Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
96

Daniel (2019)

Ser du månen, Daniel
Filmadatlap
 
30
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Daniel
 
doobie   2020. 06. 26.

legújabb vélemény

Na, ez az a film, aminek nagyobb figyelmet kell kapnia. Hihetetlenül jól összeszedett, jól megírt és nagyon eredeti történet. Az biztos, hogy még jó néhányszor meg fogom nézni. Nem egyszernézős, az biztos!

 
SztarkTóni   2020. 03. 24.

Túszdrámát ennél jobban nem is lehetne filmre vinni, határozottan ez az egyik legjobb film, amivel valaha találkoztam. A foglyok szenvedése, a család harca, a remény és a méltóság megőrzéséért folytatott küzdelem mind nagyszerűen jelenik meg, , látszik, hogy mindenki próbálta a maximumot kihozni magából.


 
bob.007   2020. 01. 16.

Azt hiszem, hogy egy ilyen markáns hangvételű, mégis mély drámára már nagyon rég szükségem volt. Még órákkal később is kattogott rajta az agyam, és ezt manapság nagyon kevés film tudja elérni. Imádtam!

 
Sniper   2019. 10. 04.

Igazi remekmű ez a film, hidegrázósan jó lett. Hitelesen hat a történet, erősek a karakterek, különösen a főszereplőt alakító Esben Smed nyújt remek alakítást, de Berthelsen is nagyszerű. Negatívumot nem is tudnék kiemelni, tökéletes.

 

SPOILER: Dániába való hazatérése után Daniel rengeteg előadást tartott az élményeiről. Az ezekért járó tiszteletdíjakból fizette ki a banki tartozásokat, családját, barátait, cégeket és magánszemélyeket, akik segítettek neki abban, hogy hazatérhessen.

(hp)
 

A film eredeti címe (csakúgy, mint az alapjául szolgáló bestselleré): "Látod a holdat, Daniel?". Ez a mondat szerepel a könyv azon részében, amikor a fogságba ejtett Daniel édesanyja a naplójába írva azzal nyugtatja magát, hogy fia, bárhol is legyen, ugyanazt a holdat látja mint ő.

(hp)
 

A Daniel megfilmesítési jogait a Toolbox Film szerezte meg. A film forgatása 2018. október 1. és 2019. január 31. között zajlott Trollhättanben (Sweden), Aarhusban és Kanadában.

(hp)
 

A film alapjául szolgáló könyv eredeti nyelvű változatából több mint 100 ezer példányt adtak.

(hp)
 

A Daniel Puk Damsgård azonos című 2015-ben megjelent bestseller regényének adaptációja.

(hp)
 
Nehéz végig nézni a filmet indulatok és tenni akarás nélkül, hihetetlen érzelmek szabadulnak fel közben a nézőben. Igaz történetet dolgoz fel a film, így elkeserítő az, hogy a Daniellel megtörtént eset nem egyedülálló, és több száz ártatlan ember főleg fotósok, riporterek, segítő szándékkal érkezett önkéntesek áldozatai a mai napig egy demagógiának. több»
 
A Daniel egy valódi tragédia hiteles és tisztelettudó ábrázolása, eközben súlyos kommentár is a modern geopolitikai helyzetről, feszült thriller, elsősorban mégis szívbemarkoló családi dráma. több»
 
A Daniel nem rossz film, de inkább szűkebb nézőközönségnek készült, szórakoztatónak egyáltalán nem mondanám, annál inkább lebilincselőnek. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.