2017.12.27 13:57 szucszoli Olvasottság: <100x
0

Hálivúdi szájízű produkció

Felejthető, egynyári alkotás: az egész film a szokásos hálivúdi sémákra épít és valljuk be, hogy ez egy kicsit már unalmas, hogy a jók folyton húsdaráló módjára aprítják a rosszakat, miközben a jók közül soha senki nem hal meg. Na jó, persze (spoiler) Han Solo ez alól most épp kivételt képez (meg persze a névtelen biodíszletek szereplői)

Egyébként nagyon örülök, hogy el tudták engedni Han Solo-t...de ha a főhőst nézem, akkor ott már vannak gondok:

Hálivúdi szájízű produkció

Jelenleg virágkorukat élik a feminista mozgalmak és lám kapunk egy női főhőst, aki be is bizonyítja, hogy mennyire nem nyújt sem jobb, sem szimpatikusabb szerepet férfi társainál. Mert lényegében ugyanolyan elcsépelt, kiszámítható és felszínes "karakter", mint bármelyik látványfilm főhős.

Az ilyen hálivúdi szájízű produkciókban igazából már semmi súlya nincs annak, ha a jó legyőzi a rosszat, mivel 14-16 éves szellemi érettségi korig vannak legyártva.

Azt hiszem, hogy ez a film nem tudott annyira erős forgatókönyvet felmutatni, hogy én bárki-fia sorsáért tudjak izgulni, vagy bárki karakterét erősnek érezzem. Persze papíron jól működik és jól hangzanak a Kylo Ren személye körül kialakult megállapítások, de sajnos én csak azt érzem, hogy ettől a színésztől még a Trónok Harcából ismert Brien is ezerszer erősebb hatást tudott volna nő létére elérni!

A Disney nem tudott egy normális színészt találni a főgonosz szerepére. Szerintem egyébként felesleges volt levenni a maszkját, mert így felvetül a kérdés:

Minek volt rajta?

Dart Veder karaktere azért is működött olyan jól, mert megvolt a személyében a misztikum.

Pontosen ez veszett el Kylo Ren-ből amikor a csaj elkezdte kóstolgatni és levette a maszkját. Én egyébként úgy gondolom, hogy az a jelenet, ahol rágörcsölnek egymásra (gondolatnemolvasás közben) az inkább volt kínos és feszengető élmény, mint drámaian erős hatású.

És ugyanezt éreztem akkor, amikor a rohamosztagos feka a film kezdetén átáll a jókhoz. Elég patetikusra sikerült jelenet volt, amikor a térde előtt haldokló társa rádörgölte a kecsapot a feka maszkjára, amire ő úgy reagált, mintha az anyját ölték volna meg. Miközben a film további részében meg a szeme se rebbent meg az előtte tömegesen elhulló embereken, kvázi nem tudom elhinni, hogy egy ilyen karizmatikus hős hogyan tud egyik pillanatról a másikra egy 12 éves gyerek érzelmi szintjére süllyedni...Csodálatos, hogy ennyire eltúlozta a szerepét, de egyébként talán ő volt az egész filmben, aki a legjobban színészkedett!

akció | kaland | sci-fi

Több mint három évtizeddel a második Halálcsillag megsemmisítése után a Galaktikus Birodalom nyomába lépő Első Rend tervet eszel ki a hatalom megszerzésére és az Új... több»

0