Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
68
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Az üvöltés

 
Kóborló   2019. 11. 04.

legújabb vélemény

A farkasemberes horrorfilmek egyik megkerülhetetlen darabja

Régi nagy kedvencem volt anno ez a film, és mivel már egy jó ideje nem láttam, gondoltam, itt lenne az ideje, hogy felelevenítsem az emlékeimet vele kapcsolatban. A rendező Joe Dante volt, akit nem nagyon kell a horrorfilmek szerelmeseinek bemutatni, hisz olyan filmek fűződnek az ő nevéhez, mint az 1978-as Piranha, az 1984-es Szörnyecskék és annak az 1990-es második része, vagy az 1989-es Ami sokk, az sokk című filmek, de az 1981-ben készített The Howling (magyarul Az üvöltés) is van annyira ismert és egyben elismert filmje, mint a fentebb felsorolt alkotások bármelyike. Hatalmas kár, hogy több tucat folytatása is született az idők során, amik nem csak, hogy megközelíteni nem tudták az erede... több»

A film összbevétele 17 986 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet sok esetben hasonlítják össze a szintén 1981-ben készített, Egy amerikai farkasember Londonban című filmmel. A két film közt az egyik legnagyobb különbség, hogy míg az Egy amerikai farkasember Londonban című filmben a farkasemberek négykézláb közlekedtek, addig az Üvöltésben két lábon jártak.

(Kóborló )
 

A filmet Gary Brander 1977-es regénye nyomán készítették, viszont rengeteg mindent megváltoztattak a regényhez képest.

(Kóborló )
 

Roger Corman, a korszak híres rendező producere feltűnik egy apróbb cameo jelenetben a film során.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.