Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

A hely (2017)

The Place
Filmadatlap
 
19
Szereplők
7
Vélemények
38
Képek
5
Videók
A hely
 
Berto49   2018. 05. 04.

A rendező előző filmje („Teljesen idegenek”) akkora népszerűségnek örvendett, hogy elkészült a spanyol változata, sőt az idén a francia mellett Goda Krisztina megrendezi „BUÉK” címen (nem zavarja, hogy ezt a címet használta már Szörény Rezső 1979-ben?). Paolo Genovese 2017-es munkája – szerintem - valószínűleg nem lesz ennyire nevezetes, mert inkább rádió játéknak felelne meg, mint filmnek. Ugyan témáját tekintve szintén morális tanmese, de bántóan didaktikus, a filmvásznon sorjázó premier plánok idővel roppant unalmassá válnak, a cselekmény pedig csak a kliensek elbeszélésében jelenik meg. 105 percen keresztül láthatók, de inkább hallhatók a kávézón belüli dialógusok, amelyek sok ponton kereszteződnek, de én már alig vártam a végét. Izgalmas kérdéseket feszeget, csak bántóan steril művészi eszközöket használ a bemutatásukra. Erősen érződik, hogy egy amerikai TV-sorozat („The Booth at the End) alapötletét vitte nagyvászonra, de ami a TV képernyőjén jól érvényesül, az a filmvásznon túlságosan is kevés. Ennek ellenére sokan tartják nagyszerűnek, én azonban nem szívesen csatlakoznék a dicsérő kórushoz.

 
hsanya182   2018. 04. 05.

Ha egy komor pszichológia beütésű drámát akarsz, ami végig egy kávézóban játszódik, akkor hajrá. Párbeszédek tömkelegét, emberek problémáit kell végighallgatnunk. Megmutatja a film, milyen beteg társadalmoban élünk, miként próbáják emberek megoldani a saját problémájukat!! Alacsony költségvetésű film. Emléke nyomot hagy, igaz 3x próbáltam végignézni, annyira nem kötött le...


 
alexxx   2018. 03. 03.

Nagyon bírtam ebben a filmben az alakításokat, akit le tud kötni a jó színészi játék, annak ez a film valódi csemege lesz. De itt nem ér véget a dolog, a sztori kimondottan érdekes (bár nem túl gyors), a rendezés kifogástalan, a film érzelmessége egyszerűen megszólít minden giccs és erőlködés nélkül. Nem voltak különösebb elvárásaim, így még inkább öröm volt, hogy egy kifejezetten jó filmhez volt szerencsém.

 
lauralaura   2019. 01. 16.

A rendező előző filmje (Teljesen idegenek) habár ütősebb, ezt is érdemes megnézni. Vannak durva és elgondolkodtató részek is. Meg olyan jó nézni és hallgatni.

 
petresku   2018. 03. 07.

Nagyon érdekes az alapsztori, és a szerencsére a kivitelezéssel is mindent stimmelt. Paolo Genovese különleges helyet foglal el a szívemben, nem hiszem, hogy sokan vannak vele így idehaza, de ő az olasz film egyik legérdekesebb kortárs figurája, így ha egy filmje eljut hozzánk, én semmiképp sem hagyom ki, és csak ezt tudom tanácsolni mindenkinek. Legyetek nyitottak, mert az európai filmek bizony sokszor igazi gyönyszemeket tartogatnak. Mint például ezt a filmet is.

Rocco Papaleo
Valerio Mastandrea
Marco Giallini
Giulia Lazzarini
Alessandro Borghi
Vittoria Puccini
Sabrina Ferilli
Silvia D'Amico Bendico
Silvio Muccino
Alba Rohrwacher
Rocco Papaleo
Vinicio Marchioni
Marco Giallini
Valerio Mastandrea
Vinicio Marchioni
Alba Rohrwacher
Vittoria Puccini
Vinicio Marchioni
Valerio Mastandrea
Rocco Papaleo
Valerio Mastandrea
Giulia Lazzarini
Valerio Mastandrea
Valerio Mastandrea
Vittoria Puccini
Sabrina Ferilli
Alessandro Borghi
Alessandro Borghi
Valerio Mastandrea
Silvia D'Amico Bendico
Giulia Lazzarini
Silvio Muccino
Alessandro Borghi
Vinicio Marchioni
Vittoria Puccini
Alba Rohrwacher
 
A hely című alkotás kétségtelen erőssége a színészi játék és a rendezés: éppen tökéletes tempóban vannak a feszültséget keltő és megnyugtató jelenetek adagolva, kicsekkolni, elrévedezni a film alatt nem nagyon lehet, kellően elgondolkodtató ahhoz, hogy sokáig velünk maradjon. Azt gyanítom, a Tökéletesen idegenek sikere ismétlődni fog. 90/100 több»
 
Újabb kamaradráma és morális játék a Teljesen idegenek olasz sztárrendezőjétől, amelyben az emberiség lelkiismerete a tét. 65/100 több»
 
Mérhetetlenül izgalmassá teszi A hely című filmet a szereplők sorsának folyamatos kereszteződése. A leghőbb vágyukért (szinte) mindenre képes emberek története többször összefonódik. A mozivásznon csak egy hétköznapi kávézó látható, egész hétköznapi figurákkal. De közben szinte misztikus módon érezzük, hogyan szövik a Párkák az emberi életek fonalát. A maga hétköznapi eszközeivel varázslatos moziélménnyel gazdagodhatunk. 9/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.