2019.09.30 01:29 MMcFly2015 Olvasottság: 145x
0

A keresztapa túl nagy falat? A Gotti a te filmed!

A kritikusok a földbe döngölték, mégis próbáltam bizakodón hozzáállni, már csak azért is, mert az American Crime Story (első) évadában John Travolta mint ügyvéd óriásit alakít, gondoltam, Gotti szerepét is könnyen magára tudja ölteni.

Sajnos nem tud kimagasló film lenni a Gotti, de erről Travolta csak részben tehet. A film annyi helyen csődöt mond, hogy a címszereplőt alakító színész képtelen elvinni a hátán a filmet.

A keresztapa túl nagy falat? A Gotti a te filmed!

Mielőtt végig mennék azon, hogy mennyire sablonokra épül a műfajon belül (is), le kell szögeznem, hogy korántsem olyan nézhetetlen, mint ahogy szétalázták különböző oldalakon. A Johnny Depp főszereplésével készült Fekete mise szerintem jobban félrement, mint a Gotti.

A szereposztáson lehetne mit csiszolni, vagy ha ragaszkodunk ezekhez a nevekhez, akkor pedig a sminkeseken. De rettentően szemet szúr és bosszant az a tény, hogy a Gotti fiát játszó színész az évek elteltével kb. olyan idősnek néz ki, mint a gyerekei.

A gengsztersztori úgy megy előre – mindenféle csavar, vagy egyediség nélkül –, mintha tankönyvből rendezték volna, és sajnos minden, ami történik, túl szájbarágósan akarja a tudtunkra adni, mit miért követtek el az adott szituációban. Olyan érzésem támadt, mintha 12 éves gyerekeknek készült volna a film, és véletlenül sem akarják azt a szerencsétlen srácot összezavarni, aki először lát gengszterfilmet.

Amitől pedig frászt kaptam, az a film szerkezete. Ez a Travolta által végignarrált felépítés engem eltaszított az egész sztoritól. Főleg, ahogy a végét lezárták, az már röhejes.

Sajnos a Gotti messze áll a jó filmtől még a kategóriáján belül is. Kár érte, pedig ez a név elbírna egy hosszabb filmet, sőt akár egy 10 részes sorozatot is, de ilyen minőségben teljesen fölösleges volt feldolgozni. Csak azoknak ajánlom, akik távol állnak a gengszter műfajtól, vagy csak most ismerkednek vele.

61 Gotti  (2018)

dráma | életrajzi | krimi

A szegény olasz-amerikai családból származó John Gotti lenyűgöző személyiségével és szókimondó stílusával a New York-i Gambino bűnszervezet tagja lesz, majd egy véres... több»

0