A manőver

Slingshot

2025.07.15 harnas1207

A film alaptörténete nagyon filléres, és a megvalósítás is Z kategóriásra sikeredett. Ennek ellenére nem volt rossz film. Sajnálom a kihagyott ziccereket; feszültebbé kellett volna tenni a cselekményt, és kissé életszerűbb karaktereket kellett volna ... Több

2025.06.14 Yosihiro

Furcsa manőver

Most volt alkalmam megnézni ezt a filmet. Nekem a közepes és a jó között helyezkedik el, de a látvány és a fordulatok miatt a mérleg nyelve a jó felé hajlik. Nem egy kiemelkedő film, de azért tartogat meglepetéseket. A thriller része inkább mérvadó, mint a sci-fi, szerintem. Nekem nem tetszett, hogy visszaugranak a "felszállás" előtti időkre. Sokkal élvezetesebb lett volna, ha mindezt az elejére teszik, és újra felvillantják, mint emléket. Az igazi csavar a végére marad, de ezzel semmi gond, igen élvezhető a vége, már-már izgalmas. Összességében a forgatókönyv nálam közepes a leírtak miatt. A szereplők ugyan tudnak hozzátenni, de nem mindenki, és egy-két szereplővel nem érhető el a jó kategória, így itt az összesített osztályzatom a közepes. A látványra és hangra nem lehet panaszunk. Így mindent összegyúrva mégis egy nagyon gyenge négy csillagot adok, és csak azért, mert a vége kimondottan jóra sikerült. Amúgy maga a történet más vonalvezetéssel szerintem sokkal jobb lenne. A szereplők közül nem emelnék ki senkit, hiszen a történet az, ami adja az ő karaktereiket, és hol jó, hol közepes szint még a filmen belül is az egyes színészeknél. Kikapcsolódásnak remek volt. Nekem az eleje kicsit száraz lett, és hiányzott az az érdekesség, amit a végénél kapunk meg. Csak ajánlani tudom, szerintem jó szórakozás. Üdv, Yosi

2025.04.06 SaSa

Ne add fel!!!

Hát ez borzasztóan jó lett. Úgy néztem, ahogyan réges-régen a Játssz/ma című filmet. "Jó, mindent tudok, haladjunk már..." Aztán a végén akkorát ütött, hogy azonnal visszacsévélés (még VHS-en), és megtekintés újra. Figyelmesen. Itt a film elején teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy egyedül van a szereplő az űrhajón... És a sztori csak nyúlt... Aztán a végén az vált nyilvánvalóvá, hogy semmi sem egyértelmű. Nagyon jól rakták össze. Azt újra meg fogom nézni. Mindenkinek azt javaslom, hogy ne adja fel, ha a felénél kicsit lassúnak érzi a filmet. Érdemes figyelemmel végignézni. Nagyon szuper alkotás lett. És kimondhatatlanul nagy örömet tud okozni, amikor a sztori és az alakítások adnak el egy filmet, nem pedig az idióta látványelemek, a túlzások. Ez a film nagyon jó lett.

2024.09.22 Tanovszky

Újabb magyar érdem!

Ez egy kiváló pszichológiai sci-fi thriller, rég láttam ilyet. Végig fenntartja a feszültséget. A vége felé egyre jobban felpörögnek az események. Vagy mégsem? A főhős szempontjából mindenképpen. Néhány fordulat a régi Végtelen határok című sorozat néhány epizódjára emlékeztet. Ez nem egy bugyuta látvány sci-fi, hanem egy okosan kidolgozott, aprólékosan építkező karaktervezérelt hard sci-fi. Aki szereti az ilyen pszichológiai thrillereket, ahol a szereplők kezdenek begolyózni, és nem tudni, hogy mi a valóság és mi a képzelet, annak ajánlott. Külön gratulálok a magyar stábnak, akik az egészet összehozták!

2024.12.09 Leslie77

Tömény unalom

Amerikai sci-fi thriller, amelyet Mikael Håfström rendezett. A film középpontjában három elit űrhajós áll, akik egyéves expedícióra indulnak a Szaturnusz egyik titokzatos holdjára, a Titánra. Az Odyssey 1 űrhajó legénységének egy rendkívül veszélyes gravitációs manővert kell végrehajtania a küldetés sikeréért, de az utazás során egyre súlyosabb pszichés és valós fenyegetések jelennek meg: az egyik űrhajós a hibernációs periódusokat követően egyre nehezebben tudja megkülönböztetni a valóságot a hallucinációitól, miközben a hajó rendszerei hibátlanul működnek, de a legénység biztonsága kérdésessé válik. A főbb szerepekben Casey Affleck, Laurence Fishburne és Emily Beecham láthatók. A Manőver egy feszültséggel teli, az emberi lélek mélységeit is boncolgató űrthriller, amely a magány, az elszigeteltség és a túlélési ösztön témáit járja körül látványos, modern sci-fi keretben. Túl lassú és klisés, a karakterek viselkedése és a tudományos háttér hiteltelen, a drámai feszültség pedig hiányzik.

2025.04.12 Tomipapi

Nem a szereplőkön múlott, hogy a film nem tetszett. Inkább a forgatókönyv volt az, amely messze elrugaszkodott a valóságtól.

2025.04.13 Griff

Az a biztos, hogy semmi sem biztos

Nagyon jól elegyíti a stílusokat, de nagyot csalódik, aki látványos sci-fi elemeket vár. Nagyrészt végig fenntartja a figyelmet, az elején a meglepetés, később a feszültség erejével és a tökéletes alakításokkal. Még a vége sem biztos. Ajánlott "kikapcs" módban végignézni, majd X idő múlva, már figyelve újra. Nem katyvasz ez kérem, hanem egy profin összerakott alkotás, mint a rendező korábbi filmjei is (1408, A rítus). Szívesen adtam volna rá maximumot, de sajnos az időnkénti, többször is felesleges, illetve a kelleténél hosszabb partneri szál megakasztotta, indokolatlanul lelassította a sztorit. Lehet, egyeseknek így lett befogadhatóbb, átgondolhatóbb, én negatívumként éltem meg. Így csak 4 csillag.

2009
A Hold árnyékában
2019
Hol nézheted: Netflix

2025.06.01 kaloz44

Tényleg jó film volt, bár picit túl hosszú volt a párkapcsolati szál benne, de azt kaptam, amire vágytam egy ilyen filmnél. Az alakítások is rendben voltak. Az külön tetszett, hogy a néző eldöntheti saját maga, hogy a vége milyen legyen a filmnek.

2025.04.01 padar8821

Hatalmas film. Egyedül van vajon, vagy hárman vannak? Ez a fő kérdés. Amit hall, tényleg hallja, amit lát, tényleg látja?