Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
77

Sztálin halála (2017)

The Death of Stalin
Filmadatlap
 
31
Szereplők
17
Vélemények
58
Képek
11
Videók

Érdekességek: Sztálin halála (2017)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 8 041 828 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 33 409 830 forintot termelt. A hazai mozik összesen 24 495 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet a 2017-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták, ahol hangos kritikai sikert aratott.

(hp)
 

A film alapját a La mort de Staline című francia képregény adta.

(hp)
 

A film fejlesztése a 2016-os Cannes-i Filmfesztiválon kezdődött meg. Ekkor kapta meg a rendezői és a társírói szerepkört Armando Iannucci. A munkálatok ugyanezen év június 20-án kezdődtek meg.

(hp)
 

A film kritikai fogadtatása rendkívül pozitív volt, még annak ellenére is, hogy többen kiemelték, hogy a produkció nem emlékezik meg méltó módon Sztálin áldozatairól, és több helyen is történelmileg pontatlan. A film jelenleg 96 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2018. március).

(hp)
 

A film emléket állít a repülőgép szerencsétlenségnek, melyben a teljes szovjet hokicsapat életét vesztette. A katasztrófára 1950-ben, három évvel Sztálin halála előtt került sor. Vasili Sztálin, a csapata támogatója nagyon tartott apja reakciójától, ezért extrém rövid idő alatt verbuvált össze egy új csapatot.

(hp)
 

Armando Iannucci rendező döntése volt, hogy a szereplők ne beszéljenek orosz akcentussal. Az indokai között szerepelt, hogy az akcentus elvonta volna a nézők figyelmét, egyszersmind azt sem akarta, hogy a színészek aggódjanak az akcentusuk miatt, miközben improvizálnak. A direktor a BBC Radio 5-nak adott interjújában azt mondta, hogy az orosz újságírók, akik már látták a filmet, helyeselték a döntését.

(hp)
 

A filmet 2018. január 23-án, két nappal premierje előtt betiltották Oroszországban. A Kulturális Minisztérium indoklása szerint a produkció sérti a nemzeti jelképeket, illetve mivel a film a sztálingrádi csata 75 évfordulóján került volna a mozikba, így sértő lett volna a második világháborús orosz veteránokra nézve.

(hp)
 

A film alapjául egy francia nyelvű képregény szolgált.

(hp)
 

Híven a hazugságokból szőtt rendszerhez a halál dátumának bejelentésével sem mondtak igazat, hiszen három napot vártak a „tragédia” bejelentésével.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.