Christian Dior-ruha büszke tulajdonosa legyen. A Mrs. Harris Párizsba megy tökéletes mozi a hűvös őszi napokra. Több
 
Értékelés: 7/10
(2023. 05. 11.)
Ilyen lenne Paddington, ha mackó helyett egy ötvenes évek Londonjában élő özvegy takarítónő lenne. Több