85% 149 szavazat
Szerelempatak

Szerelempatak

Szerelempatak
Filmadatlap
16
Vélemények (16)
16
Szereplők (16)
20
Képek (20)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Sós Ágnes Szerelempatak című rendezése, egy sajátos hangvételű dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról, amely a romániai vidéken egy magyar ajkú falucskában készült, és szereplői felett már jócskán elszállt az idő. A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Feri szerelmi kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának. A Szerelempatak mulatságos, meglepő és szívmelengető; azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban.

Rendező: Ágnes Sós
Forgatókönyvíró: Thomas Ernst, Ágnes Sós
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2014.02.13.
 
2024.02.11 Kinga Kecskeméti

legújabb vélemény

Szerelem, szerelem...

Imádom ezeknek az idős embereknek a nyugalmát, a huncutságát és a humorát, az ízes népi kifejezéseiket. A gyönyörű tájak, a falusi élet, a kétkezi munka, a sparhelt pattogó melege letűnt gyerekkorom csodás emlékeit juttatja eszembe. Már többször is megnéztem ezt a filmet, s mindig jókat mosolygok rajta, de egyre inkább észreveszem a vidámság mögött a szomorúságot is. Azt hinnénk, hogy az idősek már bölcsek, tapasztaltak, de ők is ugyanúgy megküzdenek a társkeresés nehéz problémáival. Érdekes, hogy az intim dolgokról milyen nyíltan tudnak beszélni, ugyanakkor az asszonyok sokkal szabadszájúbbak, a férfiak inkább finoman fogalmaznak és visszafogottak. A kedvencem Márton bácsi, akinek igen nehéz sors jutott a felesége mellett, mégis teljes elfogadással, szeretettel beszél róla, hogy hogyan ápolta őt élete utolsó szakaszában, piros szamóca után kutatva az erdőben. Csodálom őt, ahogy felragyogó szemmel meséli, hogy vele álmodott, s még reggel is valósnak hitte, s boldogan mosolyog. Ma már talán nem is léteznek ilyen tiszta lelkű emberek, akik ennyire megbocsátóak, s a szívükben nincs harag, csak szeretet.

0
 
2020.08.26 qwer

Olyan ez a film, mint egy élő néprajzóra, falusi életképeket fon füzérré. Udvaron kapirgáló tyúkok, szekér elé befogott lovak, a ház előtt üldögélő és pletykáló nénikék kissé egyhangúnak tűnő jeleneteit láthatjuk Sós Ágnes dokumentumfilmjében, melybe... Több

1
 
2015.01.26 hackerjulcsi

Nagyon jó magyar dokumentumfilm, ami hűen ábrázolja az idősebb korosztály szerelmi életét. Sokat tanultam belőle, gimiben is megnéztük az osztállyal és bátran mondhatom, hogy mindenkinek elnyerte a tetszését.

0
 
2018.03.31 Zsceeeka

Nagyon hangulatos, bájos film, bár néhol az ember álla leesik a szókimondástól. De mégis hiánypótlónak érzem ezt a művet. A tájképek is gyönyörűek. Nekem nagyon tetszett.

0
 
2019.01.31 lauralaura

Mennyire mennyire jó!!!! Én mindig is akartam hallani a téma felől, mert nyilván hon- és népismeret órán nem beszéltünk róla. Nagyon jó ötlet volt!! Csodás és szívfacsaró is volt egyben.

0