Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90
Filmadatlap
 
30
Szereplők
9
Vélemények
56
Képek
1
Videók
 
Leilani   2016. 07. 25.

Nagyon szeretem ezt a filmet, nem túl nyálas, mégis romantikus film, nagyon könnyed és szórakoztató. A története mesés, mégis hiteles, a színészek alakítása kiváló. Ezt a filmet csak ajánlani tudom, egy igazi klasszikus.

 
juhasz-david93   2016. 01. 25.

Mások nagyon kedvelik, de én valahogy nem annyira. Pedig nincs vele semmi baj, értelmes, intelligens nézőknek készült ez a mű, mindenkinek bátran ajánlanám.


 
zsani   2018. 02. 11.

Nagyon jól kidolgozott film. Nagyon jó a téma, a színészek profi alakítást nyújtanak. Audrey Hepburn gyönyörű, mint mindig. A forgatási helyszíneket nagyon jól választották meg.

 
Akodako   2015. 06. 03.

Klasszikus, időtálló vígjáték remek színészekkel és sztorival. Ma is nagy élményt nyújt és akár többször is nézhető. Mai romantikus amerikai vígjátékokkal össze sem hasonlítható, hiszen valódi történetet mutat be, nem sablonos.

 
tilino   2017. 02. 20.

Audrey Hepburn és Gregory Peck klasszikus filmje, könnyed, kedves, kellemes film. Nagyszerű díszlet, szerethető színészek és érdekes jelenetek jellemzik a filmet, érdemes legalább egyszer megnézni!

 
Az aranykalitka is csak kalitka. Még a mindenki által irigyelt életet élő hercegnőnél is eljöhet az a pont, amikor úgy érzi, szüksége van egy kis szabadságra. Persze nem akárhol jut el eddig a felismerésig, hanem Rómában, mert ugye élni tudni kell. Na és az sem meglepetés, hogy a szerelem is belefér ebbe az egynapos vakációba, amelynek azonban nem lehet happy end a vége, de éppen ezért lesz hiteles és időtlen ez a gyönyörű történet, amely sok évtizeddel a születése után is ugyanolyan élményt tud nyújtani a nézőjének, nem véletlenül vált klasszikussá a saját műfajában és tette világsztárrá bájos főszereplőjét, Audrey Hepburn-t. több»

A film összbevétele 12 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Audrey Hepburn első Oscar-díját William Wyler rendezőnek köszönhette, amiért a film női főszerepét neki adta. 23 évvel később, 1976-ban a színésznő a háláját oly módon is kifejezhette, hogy ő adta át az akkor 73 éves William Wylernek az Amerikai Filmakadémia Életmű-díját.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Amikor a Római vakációt forgatták, Audrey Hepburn második férje, Andrea Mario Dotti is a bámészkodók között volt, sőt az egyik forgatási szünetben még kezet is fogott a színésznővel, majd állítása szerint hazaszaladt az édesanyjához, és elmesélte neki, hogy találkozott egy gyönyörű filmcsillaggal, aki egy szép napon majd a felesége lesz. A színésznő saját bevallása szerint nem emlékezett erre a találkozásra.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Jean-claude Thouroude harmadéves egyetemista betört Audrey Hepburnnék Burgenstocki házába és ellopta a színésznő Oscar-díját, amit a filmért kapott. Az elkövető saját bevallása szerint halálosan sóvárgott a színésznő iránt. A tárgyalásán a bíró azt állapította meg, hogy a szerelem nem bűn, s ezért csupán 250 frank pénzbírságra, valamint hat hónap felfüggesztett börtönre ítélte

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.