Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

Hableány (2020)

Undine
Filmadatlap
 
18
Szereplők
2
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Videók (2)

 
Peti   2021. 10. 29.

legújabb vélemény

0

Talán egy kicsit nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Egy kissé művésziesre is vette a figurát, így szerintem nem mindenkinek fog bejönni.

 
luba323   2021. 10. 28.

0

Őszintén szólva én öncélűnak találtam a sztorit, nagyon kell hozzá egy hangulat, hogy az ember élvezni tudja...

A film összbevétele 892 825 dollár volt (imdb.com).

 

Paula Beer és Franz Rogowski második közös filmje.

(csd)
 

Paula Beer a filmben nyújtott alakításáért Ezüst Medve-díjban részesült.

(csd)
 
Hableány egy szokatlan románc történetecskéje némi mitológiával és rengeteg szimbólummal. A film megfoghatatlansága lehet erény: érzékletes látlelet, ahogy lassan teljesen összecsúszik a valóság az imagináriussal, csupán a célja kérdéses. Paula Beer játékát 2020-ban a Berlinalén Ezüst Medvével jutalmazták, és kétségtelen, hogy neki köszönhetők a film legerősebb jelenetei. Mindezzel együtt a Hableány csak különös delíriumos álom egy adag melankóliával és fantáziával, amiből hiányzik a feszültség. több»
 
A közös ezekben a történetekben a szeretett férfi hűtlensége, aki végül mást vesz feleségül, Undinének pedig meg kell ölnie szerelmét, és visszatérnie a vízbe. Christian Petzold is megtartotta a megcsalatást fő motívumként a legújabb Undine-feldolgozásban, ám ennek következményeire mai szemmel tekint. több»
 
Hogy ez pontosan mit jelent, és Petzold miképpen érti, természetesen nem lövöm le, de annyi bizonyos: elég sok mindenre lehet még rácsodálkozni, miközben nézzük a filmet. A legjobban pedig akkor járunk, ha a lehető legnyitottabban viszonyulunk hozzá. több»