74% 212 szavazat
Pokémon

Pokémon

Pokémon
Filmadatlap
17
Vélemények (17)
105
Szereplők (105)
8
Képek (8)
Videók
48
Érdekességek (48)
Díjak
Filmkritika

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

FILMINFÓ

A Pokémon című japán animációs sorozat történetének középpontjában a világ legjobb Pokémon mesterének címéért folyó küzdelem áll. A három tanítómester, Ash, Brock és Misty kis szörnyeikkel egyetemben ezért a célért állja ki a veszélyes próbákat; s ellenfeleiket… Több

 
2021.07.20 Laca//Ho/rr/oR//

legújabb vélemény

Egy jó kis gyerekkori élmény örök emlékkel

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Generációnk ékkövei is lehettek ezek a kis szörnyek minden hétvégén vagy különböző játékokban, abban az időszakban. Konkrétan a rajongói voltunk, főleg az 1. generáció szörnyecskéinek. 1997-ben pedig az első filmet is megkaptuk, és emlékszem, alig vártam, hogy a moziban láthassam, hisz gyerekszemmel ez óriási szó volt akkortájt. Persze felnőttként belegondolva eléggé vontatott volt már maga a sorozat is, de a film sem mutatott sok újat, ha ezt most kéne elemezni, mert csak a két legendás Pokémon volt a főattrakció, de nekem akkor is jó kis emlék marad ez az egész. Őszintén be is vallhatom, hogy Ash halála a film vége felé, és Pikachu jelenete megsirattatta az akkor 7-8 éves lelkemet, valamint jó kis csaták voltak a filmben, amik lendületet adtak a néhol lapos kis történetnek. De igazából a maga módján nagy szó volt ez az 1. film, és jó visszagondolni rá. Imádtam ezt az egész világot, és Game boy-on is nem egyszer kijátszottam a Fire red névre hallgató videojátékot. Sokat nem kell beleképzelni, pusztán élvezni kell, főleg a sorozatban az "ismétlődő" részeket.

0
 
2018.12.03 mamiéstöti2

Számomra egy abszúrd mese, soha nem tudott elkápráztatni, most meg a Pokémon vadászat hódít, de én ezt is mindenképp negatív dolognak tartom.

0
 
2017.12.29 indingo

Hihetetlen, hogy mennyire meg tudta hülyíteni a gyerekeket. És az akkori gyerekek ma már felnőtt fejjel vadásszák a Pokémonokat. Mindig volt valami rejtély az egész sztoriban, hogy hogyan férnek bele azokba a labdákba.

0
 
2017.08.23 Deku

Gyerekkoromban alig vártam a hétvégéket, hogy nézhessen a következő epizódokat. Nagyon aranyos anime még ma is. Tele izgalommal és mókás pillanatokkal. Úgy bizony szavamra.

0
 
2019.05.05 Ms. Akárki

Gyerekként imádtuk. Rendkívül akciódús és kalandos ahogy harcolnak egymással és a pokemonokat egymástól akár meg is szerzik. Némelyik lény imádnivalóan cuki. Ez volt akkoriban az egyetlen hasonló kaliberű sorozat így sokan rajongtunk érte a 90-es években.

0

A film összbevétele 18 950 481 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A Super Mario után a második legtöbb videójátékot adták el a Pokémonból.Szerző: HE7EDIK

#2
 

A sorozat sok embernél okozott epilepsziás rohamot.Szerző: HE7EDIK

#3
 

A Pokémon széria több mint 20 milliárd dollárt hozott világszerte.Szerző: HE7EDIK

#4
 

A sorozatból számos mozifilm készült.Szerző: HE7EDIK

#5