Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Az üvöltés (1981)

The Howling
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
15
Képek
4
Videók

Galéria (15)

Videók (4)

 
Kóborló   2019. 11. 04.

legújabb vélemény

1
A farkasemberes horrorfilmek egyik megkerülhetetlen darabja

Régi nagy kedvencem volt anno ez a film, és mivel már egy jó ideje nem láttam, gondoltam, itt lenne az ideje, hogy felelevenítsem az emlékeimet vele kapcsolatban. A rendező Joe Dante volt, akit nem nagyon kell a horrorfilmek szerelmeseinek bemutatni,... teljes kritika»

A film összbevétele 17 986 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet sok esetben hasonlítják össze a szintén 1981-ben készített, Egy amerikai farkasember Londonban című filmmel. A két film közt az egyik legnagyobb különbség, hogy míg az Egy amerikai farkasember Londonban című filmben a farkasemberek négykézláb közlekedtek, addig az Üvöltésben két lábon jártak.

(Kóborló )
 

A filmet Gary Brander 1977-es regénye nyomán készítették, viszont rengeteg mindent megváltoztattak a regényhez képest.

(Kóborló )
 

Roger Corman, a korszak híres rendező producere feltűnik egy apróbb cameo jelenetben a film során.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Joe Dante, valamint a forgatókönyvírója, John Sayles már dolgozott közösen korábban is, méghozzá az 1978-as, Piranha című filmnél.

(Kóborló )
 

Terence H. Winkless neve a forgatókönyvírók közt szerepel, de ő csupán a film kezdeti forgatókönyvét írta meg, ami a stúdiónak nem tetszett, ezért felkértek egy másik írót, John Sayles-t, hogy dolgozza át a Winkless-féle forgatókönyvet. Végül mindkettejük neve szerepel a film kreditjei közt.

(Kóborló )