Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

Madeline a mélyben (2018)

Madeline's Madeline
Filmadatlap
 
32
Szereplők
3
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
Attila G.   2019. 04. 19.

legújabb vélemény a nap véleménye

0
Madeline lélekemelő felemelkedése

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A KRITIKA Egy a 2018-as Sundance filmfesztiválon debütáló, a kritikusok körében népszerű filmről beszélünk, mely egy progresszív tánccsoport mindennapjaiba enged betekintést. Különös módon bukkantam erre a filmre. Szerintem még az előző év végén ker... teljes kritika»

 
Milanman   2019. 01. 02.

0
A kísérleti film új hajnala?

A Madeline a mélyben nem könnyű alkotás, nem is a tömegeknek szól, leginkább egy filmes kísérlethez hasonlítható, ahol az alkotók, rendezőtől operatőrön keresztül a színészekig sajátos, formabontó eszköztáron és kifejezési módon keresztül próbálnak b... teljes kritika»


 
doobie   2019. 01. 10.

0

Most találkoztam Helena Howard nevével és személyével először, de azt most megmondom, hogy igen sokat fogunk még hallani a színésznőről. A Madeline a mélyben egy kimondottan erős dráma lett, amit pazar alakítások és erős rendezés jellemez, a történet... több»

Galéria (15)

Helena Howard
Helena Howard
Helena Howard
Molly Parker
Helena Howard
Helena Howard
Miranda July
Helena Howard
Helena Howard
Molly Parker
Helena Howard

Videók (2)

A film összbevétele 183 537 dollár volt (imdb.com).

 

E film címszerepében debütált a filmvásznon az akkor még 19 éves amerikai színésznő, Helena Howard.

(Attila G.)
 

A film a 2018-as Sundance filmfesztiválon debütált, és nagy sikert aratott a kritikusok között.

(Attila G.)
 

"A legjobb dolog, amit az idei Sundance-en láttam" - foglalta össze röviden a The Village Voice újságírója, Bilge Ebiri a filmről írt kritikájában.

(hp)
 

"A 21. század amerikai filmművészetéknek egyik legmerészebb és legerősebb alkotása" - írta az IndieWire kritikusa, David Ehrlich.

(hp)
 

A Madeline a mélyben-t kitörő lelkesedéssel fogadták a kritikusok. A film jelenleg is 87 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 93 szemlézett cikket követően.

(hp)
 

A filmet nagy sikerrel vetítették a világ legrangosabb fesztiváljain (Sundance, Berlinni Nemzetközi Filmfesztivál, Independent Spirit Awards, Dallas International Film Festival).

(hp)
 
Josephine Decker talán a legizgalmasabb fiatal tehetsége az amerikai függetlenfilmes szcénának. Már csak azért is, mert teljesen más háttérrel rendelkezik, mint a legtöbb direktor: egyrészt, mert a színészből indul ki – hiszen ő maga is az – illetve a mozgóképes megvalósítás terén imád kísérletezni. A Madeline a mélyben esetében, történetesen minden összejött neki. több»
 
Összességében, lehetetlen elvitatni Deckeréktől az érdemet, hogy egy új megközelítés segítségével milyen intenzív felhasználói élménnyé sikerült formálni a mentális betegségekkel járó, zavart állapotokat - olyan hangulati skálát lejátszva, amire csak kevesen képesek, de valahol ez is a legnagyobb hátulütője a filmnek: annyira beleragadunk a főhős fejébe és történetébe, hogy mással nem igazán tudunk foglalkozni. több»
 
A Madeline a mélyben nem egyszerű filmélmény: experimentális és formabontó filmnyelve megfelelő hangulatot és többszöri újranézést követel meg a nézőtől, aki kellő türelem és nyitottság birtokában egy igazán izgalmas filmes kísérletnek és megkapó alakításoknak lehet tanúja. több»