Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
35
Vélemények
15
Képek
4
Videók
Rio
 
mamiéstöti2   2017. 05. 07.

Nagyon aranyos mese jól kidolgozott karakterekkel, remek színvilággal és mindenkinek érthető humorral, ami egy rossz nap után is megmosolyogtat. Csak ajánlani tudom.

 
Deku   2017. 07. 18.

Grafikailag persze kikezdhetetlen hisz nagyon szép lett. A történet viszont nem érintett meg túlzottan, nem lett rossz de kiemelkedő sem így egyszer nézhető átlagos film.


 
Orosz István   2016. 05. 28.

Nekem tetszett kicsit sablon történet volt de attól még élveztem. Érdemes megnézni! Nem mondom nem mindennapi mese, mert van egy rakat hozzá hasonló de attól még aranyos ahogy a röpképtelen papagáj a körülmények miatt rászorul arra hogy ősi ösztöneit képességeit ami a génjeibe van azt felélessze.

 
babsy88   2016. 08. 06.

Nagyon jó kis mese. Vicces elragadó szereplők. Szívesen megnézem bármikor.

 
Norbi   2018. 07. 09.

Egy mese. Ne várjunk tőle több szálon futó bonyolult , szimbolikával átszőtt cselekményrendszert. Főleg gyerekeknek készült, de felnőttek számára is élvezhető a gyönyörű képi világ és a jó humor által. Csak ajánlani tudom.

A film összbevétele 487 519 809 dollár volt (imdb.com).

 

Sajnos úgy néz ki 2018-ra kihalt a Spix-ara papagáj. A madarak és élőhelyük védelmével foglalkozó BirdLife International közzétette a világ madarainak állapotáról szóló jelentését, amelyben a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a vörös listára sorolta, azaz bizonyítottan vagy nagy valószínűséggel kihalt a faj.

(thedarkman99)
 

A filmet valós történet ihlette, ugyanis Elvis a Spix ara az USA-ból Brazíliába utazott, hogy részt vegyen egy programban, amely a Spix arák fogságban való szaporítását tűzte ki célul.

(ps)
 

Az Oreo a filmhez kapcsolódóan piacra dobta a limitált szériás, kék cukormázzal bevont pilótakekszét.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.