Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Pokémon (1997)

Pokémon
Filmadatlap
 
105
Szereplők
17
Vélemények
8
Képek
Videók

Galéria (8)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 20.

legújabb vélemény

0
Egy jó kis gyerekkori élmény örök emlékkel

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Generációnk ékkövei is lehettek ezek a kis szörnyek minden hétvégén vagy különböző játékokban, abban az időszakban. Konkrétan a rajongói voltunk, főleg az 1. generáció szörnyecskéinek. 1997-ben pedig az első filmet is megkaptuk, és emlékszem, alig vártam, hogy a moziban láthassam, hisz gyerekszemmel ez óriási szó volt akkortájt. Persze felnőttként belegondolva eléggé vontatott volt már maga a sorozat is, de a film sem mutatott sok újat, ha ezt most kéne elemezni, mert csak a két legendás Pokémon volt a főattrakció, de nekem akkor is jó kis emlék marad ez az egész. Őszintén be is vallhatom, hogy Ash halála a film vége felé, és Pikachu jelenete megsirattatta az akkor 7-8 éves lelkemet, valamint jó kis csaták voltak a filmben, amik lendületet adtak a néhol lapos kis történetnek. De igazából a maga módján nagy szó volt ez az 1. film, és jó visszagondolni rá. Imádtam ezt az egész világot, és Game boy-on is nem egyszer kijátszottam a Fire red névre hallgató videojátékot. Sokat nem kell beleképzelni, pusztán élvezni kell, főleg a sorozatban az "ismétlődő" részeket.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 03.

0

Számomra egy abszúrd mese, soha nem tudott elkápráztatni, most meg a Pokémon vadászat hódít, de én ezt is mindenképp negatív dolognak tartom.

 
indingo   2017. 12. 29.

0

Hihetetlen, hogy mennyire meg tudta hülyíteni a gyerekeket. És az akkori gyerekek ma már felnőtt fejjel vadásszák a Pokémonokat. Mindig volt valami rejtély az egész sztoriban, hogy hogyan férnek bele azokba a labdákba.

 
Deku   2017. 08. 23.

0

Gyerekkoromban alig vártam a hétvégéket, hogy nézhessen a következő epizódokat. Nagyon aranyos anime még ma is. Tele izgalommal és mókás pillanatokkal. Úgy bizony szavamra.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

0

Gyerekként imádtuk. Rendkívül akciódús és kalandos ahogy harcolnak egymással és a pokemonokat egymástól akár meg is szerzik. Némelyik lény imádnivalóan cuki. Ez volt akkoriban az egyetlen hasonló kaliberű sorozat így sokan rajongtunk érte a 90-es években.

 
babsy88   2016. 08. 06.

0

Nagyon jó mese, egy kitalált világról, ahol különös kis állatokat kell egy pokélabdába fogni, hogy egymás ellen versenyeztessék őket. Minden állatkának különböző képessége van. Izgalmas kalandok várják a mese főhősét.

 
TomÁcs   2018. 04. 22.

0

Kezdetben kedveltem ezt a mesét, de egy idő után sok lett. Ezek a kimondhatatlan nevű és behatárolhatatlan fajú állatok. A sok harc meg torna egy idő után unalmas.

A film összbevétele 18 950 481 dollár volt (imdb.com).

 

A Super Mario után a második legtöbb videójátékot adták el a Pokémonból.

(HE7EDIK )
 

A sorozat sok embernél okozott epilepsziás rohamot.

(HE7EDIK )
 

A Pokémon széria több mint 20 milliárd dollárt hozott világszerte.

(HE7EDIK )
 

A sorozatból számos mozifilm készült.

(HE7EDIK )
 

A sorozatból számos videójáték készült.

(HE7EDIK )