Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77

Sztálin halála (2017)

The Death of Stalin
Filmadatlap
 
31
Szereplők
16
Vélemények
58
Képek
11
Videók

Filmkritika: Sztálin halála (2017)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Szórakoztat, de közben súlyos bűnökről mesél, kinevet és mégsem bagatellizál - és ezzel talán minket is közelebb visz saját múltunk elengedéséhez és feldolgozásához.

8/10 több»
 
Ha egy politikai szatírát betiltanak a története helyszínét adó országban, akkor valamit jól csinál. 85/100 több»
 
A Sztálin halála nem mindenkinek fog bejönni, hiszen a fingós- és hasonszőrű poénoknál sokkal árnyaltabb humorforrást szolgáltat. Akik viszont szeretik az intelligens vicceket, a helyzetkomikumokat, azok most sem fognak csalódni. 8/10 több»
 
Meghalt a király, éljen a király! De ki is az? A francia-angol Sztálin halála kíméletlen szatíra arról, hogyan boldogulhat egy politikus a Szovjetunió történelmének zivataros századában. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»
 
A Sztálin halála, mint szatíra, bátor lépés és nem csak abban az értelemben, hogy az elmúlt 20 évben nem sok igényes nyugati párja akad, hanem kényes témájával kapcsolatban is. 8/10 több»
 
Igaz, hogy remekmű helyett nálunk csak humoros retrózásnak tűnik a Sztálin halála, cserébe viszont aktuálisabb, mert arra figyelmeztet, hogy mi történik, ha nem merünk szembenézni a múlttal, és hagyjuk, hogy a pátoszos patriotizmus vagy épp az aktuálpolitikai érdek elfojtsa a humorérzékünket – az egyetlen dolgot, ami a múlt feldolgozásához és a Sztálinéhoz hasonló diktatúrák túléléséhez egyaránt nélkülözhetetlen. több»
 
Armando Ianucci, brit rendező fantasztikus színészi gárdát szerződtetett a modernkori orosz történelem egyik legjelentősebb hatalmi harcát bemutató vígjátékához. A Sztálin halála következtében, a Szovjetunió vezetésében kialakult hatalmi harcot bemutató film a politikai szatíra kedvelői számára egy igazi gyöngyszem lehet.
(Varga Miklós) több»
 
A Sztálin halála című film elsősorban azok számára nyújt szórakozást, akik rendelkeznek már bizonyos történelmi ismeretekkel az 50-es évek szovjet vezetőiről és az akkori idők történéseiről, de képesek nyitottan viszonyulni az új megközelítésekhez. Értékelésünk 4 / 5 pont az egyediség, az innovatív megjelenítések és a szatirikusság magas színvonalú alkalmazása miatt. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.