2019.06.07 00:06 Norbert93 Olvasottság: 195x
1

Lehet-e mesterséges az, ami születik ? (SPOILERES ÍRÁS)

Már a legelején is morális kérdéseket vet fel, de olyan formákban, amilyenre egyáltalán nem számítottam. Alapkonfliktusa, hogy egy új típusú replikáns ered egy természetes úton született replikáns nyomába. De felvetül benne az, ami bennem is: ha született, akkor van lelke, mivel nem célzottan tákolták össze mesterséges körülmények között.

Külön kiemelendő "K" párkapcsolati légkört imitáló élete. A holografikus felesége már az elején megadja a film egyik morális konfliktusát, mielőtt az elkezdődne. Valóságosnak látszó, de mégis hamis érzelmeket látunk a hologramtól és a replikánstól is. Már itt elmosódik a mesterséges és a természetes értelem közötti határvonal. Harrison Ford pedig hál'istennek nem töltelék szereplő; mikor hallottam, hogy szerepet kapott, egy cameo jutott volna az eszembe, ennek ellenére fontos eleme a történetnek. Egyetlen másodpercre sem lankadt a figyelmem, mindig figyeltem, s bár a végső fordulat nem vágott mellbe, ettől függetlenül meglepett, másra számítottam.

Lehet-e mesterséges az, ami születik ? (SPOILERES ÍRÁS)

K (JOE) a cselekmény előrehaladtával egyre több érzelmet produkál, s arra vezet bennünket, hogy ő maga a természetes úton született (nem)replikáns, miközben ez az elmélete minden apróbb megerősítés vagy visszaigazolás ellenére zátonyra fut. S ezzel egy újabb érzelmi konfliktust teremt, hiszen a remény hatására valós érzelmeket produkál és saját céljai vannak annak ellenére, hogy kiderül, mégiscsak replikáns. Elgondolkodtató, akár csak az elődje, napokig forgott a fejemben. Többet nem is írnek róla, mert így sem olvassa senki végig, főleg, hogy még bőven lenne mit kifejtenem a filmmel kapcsolatban. Mindenki nézze meg, s keresse meg a saját álláspontját!

akció | dráma | misztikus | sci-fi | thriller

2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy... több»

1