Csak azt tudom írni, amit az előttem hozzászólók leírtak. Nagyon reálisan ábrázolja a második világháborúban történteket. Nagyon megrendítő alkotás.imádom
A fekete-fehér felvételek és a kézi kamerák használata közvetlenül és hatásosan járulnak hozzá Steven Spielberg mesterművéhez, mely a haszonleső német üzletember, Oskar Schindler (Liam Neeson) történetéről szól, akinek vállalkozása váratlan irányt v... Teljes kritika
Örök klasszikus. Megtekintését kötelezővé tenném, mert remekül mutatja be, mire képes az ember ha hatalmat kap a kezébe. Illett a filmhez, hogy fekete fehérben mutatták be, az egyetlen színes rész egy kislány ruhája, ami piros színű. Aki látta, az tudja miről beszélek.
Pontos, precíz, teljesen élvezhető dramaturgia, hibamentes, ajánlom mindenkinek. Imádtam ezt a filmet, mert teljesen elvarázsolt. Ezen kívül a színészek fantasztikusan alkotnak. Öt csillag.
Egy nagyon tanulságos film a zsidógyilkolásrol.Engem szörnyen megérintett és meghatott a film.Liam neeson fekete fehér filmben is nagyon jót alakít.Egy nagyon jó példa arra,hogy ne a származásunk alapján ítéljünk meg másokat.
Kegyetlenül szívbemarkoló, de kötelező darab. A történelemkönyvekből nem jön át az borzadály, ami valójában akkor, abban a korban bizony sajnálatosan megtörtént. Ez a film azonban mint egy tör, ami a csontokig hatol, úgy beleváj az ember lelkébe. Szo... Több
Talán az egyetlen olyan, komoly történelmi film, amit tényleg élveztem. Rideg, kegyetlen, mégis megható, és meg lehet látni benne a mélységet, de kutatni kell érte. Aki nem figyeli igazán, az sok mindenről lemaradhat közben, nem véletlenül ilyen hosszú, részletesen bemutatja az akkori világot.
Igazi kincs lett ez a film, beletaláltak mind a karakterekkel mind pedig a történet szállal, ami nekem tökéletes szórakozást nyújtott és szerintem remek alkotás lett. Ajánlom bátran mindenkinek.
Csak azt tudom írni, amit az előttem hozzászólók leírtak. Hihetetlenül jó film, tanulságos és elgondolkodtató, megrázó film! A színészek alakítása is kiváló!
Felejthetetlen drámai film. Tartalmas,emlékezetes,nagyon szeretem ezt a filmet. A kegyetlen borzalmak miatt félve indultam neki ennek a filmnek,de pont attól jó ez a film,hogy mennyire hitelesen bemutatja a kegyetlenséget.
Kegyetlen és lehangoló film! Nagyon megindító és megható az egész film, kiváló, ahogy a rendező közel hozza a nézőhöz a borzalmas kegyetlenséget, ami megvalósult abban az időszakban! Zseniális és ebben a filmben még Liam Neeson is kiváló (pedig nem igazán bírom).