Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Rio (2011)

Rio
Filmadatlap
 
32
Szereplők
37
Vélemények
15
Képek
4
Videók
Rio

Galéria (15)

Videók (4)

 
Kósa Bence   2021. 06. 07.

legújabb vélemény

1

A kevenc Blue Sky filmem, nagyon szimpatikus figurákkal. Itt még a főgonosz (Nigel) is szimpatikus szereplő. Családnak ez tökéletes választás.

 
mamiéstöti2   2017. 05. 07.

0

Nagyon aranyos mese jól kidolgozott karakterekkel, remek színvilággal és mindenkinek érthető humorral, ami egy rossz nap után is megmosolyogtat. Csak ajánlani tudom.

 
Artemisia   2020. 05. 07.

1

Így kell elkészíteni egy imádnivaló, bájos rajzfilmet. Adott a nagyon jó alapfelállás, Azúr, az utolsó hím kék ara, ezér gazdájának, Lindának Rióba kell vinnie, hogy egy fajmegőrző program keretében megmentsék a kék arákat a kihalástól. Azonban Rióba... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Grafikailag persze kikezdhetetlen hisz nagyon szép lett. A történet viszont nem érintett meg túlzottan, nem lett rossz de kiemelkedő sem így egyszer nézhető átlagos film.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Nekem tetszett kicsit sablon történet volt de attól még élveztem. Érdemes megnézni! Nem mondom nem mindennapi mese, mert van egy rakat hozzá hasonló de attól még aranyos ahogy a röpképtelen papagáj a körülmények miatt rászorul arra hogy ősi ösztöneit képességeit ami a génjeibe van azt felélessze.

 
babsy88   2016. 08. 06.

0

Nagyon jó kis mese. Vicces elragadó szereplők. Szívesen megnézem bármikor.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 19.

0

Nagyon édes mese a kis cuki kék papagályról, akinek a fajtája már sajnos a kihalás szélén volt. Szerelemre talált és el is veszett a városban de végül sikerült átverekednie magát a városon és visszatalálnia a szeretett gazdájához. Nagyon vicces és érzelmes mese, melyet felnőttek és gyerekek is egyszerre szerethetnek.

A film összbevétele 487 519 809 dollár volt (imdb.com).

 

Sajnos úgy néz ki 2018-ra kihalt a Spix-ara papagáj. A madarak és élőhelyük védelmével foglalkozó BirdLife International közzétette a világ madarainak állapotáról szóló jelentését, amelyben a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a vörös listára sorolta, azaz bizonyítottan vagy nagy valószínűséggel kihalt a faj.

(gyorfigyuri10)
 

A filmet valós történet ihlette, ugyanis Elvis a Spix ara az USA-ból Brazíliába utazott, hogy részt vegyen egy programban, amely a Spix arák fogságban való szaporítását tűzte ki célul.

(ps)
 

Az Oreo a filmhez kapcsolódóan piacra dobta a limitált szériás, kék cukormázzal bevont pilótakekszét.

(ps)
 

Ez volt a Blue Sky Studios első musical stílusú animációs filmje.

(ps)
 

Nico egy kanári.

(ps)