Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Pezsgő és macaron – egy feledhetetlen kerti parti (2018)

Place publique
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Videók (2)

 
ruman666   2019. 04. 08.

legújabb vélemény

0

Nem rossz film, ezt előre le kell szögezni, de valahogy nem igazán érzek késztetést arra, hogy majd valaha újra meg akarjam nézni. Vicces meg minden, meg a karakterek is szerethetőek, de úgy érzem, ez megint csak egy sorozatgyártott tucatfilm, pedig lett volna benne még bőven potenciál.

 
György Kindl   2019. 04. 06.

0

Fertelmes, unalmas, tartalmatlan. Fél óra után kijöttünk, hogy ne idegesítsük fel jobban magunkat.

 
majkymi   2019. 04. 07.

0

Ja, hát valahogy pont így képzeli az ember, ha egy francia vígjátékról van szó. Nem csupán a cím miatt, ez a történet gyakorlatilag elpuffogtat minden klisét a francia filmekkel kapcsolatban, amit csak el lehet. Ez persze nem válik terhére a filmnek... több»

 
daeril   2019. 04. 06.

0

Bár egy remek kis vígjátékról van szó, a humors álca alatt egy nagyon erős és mély (akár szomorúnak is mondhatnám) történet lapul meg, ami eléri azt, ami ritkán sikerül egy vígjátéknak: hogy elgondolkodtasson. Nagyon erős 4 csillag jár rá tőlem és egy ehhez illő határozott ajánlás!

 
Sniper   2019. 04. 04.

0

Agnés Jaoui és Jean-Pierre Bacri neve ismerős lehet a francia filmek kedvelői között, akinek nem, annak nagyon ajánlom a páros korábbi filmjeit. A Pezsgő és macaron ismét egy kellemes felüdülés, amit jó szívvel merek ajánlani.

 

A Pezsgő és macaron Agnès Jaoui ötödik egészestés filmje, és egyben az ötödik alkalom, amikor Jean-Pierre Bacri forgatókönyvíróval dolgozott együtt.

(hp)
 

A film egyik szereplője, Yvick Letexier rendkívül népszerű YouTube-er Franciaországban. "A húsz, huszonöt év felettiek többsége nem ismeri, de a fiatalabb korosztály számára valóságos sztár. Gyakorlatilag ő a leghíresebb az egész stábból" - viccelődött egy interjúban a film rendezője, Agnès Jaoui.

(hp)
 

Agnès Jaoui a forgatás előtt három forrást jelölt meg a stáb számára inspirációként. Ezek: Esküvő (Robert Altman), Nikita Mikhalkov befejezetlen zongoradarabja és a Játékszabály (Jean Renoir).

(hp)
 

Agnès Jaoui és Jean-Pierre Bacri elképzelése már az elejétől az volt, hogy a filmet egyetlen helyszínen forgassák. Különösen az után, hogy legutóbbi közös filmjük, a Au bout du conte jókora kihívás elé állította őket, ugyanis több mint 50 helyszínen kellett dolgozniuk.

(hp)
 

Agnès Jaoui rendező és Jean-Pierre Bacri forgatókönyvíró elmondták, hogy a filmjükkel görbe tükröt akartak állítani azokanak a hírességeknek, akik életük minden pillanatát közzéteszik a közösségi oldalakon.

(hp)
 
A Pezsgő és macaron - Egy feledhetetlen kerti parti egy aranyos és vicces alkotás, ami nem szól többről, mint amiről akar, mondanivalóját pedig elsősorban az idősebb korosztály fogja érteni és értékelni. több»
 
Agnés Jaoui filmje inkább csak belekap a témákba, így az egész film inkább csak egy felszínes, sok témát érintő locsogásként marad meg az emlékezetünkben (már amennyire megmarad), nem pedig egy izgalmas beszélgetésként. több»