Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
83%

Rio (2011)

Rio
Filmadatlap
 
32
Szereplők
36
Vélemények
15
Képek
4
Videók
Rio
 
Artemisia   2020. 05. 07.

legújabb vélemény

1

Így kell elkészíteni egy imádnivaló, bájos rajzfilmet. Adott a nagyon jó alapfelállás, Azúr, az utolsó hím kék ara, ezér gazdájának, Lindának Rióba kell vinnie, hogy egy fajmegőrző program keretében megmentsék a kék arákat a kihalástól. Azonban Rióba... több»

 
mamiéstöti2   2017. 05. 07.

0

Nagyon aranyos mese jól kidolgozott karakterekkel, remek színvilággal és mindenkinek érthető humorral, ami egy rossz nap után is megmosolyogtat. Csak ajánlani tudom.


 
Deku   2017. 07. 18.

0

Grafikailag persze kikezdhetetlen hisz nagyon szép lett. A történet viszont nem érintett meg túlzottan, nem lett rossz de kiemelkedő sem így egyszer nézhető átlagos film.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Nekem tetszett kicsit sablon történet volt de attól még élveztem. Érdemes megnézni! Nem mondom nem mindennapi mese, mert van egy rakat hozzá hasonló de attól még aranyos ahogy a röpképtelen papagáj a körülmények miatt rászorul arra hogy ősi ösztöneit képességeit ami a génjeibe van azt felélessze.

 
babsy88   2016. 08. 06.

0

Nagyon jó kis mese. Vicces elragadó szereplők. Szívesen megnézem bármikor.

 
Norbi   2018. 07. 09.

0

Egy mese. Ne várjunk tőle több szálon futó bonyolult , szimbolikával átszőtt cselekményrendszert. Főleg gyerekeknek készült, de felnőttek számára is élvezhető a gyönyörű képi világ és a jó humor által. Csak ajánlani tudom.

 
diumiu   2016. 11. 10.

0

Engem teljes mértékben meggyőzött ez a rajzfilm, főleg azért mert nem a megszokott amerikai helyszínen játszódik a történet. Kifejezetten tetszik, hogy Rio-t megismerhettem, a figurák szépek, kidolgozottak voltak, színesek. A látvány mellett a zenét is nagyon jól eltalálták. Kellemes kikapcsolódás volt.

Galéria (15)

Videók (4)

A film összbevétele 487 519 809 dollár volt (imdb.com).

 

Sajnos úgy néz ki 2018-ra kihalt a Spix-ara papagáj. A madarak és élőhelyük védelmével foglalkozó BirdLife International közzétette a világ madarainak állapotáról szóló jelentését, amelyben a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a vörös listára sorolta, azaz bizonyítottan vagy nagy valószínűséggel kihalt a faj.

(gyorfigyuri10)
 

A filmet valós történet ihlette, ugyanis Elvis a Spix ara az USA-ból Brazíliába utazott, hogy részt vegyen egy programban, amely a Spix arák fogságban való szaporítását tűzte ki célul.

(ps)
 

Az Oreo a filmhez kapcsolódóan piacra dobta a limitált szériás, kék cukormázzal bevont pilótakekszét.

(ps)
 

Ez volt a Blue Sky Studios első musical stílusú animációs filmje.

(ps)
 

Nico egy kanári.

(ps)
 

A csempészek repülőgépe egy Short SC-7 Skyvan.

(ps)
 

Blu egy Spix ara.

(ps)
 

Az egyik jelenetben Azúr egy könyvet olvas a repülésről, amit Ludwig és Trebetzkoy írt. Történetesen épp így hívtak két programozót abból a négyes csapatból, akik a film renderelésén dolgoztak.

(ps)
 

Moose Lake, a minesotai kisváros valóban létezik.

(ps)