A film főszereplői Kerry Washington és Omar Sy, akik Kyrah és Isaac karaktereit alakítják, egy multinacionális különleges erő, a Shadow Force egykori vezetőit. Miután megszegik a szabályokat, és egymásba szeretnek, kénytelenek bujkálni, hogy megvédjék fiukat, miközben korábbi csapatuk… Több

A kép forrása: YouTube
Az Árnyékosztag lenyomja, hogy „komoly akció moziban”, de a megvalósítás messze elmarad. Nincsen az a pörgős, kinoszerű adrenalinezs, amit vártam – inkább Netflix‑szürke középszint. Van pár hangulatos jelenet – a bankrablás stb. –, de azonkívül nincs semmi, ami tényleg bevágna.
Beültem reménykedve Carnahan neve miatt, de az Árnyékosztag olyan szürke és unalmas lett, hogy inkább otthon maradtam volna. A sztori össze-vissza megy, azt sem érti az ember, miért kergetnek minket. Néha van pár érzelmes családi jelenet, de ez nem menti meg az egészet.
Tetszik, hogy a főkedvenc Carnahan rendezhette, és a karakterek érzetre dobnak is, de az egész olyan, mintha egy tehetséges ember nem kapott elég időt vagy pénzt – nincs lendület, van helyette zavaros dramaturgia és alig jól koreografált akciók.
A film 14 217 360 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 5 437 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A film cselekménye (két különleges ügynök egymásba szeret és megszökik a megbízója elől, és amikor rájuk találnak egy gyerekkel, az életükért harcolnak) eléggé közel áll a Újra akcióban című filmhez, amely ugyanebben az évben, 2025-ben került a mozikba.