Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
36
Vélemények
15
Képek
4
Videók
Rio
 
Artemisia   2020. 05. 07.

legújabb vélemény

Így kell elkészíteni egy imádnivaló, bájos rajzfilmet. Adott a nagyon jó alapfelállás, Azúr, az utolsó hím kék ara, ezér gazdájának, Lindának Rióba kell vinnie, hogy egy fajmegőrző program keretében megmentsék a kék arákat a kihalástól. Azonban Rióban kicsúszik az irányítás a kezükből, a nőstény arának, Csilinek ugyanis más tervei vannak, meg akar szökni az intézetből, ráadásul egy állatkereskedő banda is vadászik rájuk. És innentől kezdve megállíthatatlanul peregnek az események, Csili és a röpképtelen Azúr összeláncolva menekül Rió utcáin, a Karnevál színes forgatagában. Hatalmas kaland az egész mese, tele akcióval( egyik kalandot követi a másik, Azúr ki is mondja :"Nagy kérés lenne csak 5 perc életveszély nélkül?") romantikával (Csili és Azúr közös jelenetei nagyon cukik^^), humorral (pl.madár-majom háború) és jópofa, aranyos állatszereplőkkel ( Nico és Pedro egyszerűen szuperek, Luiz és Rafael is nagyon viccesek), izgalommal( Nigel igazi tollas Terminátor), érzelmekkel (megható, ahogy Linda elszántan próbálja megtalálni Azúrt, és közben egymásba szeretnek Tulio-val) és persze tanulságokkal, mindezt fergeteges, forró karneváli hangulatban. Engem abszolút levett a lábamról.

 
mamiéstöti2   2017. 05. 07.

Nagyon aranyos mese jól kidolgozott karakterekkel, remek színvilággal és mindenkinek érthető humorral, ami egy rossz nap után is megmosolyogtat. Csak ajánlani tudom.


 
Deku   2017. 07. 18.

Grafikailag persze kikezdhetetlen hisz nagyon szép lett. A történet viszont nem érintett meg túlzottan, nem lett rossz de kiemelkedő sem így egyszer nézhető átlagos film.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

Nekem tetszett kicsit sablon történet volt de attól még élveztem. Érdemes megnézni! Nem mondom nem mindennapi mese, mert van egy rakat hozzá hasonló de attól még aranyos ahogy a röpképtelen papagáj a körülmények miatt rászorul arra hogy ősi ösztöneit képességeit ami a génjeibe van azt felélessze.

 
babsy88   2016. 08. 06.

Nagyon jó kis mese. Vicces elragadó szereplők. Szívesen megnézem bármikor.

 
Norbi   2018. 07. 09.

Egy mese. Ne várjunk tőle több szálon futó bonyolult , szimbolikával átszőtt cselekményrendszert. Főleg gyerekeknek készült, de felnőttek számára is élvezhető a gyönyörű képi világ és a jó humor által. Csak ajánlani tudom.

 
diumiu   2016. 11. 10.

Engem teljes mértékben meggyőzött ez a rajzfilm, főleg azért mert nem a megszokott amerikai helyszínen játszódik a történet. Kifejezetten tetszik, hogy Rio-t megismerhettem, a figurák szépek, kidolgozottak voltak, színesek. A látvány mellett a zenét is nagyon jól eltalálták. Kellemes kikapcsolódás volt.

A film összbevétele 487 519 809 dollár volt (imdb.com).

 

Sajnos úgy néz ki 2018-ra kihalt a Spix-ara papagáj. A madarak és élőhelyük védelmével foglalkozó BirdLife International közzétette a világ madarainak állapotáról szóló jelentését, amelyben a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a vörös listára sorolta, azaz bizonyítottan vagy nagy valószínűséggel kihalt a faj.

(thedarkman99)
 

A filmet valós történet ihlette, ugyanis Elvis a Spix ara az USA-ból Brazíliába utazott, hogy részt vegyen egy programban, amely a Spix arák fogságban való szaporítását tűzte ki célul.

(ps)
 

Az Oreo a filmhez kapcsolódóan piacra dobta a limitált szériás, kék cukormázzal bevont pilótakekszét.

(ps)
 

Ez volt a Blue Sky Studios első musical stílusú animációs filmje.

(ps)
 

Nico egy kanári.

(ps)
 

A csempészek repülőgépe egy Short SC-7 Skyvan.

(ps)
 

Blu egy Spix ara.

(ps)
 

Az egyik jelenetben Azúr egy könyvet olvas a repülésről, amit Ludwig és Trebetzkoy írt. Történetesen épp így hívtak két programozót abból a négyes csapatból, akik a film renderelésén dolgoztak.

(ps)
 

Moose Lake, a minesotai kisváros valóban létezik.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.