Egyáltalán nem volt számomra kémia/összhang a főszereplők között, és nem is őket választottam volna a filmhez.
Nekem tulajdonképpen tetszett a Vigyél a Holdra, bár nem azért, amiért a többségnek. Nálam az 1969-es Holdra szállás bemutatása jött be és a Kennedy Űrközpontról készült jelenetek, felvételek, képek. A főszerepekben Scarlett Johansson és Channing Tatum mérsékelten tehetséges alakítást vezetnek elő, és furcsa módon a kémia sem nagyon működik közöttük. Tatum furcsa pulóverei és dermesztő frizurája is érthetetlen számomra. Az elképzelés arról, hogy 1969. július 20-án valójában nem is a Holdfelszínre lépett Armstrong, hanem egy Földön lévő katonai hangár talajára, ma is sokak számára reális elképzelés. Az esetről ez a legújabb film mindenesetre vicces és szórakoztató sztorit mutat be, melyben némi romantika is szerephez jut. A humor miatt ér nálam négy csillagot, bár a rendezés sem rossz: Greg Berlanti munkája. Azért főleg inkább csak azoknak ajánlanám, akiket érdekel a 60-as évek stílusvilága, és Scarlett Johansson és Channing Tatum fanok. Csillagokban kifejezve: 4 csillag (75% körül), a vicces helyzetek okán.
Nehéz manapság jó filmet találni, de ez kimondottan szórakoztató volt. Persze volt valami valóság fonala is, de az lényegtelen. Hiszen ez csak egy film. Történhetett akár így is. A lényeg az, hogy én mint néző, jól szórakoztam. Ezért készülnek ezek a filmek. Kalandra fel, irány a Hold! Irány a mozi. :)
Ez a „mű” egy igazi filmes közhely- és kliséhalmaz. Semmi egyedi vagy eredeti nincsen benne, a forgatókönyv és a dramaturgia egy milliószor kitaposott (lerágott csontos) úton halad végig. Aki látott már életében 10 átlagos filmet, az itt is több lépéssel előre fogja tudni, hogy mi fog következni, ki hogyan fog reagálni és cselekedni, mi mi után következik. Elképesztően gyenge. Ráadásul nekem úgy tűnt, hogy Scarlett Johansson is gyenge ebben a szerepben – nem rá szabták.
Szegény usákok, bajban vannak ezzel a von Braunnal, jó lenne a fazont kitörülni a történelemkönyvekből, de az van, hogy ez az egész sz*r nem jött volna össze nélküle.
Tatum és Johansson párosa nagyon jól működik ebbben a történetben, így már csak miattuk is alapból érdemes megnézni.