Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Thelma (2017)

Thelma
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
30
Képek
4
Videók

Galéria (30)

Ellen Dorrit Petersen
Henrik Rafaelsen
Henrik Rafaelsen
Henrik Rafaelsen

Videók (4)

 
Ildikó Bacskai   2021. 08. 23.

legújabb vélemény

1

Horrornak semmiképpen nem mondanám, sokkal inkább egy nagyon finom művészfilm sötét elemekkel. A film egyrészt egy fiatal nő küzdelmét mutatja be, másrészt szerintem egy elég erős társadalomkritika is egyben. A zenék, képek és hangulat miatt többször... több»

 
indingo   2017. 12. 27.

0

Az ilyen északi filmek mindig nagyon lassan indulnak be, na ez még annál is lassabban. Az alapsztori tetszett, de kevés történés volt benne. Akadtak szép és érdekes megoldások, de így is csak közepes.

 
alexxx   2018. 01. 16.

0

Nagyon erősen kezdődik az idei mozis év. Floridai álom, A legsötétebb óra és a Thelma. Három egészen kiváló film a maguk műfajában. A Thelma egy pszichológiai, természetfeletti dráma lebilincselő történettel és remek alakításokkal. Nem bántam meg, hogy elmentem rá, és mindenkinek csak ajánlani tudom.

 
BoBamburg   2018. 05. 12.

0

Majdnem [email protected]@ film lett ez, de mégse. Szép, okos, hangulat és látvány világ oké, de mégis kevés. Sokszor indokolatlanul lassú a történet, és a végére se áll össze egy akkor katarzissá, hogy azt mondjam: HÚHA! Egyszer érdemes megnézni, de felejthető alkotás.

 
Bazzzsi   2018. 03. 30.

0

Olyan se füle se farka történet. Volt benne potenciál, de a közepénél leült a történet és csak úgy lógott a levegőben az egész. A készítők se tudták, hogy zárják le.

 
hsanya182   2018. 06. 07.

1

Egy keresztény kamaszlányról szóló kissé vontatott pszichófilm. Szóval a célközönség adott ki nézze meg. A lány nehezen illeszkedik be a társaihoz, okosabbnak hiszi magát mint a többiek. Az a sok belső lemondás, amit a szülei elé raknak, nem mer önma... több»

 
TomÁcs   2018. 04. 15.

0

Ez a természetfeletti képesség bemutatása nem igazán volt kidolgozva a filmben. Persze kellett hagyni valami ismertlenséget, de így csak lebegett ez a szál.

A film összbevétele 147 391 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 867 185 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 574 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Joachim Trier rendező ugyan nem arra az egyetemre járt, amelyre Thelma a filmben, de mivel a barátai ott tanultak, rengeteget lógott ott Trier is.

(ArpiHajdu és Réci)
 
A Thelma egy mélységesen erotikus mese a szeretethiányról és az első, nagy, kontrollálhatatlan szerelemről. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
Leszbikus szeretők boldog ölelésével hiteti el velünk Joachim Trier, hogy ez a dráma happy enddel végződik. több»
 
Csupán a benső gondolatvilágának gyenge – vagy talán túlzottan rejtett? – bemutatásával kerüli ki azt a lehetőséget, hogy igazán nagy filmmé válhasson. Kár érte.

Értékelés: 65/100 több»