Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
17
Szereplők
3
Vélemények
20
Képek
1
Videók
 
Márton   2018. 11. 09.

Alapjaibna véve egy egész korrekt kis slasher lett, bár nem ezzel a filmmel lesz számomra emlékezetes a rendező pályafutása, sokkal inkább az 1980-ban készített Maniac (ismertebb címén az Elmebeteggel) mert hát mindkét filmet William Lustig rendezőnek köszönhetjük! Nálunk Magyarországon egyértelműen a Mániákus zsaru volt az ismertebb film és egyfajta kult státuszt is sikerült kivívnia magának az eltelt idő folyamán! Ehhez persze szükség volt a már sokszor emlegetett VHS aranykorszaknak is itthon, mert a legnagyobb népszerűségét ez időtájt szerezte magának a produkció! Illetve a filmben egy-két igazi kult színész szerepeltetése (Bruce Campbell az Erdő szelleméből, vagy Tom Atkins az 1980-as A köd, vagy a Halloween 3-ból) is nagyban segítette elő, azt a tényt, hogy a klasszikus horrorok közé sorolhatjuk jelen filmünket! Jómagam azért annyira nem emelném hatalmas magasságokba a Mániákus zsarut, mert a történetén kívül szinte minden téren csupán az átlagos szintet érte el nálam! A történetét is csak egy dolog miatt merném bőven az átlag fölé helyezni, az pedig az ötletében rejlő koncepciója volt! Erősnek éreztem azt a gondolatot, hogy az ügyeletes gonoszunk itt egy rendőr képében manifesztálódik (ami azért az eddigi ismert horrorfilmekben nem túl bevett szokás) és az ebben fellelhető egyfajta társadalomkritikai szemszög is tetszett nekem! Kár hogy hiába volt eléggé pörgős a film, (néha már szinte úgy éreztem, hogy több az akció benne mint a horror) ha ez a pörgés nem párosul kellő mértékű félelemkeltéssel! Számomra nem volt elég félelmetes a film, pedig a gyilkos rendőr szerepében látható Robert Z'Dar egész jól hozta a slasher figurát! Maga a film hangulata nem lett elég félelmetes, sokkal inkább izgalmas! Talán jót tett volna a filmnek, ha kicsivel (vagy inkább sokkal) több gore jelenetet raktak volna bele (hisz az 1980-as Elmebeteg című film óta tudhatjuk, hogy a rendező kiválóan ért a hangulatteremtéshez és a gore megjelenéséhez is)! Összegezve hozza a 80-as évek tipikus slasher-horror szintjét, de szerintem nem kiemelkedően, bár a lehetősége megvolt rá!

 
Keiichi Tsuchiya   2017. 04. 21.

Hát, nagyon átjött nekem a "fíling" az egészből, nekem tetszett, élvezetes volt, hogy olyan pörgős, hogy annak ellenére, hogy mintha egy low budgetos film lenne, sok kreativitást és ötletet vittek bele.


 
marklar   2016. 04. 03.

Ez egy eléggé korrekt B-kategóriás horror, ami nagyban tükrözi még a nyolcvanas évek konvencióit. A látványvilága kissé esetleg és gagyi, az alakításokról meg inkább nem beszélnék, kritikán aluliak. :) Ennek ellenére szerintem még így is bőven egy nézhető film kerekedett ki a koncepcióból.

Tom Atkins
Bruce Campbell
Tom Atkins
William Smith
Tom Atkins
Victoria Catlin
Bruce Campbell
Richard Roundtree
Victoria Catlin
Victoria Catlin
Bruce Campbell
Tom Atkins
William Smith
William Smith
Laurene Landon
William Smith
Richard Roundtree
Bruce Campbell
Victoria Catlin
Bruce Campbell
Laurene Landon
Bruce Campbell
Laurene Landon
Bruce Campbell
Laurene Landon

A film összbevétele 671 382 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben egy rövid cameo erejéig feltűnik a film rendezője, William Lustig

(Márton)
 

Az áldozatok száma: 19.

(dulkap)
 

A halottkémet alakító a valóságban a rendező háziorvosa.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.