Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Rio (2011)

Rio
Filmadatlap
 
32
Szereplők
39
Vélemények
15
Képek
4
Videók
Rio

Galéria (15)

Videók (4)

 
Timon   2022. 07. 01.

legújabb vélemény

3
Amikor magas színvonalról indul a mese

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Régóta kedvelem a Blue Sky Studios filmjeit, azon belül a Jégkorszak-filmeket. A másik nagy kedvenc tőlük a Rio-filmek. Valahogy úgy érzem, ezek különlegesek és tele vannak szívvel-lélekkel. Ez az első rész nagyon egyedi módon indult. Imádom, ahogy Azúr életét gyorsan bemutatják, majd jön a lényeg: párt kell találnia, hogy megmenthessék a fajukat. A nagyon jópofa mellékszereplők pedig hihetetlenül feldobják a filmet. Útjuk vicces, felemelő és tanulságos. A kedvenc részem belőle, amikor kizuhannak a gépből, és muszáj repülnie, hogy megmentse Jewelt. Na, meg a madarak táncjelenetei. Külön tetszettek a zenei dalbetétek. 10/10

1
 
Deku   2017. 07. 18.

1

Grafikailag persze kikezdhetetlen hisz nagyon szép lett. A történet viszont nem érintett meg túlzottan, nem lett rossz de kiemelkedő sem így egyszer nézhető átlagos film.

 
Artemisia   2020. 05. 07.

3

Így kell elkészíteni egy imádnivaló, bájos rajzfilmet. Adott a nagyon jó alapfelállás, Azúr, az utolsó hím kék ara, ezér gazdájának, Lindának Rióba kell vinnie, hogy egy fajmegőrző program keretében megmentsék a kék arákat a kihalástól. Azonban Rióba... több»

 
mamiéstöti2   2017. 05. 07.

2

Nagyon aranyos mese jól kidolgozott karakterekkel, remek színvilággal és mindenkinek érthető humorral, ami egy rossz nap után is megmosolyogtat. Csak ajánlani tudom.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 19.

2

Nagyon édes mese a kis cuki kék papagályról, akinek a fajtája már sajnos a kihalás szélén volt. Szerelemre talált és el is veszett a városban de végül sikerült átverekednie magát a városon és visszatalálnia a szeretett gazdájához. Nagyon vicces és érzelmes mese, melyet felnőttek és gyerekek is egyszerre szerethetnek.

 
babsy88   2016. 08. 06.

2

Nagyon jó kis mese. Vicces elragadó szereplők. Szívesen megnézem bármikor.

 
Klauka89   2021. 11. 03.

1

Nagyon kedves mese, ami teljes kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az igazi színes, ezerarcú Rio de Janeirót láthatjuk, másfél órára mi is a hatalmas karneváli forgatag részesei lehetünk. Jó fejek a madarak, egy kicsit még Nigel is szerethető. Feldobta a vasárnap reggelemet.

A film összbevétele 487 519 809 dollár volt (imdb.com).

 

Sajnos úgy néz ki 2018-ra kihalt a Spix-ara papagáj. A madarak és élőhelyük védelmével foglalkozó BirdLife International közzétette a világ madarainak állapotáról szóló jelentését, amelyben a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a vörös listára sorolta, azaz bizonyítottan vagy nagy valószínűséggel kihalt a faj.

(gyorfigyuri10)
 

A filmet valós történet ihlette, ugyanis Elvis a Spix ara az USA-ból Brazíliába utazott, hogy részt vegyen egy programban, amely a Spix arák fogságban való szaporítását tűzte ki célul.

(ps)
 

Az Oreo a filmhez kapcsolódóan piacra dobta a limitált szériás, kék cukormázzal bevont pilótakekszét.

(ps)
 

Ez volt a Blue Sky Studios első musical stílusú animációs filmje.

(ps)
 

Nico egy kanári.

(ps)