Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
37
Vélemények
74
Képek
1
Videók

Érdekességek: Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban (1992)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 358 991 681 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatáson több kamera is befagyott.

(HETEDIK )
 

Culkin a filmért majdnem 5 millió dollárt kapott.

(HETEDIK )
 

Donald Trump is felbukkan a filmben.

(HETEDIK )
 

A filmet a Plaza Hotelben vették fel.

(HETEDIK )
 

Több száz galambot hozattak a filmhez.

(HETEDIK )
 

Kevin családja átutazóban a Dolphin hotelben szállt meg.

(mamiéstöti2)
 

Több száz galambot képeztek ki a híres parkban játszódó jelenethez. Az egyik galamb majdnem belerepült Daniel Stern szájába, amikor az üvöltözni kezdett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A vadgalambos fenyőfadísz történetét és magát a díszt is kifejezetten a film kedvéért készítették és találták ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A telefonszám, amit Kevin felhív a filmben, a valóságban is a Plaza Hotel telefonszáma volt. A film megjelenése után ugrásszerűen megnőtt a szobafoglalások száma. A hotel vezetősége pedig egyedi Reszkessetek betörők 2. csomagot alakítottak ki, amelyben 1100 dollárért a 411-es Kevin lakosztályban tölthettek el a családok egy éjszakát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a filmet a Plaza Hotelben vették fel, a medence nem a hotel sajátja. A jelenet a Four Seasons Hotelben lett felvéve Chicagóban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kevin szobaszámlája összesen 967,43 dollár volt. 2 szelet csokitorta, 6 csoki mousse csoki öntettel, vanília és eper fagyi M&M-szel, csoki drazséval, cseresznyével, dióval, pillecukorral, karamell, eper és csoki sziruppal, banánnal, 6 angol puding, 8 eper torta és 36 csokival mártott eper szerepel rajta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet könyv verzióban Todd Strasser örökítette meg. A történetnek hangoskönyv verziója is van, amelyet Tim Curry tolmácsolásában hallhatunk.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hangfelvevő szerkezet, amit Kevin használ a filmben, egy valóban létező modell, amelyet a Tiger Electronics gyártott. A filmbeli darab azonban valójában nem működött, csupán a film kedvéért készítették.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Míg az első részben a Pepsi kapta meg a filmben a termékelhelyezési jogokat, addig ebben a részben a riválisnak, a Coca Cola-nak sikerült. A Cola-t a filmben Kevin unokatestvére, Fuller fogyasztja előszeretettel, akit Kieran Culkin alakít, aki a valóságban Macaulay Culkin testvére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Duncan Játékbirodalmának bejárata valójában Chicagóban, a Rookery Buildingben található. Az épületet használták az Aki legyőzte Al Caponet című filmben is 1987-ben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben Donald Trumpon kívül a Nulladik órában megismert Ally Sheedy és a Star wars sorozatban Yoda hangját kölcsönző Frank Oz is kapott egy-egy cameo szerepet. Előbbi a reptéren jegyárusítót alakít, utóbbit pedig láthatjuk, amint adományt tesz bele a gyűjtődobozba.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szállodában a család Az élet csodaszép című filmet nézi.

(mamiéstöti2)
 

1992-ben a 3. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film költségvetése 18m$ volt, ebből csak Macaulay Culkin kapott 4,5m-t. A film bevételei aztán minden várakozást felülmúltak, mivel az USA-ban és világszinten is több mint 100 millió dolláros bevételeket produkált.

(ZeroHero)
 

Kevin a szálloda halljában Donald Trumptól kérdezi meg, hogy merre található a telefon.

(dulkap)
 

Macaulay Culkin 4,5 millió dollárt kapott a szerepért. Ez volt a legnagyobb fizetség, amit valaha egy 12 éves színész kapott.

(hp )
 

A Reszkessetek, betörők!-ben (1990) Kevin az Angels with Filthy Souls című filmet nézte a televízióban. Ebben a részben a film folytatását, az Angels with Even Filthier Soulst nézi.

(hp )
 

A forgatáson olyan hideg volt, hogy számos kamera szó szerint lefagyott.

(hp )
 

Ez volt Ralph Foody utolsó filmje. A színész 1999. november 21-én hunyt el.

(hp )
 

A filmben Chris Columbus lánya, Eleanor Columbus is feltűnik.

(hp )
 

a Reszkessetek, betörők! 2-ben néhány másodperc erejéig a rendező, Chris Columbus is látható, amikor Kevin átsétál a játékbolton.

(hp )