Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Várj, míg sötét lesz (1967)

Wait Until Dark
Filmadatlap
 
21
Szereplők
4
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 25.

legújabb vélemény

0

Egy igazán izgalmas thriller, ami mai szemmel már persze nem úgy hat ránk, mint a 60-as években az akkori közönségére. De egy jó történet, és szinte tökéletesen meg lett csinálva. Egyedül ami zavar, az a sok manír, amit a színészek nem tudnak levetkőzni. Túlságosan is színpadias.

 
Peeves112   2015. 08. 07.

0

Nagyon jó volt. Tökéletes volt benne a hangulat, a poénok, az akció jelenetek. Nem is beszélve akkor már a színészekről. Szerintem igazán szerethető a történet is így nincs semmi baj vele. Leköti az embert.

 
quentin   2016. 08. 11.

0

Annak ellenére, hogy ez egy régi film, nagyon jól megkomponált pszichológiai thriller is. Aki teheti és szereti Audrey Hepburn-t, nézze meg.

 
DarkLion   2016. 05. 25.

0

Valóban eljárt az idő fölötte. Érdekes és jól megcsinált, hatásos film lehetett a maga korában. Mostani szemmel nézve erősen érezteti hatását a színpadiasság, a naiv sztori, az elnyújtottság. Mindezek mellett azt mondhatom, hogy egészen nézhető maradt a többi hasonló korú darabbal összevetve.

A film összbevétele 17 550 741 dollár volt (imdb.com).

 

Audrey Hepburn egy másik Hepburnnel (Katherine Hepburn) versenyzett az Oscar-díjért, utóbbi a Találd ki, ki jön vacsorára! című filmben nyújtott alakításáért volt jelölve. Végül Katherine Hepburn nyerte a díjat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film bemutatójára a New York-i City Music Hall-ban került sor, ahol tizennégy évnyi nemzetközi siker után Audrey Hepburnt megválasztották a filmipar kasszasiker királynőjének.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jack Warner titkos előbemutatót tartott, ahol a résztvevőknek levetítette azt a jelenetet, amelyben a vak nő és a pszichopata küzdenek a nő sötét lakásában. A nézők lélegzete is elált, sokan sikoltoztak félelmükben. Ez mentette meg a jelenetet a kivágástól.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Henry Mancini zeneszerző ebben az időszakban Hepburn állandó zeneszerzőjévé vált. Korábbi együttműködéseik: Álom luxuskivitelben, Amerikai fogócska, Ketten az úton.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás során Audrey Hepburn majdnem 7 kg-ot fogyott, amelyet sokan házasságának megromlásával indokoltak, ám Terence Young szerint az ebben a filmben lévő karakterének a megformálása volt a színésznő életének legnagyobb kihívása.

(ArpiHajdu és Réci)