Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
15
Képek
4
Videók

Érdekességek: Az üvöltés (1981)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 17 986 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet sok esetben hasonlítják össze a szintén 1981-ben készített, Egy amerikai farkasember Londonban című filmmel. A két film közt az egyik legnagyobb különbség, hogy míg az Egy amerikai farkasember Londonban című filmben a farkasemberek négykézláb közlekedtek, addig az Üvöltésben két lábon jártak.

(Kóborló )
 

A filmet Gary Brander 1977-es regénye nyomán készítették, viszont rengeteg mindent megváltoztattak a regényhez képest.

(Kóborló )
 

Roger Corman, a korszak híres rendező producere feltűnik egy apróbb cameo jelenetben a film során.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Joe Dante, valamint a forgatókönyvírója, John Sayles már dolgozott közösen korábban is, méghozzá az 1978-as, Piranha című filmnél.

(Kóborló )
 

Terence H. Winkless neve a forgatókönyvírók közt szerepel, de ő csupán a film kezdeti forgatókönyvét írta meg, ami a stúdiónak nem tetszett, ezért felkértek egy másik írót, John Sayles-t, hogy dolgozza át a Winkless-féle forgatókönyvet. Végül mindkettejük neve szerepel a film kreditjei közt.

(Kóborló )
 

A filmet eredetileg Jack Conrad rendezte volna, de az elképzelései nem egyeztek a stúdióval, ezért végül Joe Dante készíthette el.

(Kóborló )
 

Rick Baker, aki a film speciális effektjeiért volt a felelős, a forgatás során átadta a feladatait asszisztensének, Rob Bottinnak, hogy egy másik filmnek is elkészítse az effektjeit; ez volt az egy amerikai farkasember Londonban című film.

(Kóborló )
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)