Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
88

Madeline a mélyben (2018)

Madeline's Madeline
Filmadatlap
 
32
Szereplők
3
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
Milanman   2019. 01. 02.
A kísérleti film új hajnala?

A Madeline a mélyben nem könnyű alkotás, nem is a tömegeknek szól, leginkább egy filmes kísérlethez hasonlítható, ahol az alkotók, rendezőtől operatőrön keresztül a színészekig sajátos, formabontó eszköztáron és kifejezési módon keresztül próbálnak bemutatni alapvetően hétköznapi dolgokat. Madeline egy majdnem 17 éves tinilány, aki valamilyen a film által nem közölt mentális betegségben szenved. Felnőtté válni sehogy sem könnyű, ha még nehezített is a pálya, az okozhat bonyodalmakat. A lány apja, aki fekete, sehol, az anyjával, aki fehér, egészen különleges, feszültséggel terhes a kapcsolata. Madeline egyetlen, igazi kikapcsolódása, ahol képes lehet felszabadultan létezni, az az amatőr, kísé... több»

 
Attila G.   2019. 04. 19.
Madeline lélekemelő felemelkedése

A KRITIKA CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT! Egy a 2018-as Sundance filmfesztiválon debütáló, a kritikusok körében népszerű filmről beszélünk, mely egy progresszív tánccsoport mindennapjaiba enged betekintést. Különös módon bukkantam erre a filmre. Szerintem még az előző év végén kerestem egy listát az idén várható filmpremierekről; mindegyik film adatlapját felkerestem, megnéztem történetestül, stáblistástul, előzetesestül – egyébként a 2019-es decemberi filmektől visszafelé haladva keresgéltem. Kilistázgattam a filmeket, amik érdekelnek, amiket talán érdemes megnézni. Immár sok tucat film adatlapjának átböngészése után jutottam el a Madeline a mélyben adatlapjához – némileg már untam az egész... több»


 
doobie   2019. 01. 10.

Most találkoztam Helena Howard nevével és személyével először, de azt most megmondom, hogy igen sokat fogunk még hallani a színésznőről. A Madeline a mélyben egy kimondottan erős dráma lett, amit pazar alakítások és erős rendezés jellemez, a történet pedig kellően egyedi ahhoz, hogy megfogja a nézőt. Egy élmény volt, bár tudom, hogy nem feltétlenül való mindenkinek ez a mozi. Mindesetre egy kis nyitottsággal remek élményben lehet részetek. Erősen ajánlott mozi.

Josephine Decker
Josephine Decker
Helena Howard
Josephine Decker
Helena Howard
Helena Howard
Molly Parker
Josephine Decker
Josephine Decker
Helena Howard
Helena Howard
Miranda July
Helena Howard
Helena Howard
Molly Parker
Helena Howard
 
Josephine Decker talán a legizgalmasabb fiatal tehetsége az amerikai függetlenfilmes szcénának. Már csak azért is, mert teljesen más háttérrel rendelkezik, mint a legtöbb direktor: egyrészt, mert a színészből indul ki – hiszen ő maga is az – illetve a mozgóképes megvalósítás terén imád kísérletezni. A Madeline a mélyben esetében, történetesen minden összejött neki. több»
 
Összességében, lehetetlen elvitatni Deckeréktől az érdemet, hogy egy új megközelítés segítségével milyen intenzív felhasználói élménnyé sikerült formálni a mentális betegségekkel járó, zavart állapotokat - olyan hangulati skálát lejátszva, amire csak kevesen képesek, de valahol ez is a legnagyobb hátulütője a filmnek: annyira beleragadunk a főhős fejébe és történetébe, hogy mással nem igazán tudunk foglalkozni. több»
 
A Madeline a mélyben nem egyszerű filmélmény: experimentális és formabontó filmnyelve megfelelő hangulatot és többszöri újranézést követel meg a nézőtől, aki kellő türelem és nyitottság birtokában egy igazán izgalmas filmes kísérletnek és megkapó alakításoknak lehet tanúja. több»
 

E film címszerepében debütált a filmvásznon az akkor még 19 éves amerikai színésznő, Helena Howard.

(Attila G. )
 

A film a 2018-as Sundance filmfesztiválon debütált, és nagy sikert aratott a kritikusok között.

(Attila G. )
 

"A legjobb dolog, amit az idei Sundance-en láttam" - foglalta össze röviden a The Village Voice újságírója, Bilge Ebiri a filmről írt kritikájában.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.