Az Árnyékosztag lenyomja, hogy „komoly akció moziban”, de a megvalósítás messze elmarad. Nincsen az a pörgős, kinoszerű adrenalinezs, amit vártam – inkább Netflix‑szürke középszint. Van pár hangulatos jelenet – a bankrablás stb. –, de azonkívül nincs semmi, ami tényleg bevágna.
Beültem reménykedve Carnahan neve miatt, de az Árnyékosztag olyan szürke és unalmas lett, hogy inkább otthon maradtam volna. A sztori össze-vissza megy, azt sem érti az ember, miért kergetnek minket. Néha van pár érzelmes családi jelenet, de ez nem menti meg az egészet.
Tetszik, hogy a főkedvenc Carnahan rendezhette, és a karakterek érzetre dobnak is, de az egész olyan, mintha egy tehetséges ember nem kapott elég időt vagy pénzt – nincs lendület, van helyette zavaros dramaturgia és alig jól koreografált akciók.
Panoptikus hangulat, komorság, családi dráma, de közben? Semmi ütős, se vizuálisan, se sztoriban. Omar Sy tinivel való kapcsolata happy moment, de nem elég ahhoz, hogy kimentse a filmet. Sajnos több limonádé akcióra számítottam.
Az Árnyékosztag amolyan jobban sikerült Netflix-középszintű akciófilm, csak most moziban. Van néhány izgalom-pillanat, de semmi extra: hangulati hangrétegek, néhol érzés, de összességében túl steril.
Az elején elkapott, hogy van családi szál, érzelmi rész, szív – de aztán a film rálép a ködös, kiszámíthatatlan járatra, és elkanyarodik az izgalom. A dramaturgia szaggatott, néha mintha csak hiányozna a térkép, hogy merre tart. Kerry Washington azt ... Több
Elismerem, hogy próbálták beletenni a családi drámát és az üzenetet, de számomra túl összetett és feleslegesen bonyolult, miközben a sztori hol klisés, hol értelmezhetetlen. Többször is hoppá-morzsa lett az egész.
Bejött, hogy egy fekete főszereplős akciófilm kipörgeti a sablonokat, plusz Kerry Washington meg Omar Sy párosa működik – de úgy érzem, több minden maradt ki a muffból. A vizuálisan teljesen fárasztó, ami lehetett volna művészi választás, de inkább csak szimplán fakó.