Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
86
Filmadatlap
 
30
Szereplők
11
Vélemények
56
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

Hepburn gyönyörű,és bájos,G.Peck férfias, a helyszín csodaszép,és mindemellé egy könnyű,tartalmas romantikus köret. Nagyon jó film,és messze az egyik legjobb a maga kategóriájában!

 
Berto49   2019. 08. 30.

Egy felejthetetlen nap

A végét is beleértve a legjobb romantikus, szerelmes filmek egyike. Tegyük hozzá, hogy 1953-ban készült, nálunk öt évet vártak a bemutatásával. Egy tökéletes emberpár (A. Hepburn és G. Peck) szerethető-bús története, amelyik a befejezésével nem rugaszkodott el a realitás talajáról. Amerikai film, de a két főszereplő mellett az Örök Város fontos helyszíne és egyben szereplője. Bárcsak a mai újságírók és paparazzik ilyen gálánsak lennének, mint Joe Bradley és Irving volt. Két epizódszerep után Audrey Hepburn – nagyon megérdemelten – megkapta a filmszakma legtöbbre értékelt elismerését. Milyen ragyogó filmes szerepek álltak még előtte! Számomra a legemlékezetesebb jelenet a szerencsére kivágatlan rögtönzés képei az UNESCO Világörökségi védelme alatt álló Bocca della Veritá „szereplésé”-vel. Peck tréfának szánta, de alaposan sikerült megijesztenie partnerét. Az őszinte, megrendezetlen epizód a filmtörténet egyik gyöngyszeme. (Az Igazság szája profán funkciót töltött be az ókori Róma idejében; egy szennyvízcsatorna fedőlapja volt.) Nagy kár, hogy a Paramount Pictures illetékesei a takarékosság szempontjait vették figyelembe, sajnálták a sokkal drágább színes nyersanyag felhasználására a pénzt, pedig ha más nem, a római helyszínek megérdemelték volna.


 
Leilani   2016. 07. 25.

Nagyon szeretem ezt a filmet, nem túl nyálas, mégis romantikus film, nagyon könnyed és szórakoztató. A története mesés, mégis hiteles, a színészek alakítása kiváló. Ezt a filmet csak ajánlani tudom, egy igazi klasszikus.

 
juhasz-david93   2016. 01. 25.

Mások nagyon kedvelik, de én valahogy nem annyira. Pedig nincs vele semmi baj, értelmes, intelligens nézőknek készült ez a mű, mindenkinek bátran ajánlanám.

 
zsani   2018. 02. 11.

Nagyon jól kidolgozott film. Nagyon jó a téma, a színészek profi alakítást nyújtanak. Audrey Hepburn gyönyörű, mint mindig. A forgatási helyszíneket nagyon jól választották meg.

 
Az aranykalitka is csak kalitka. Még a mindenki által irigyelt életet élő hercegnőnél is eljöhet az a pont, amikor úgy érzi, szüksége van egy kis szabadságra. Persze nem akárhol jut el eddig a felismerésig, hanem Rómában, mert ugye élni tudni kell. Na és az sem meglepetés, hogy a szerelem is belefér ebbe az egynapos vakációba, amelynek azonban nem lehet happy end a vége, de éppen ezért lesz hiteles és időtlen ez a gyönyörű történet, amely sok évtizeddel a születése után is ugyanolyan élményt tud nyújtani a nézőjének, nem véletlenül vált klasszikussá a saját műfajában és tette világsztárrá bájos főszereplőjét, Audrey Hepburn-t. több»

A film összbevétele 12 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Audrey Hepburn első Oscar-díját William Wyler rendezőnek köszönhette, amiért a film női főszerepét neki adta. 23 évvel később, 1976-ban a színésznő a háláját oly módon is kifejezhette, hogy ő adta át az akkor 73 éves William Wylernek az Amerikai Filmakadémia Életmű-díját.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor a Római vakációt forgatták, Audrey Hepburn második férje, Andrea Mario Dotti is a bámészkodók között volt, sőt az egyik forgatási szünetben még kezet is fogott a színésznővel, majd állítása szerint hazaszaladt az édesanyjához, és elmesélte neki, hogy találkozott egy gyönyörű filmcsillaggal, aki egy szép napon majd a felesége lesz. A színésznő saját bevallása szerint nem emlékezett erre a találkozásra.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jean-claude Thouroude harmadéves egyetemista betört Audrey Hepburnnék Burgenstocki házába és ellopta a színésznő Oscar-díját, amit a filmért kapott. Az elkövető saját bevallása szerint halálosan sóvárgott a színésznő iránt. A tárgyalásán a bíró azt állapította meg, hogy a szerelem nem bűn, s ezért csupán 250 frank pénzbírságra, valamint hat hónap felfüggesztett börtönre ítélte

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.