10 hollywoodi sztár, akinek a 2022-es év lehet a nagy visszatérése

"Mi történt azzal a színésszel?" Ez az ismerős kérdés gyakran elhangzik, amikor színészek távoznak Hollywoodból, és sajnos az elmúlt években sok sztár vonult vissza, így a rajongók kétségbeesetten várják a visszatérésüket. Sajnos Bruce Willis, a világ egyik legnépszerűbb akciósztárja idén bejelentette, hogy aphasia diagnózisa miatt visszavonul a színészkedéstől. Hasonlóképpen Jim Carrey és Brad Pitt is utaltak arra, hogy esetleg visszavonulnak a filmvászonról.

Van azonban jó hír is! 2022 a filmvarázslat éveinek ígérkezik, mivel néhány színész, akit már rég nem láttunk, nemrég úgy döntött, hogy a visszavonulás nem igazán illik hozzájuk. Nem vagyunk benne biztosak, hogy csak a régi mondás tartja magát, miszerint "nincs olyan üzlet, mint a showbiznisz", de úgy tűnik, nehéz távol maradni Hollywood csillogásától. A közönség izgalmas évnek néz elébe, hiszen 2022-ben több nagynevű színész is visszatérésre készül.

#10
Sam Worthington

Sam Worthington

szül. 1976. 08. 02. (47 éves)
Godalming, England
Sam Worthington 1976. augusztus 2-án született az angliai Godalmingben. Hat hónapos volt, mikor családja kiköltözött Nyugat-Ausztráliába. Tanulmányait Fremantle-ben, a John Curtin College of the Arts művészeti iskolában kezdte meg dráma szakon, melyet azonban még az érettségi előtt otthagyott. Pár dollárral a zsebében édesapja... több»
Sam Worthington nagy áttörése, az Avatar még mindig minden idők legtöbb bevételt hozó filmje. James Cameron sci-fi akciófilmje vizuálisan lenyűgöző volt, és még Roger Ebert is azt mondta, hogy a film "szenzációs szórakozás", és tényleg, ki tudna ezzel nem egyetérteni? Mielőtt szerepet kapott a világszenzációban, Worthington Ausztráliában feltörekvő indie-filmsztár volt, a 2004-es Somersault című filmben nyújtott alakításáért AACTA-díjat nyert, Ausztrália legmagasabb elismerését. Worthington Los Angelesbe költözött, és szerepet kapott az Avatarban, ami Cameronnak a rendezővel, McG-vel való barátsága miatt a Terminátor Megváltásban való szerepvállalásához vezetett. Az egész világ türelmetlenül várta az Avatar és a tervezett folytatások visszatérését (a gyártást híresen sokszor bejelentették, majd többször elhalasztották) több mint 12 éve. Ez idő alatt Sam Worthington továbbra is játszott néhány filmszerepben, például a 2010-es A titánok harca című filmben, amely bár pénzügyileg sikeres volt, a kritikusok és a közönség által egyaránt elmarasztalták. Nemrég a Under the Banner of Heaven című filmben szerepelt Andrew Garfield oldalán, ahol egy radikalizálódott fundamentalista mormont alakított. És most, több mint egy évtizeddel később végre elkészül az Avatar: A víz útja, ami lehetőséget ad Worthingtonnak, hogy újra feltűnjön a nagyvásznon.
#9
Jennifer Ehle

Jennifer Ehle

szül. 1969. 12. 29. (54 éves)
Winston-Salem - Észak-Karolina - Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Anne Ehle - kétszeres Tony-díjas amerikai színésznő - 1969. december 20-án született Winston-Salemben, Észak-Karolina államban. Édesanyja Rosemary Harris színésznő, édesapja pedig John Ehle író. Legismertebb szerepe Elizabeth Bennetként volt a Büszkeség és balítélet című Jane Austen regény 1995-ös televíziós... több»
A Büszkeség és balítélet 1995-ös BBC minisorozata vitathatatlanul a könyv legjobb adaptációja: A tévésorozat rekordokat döntött. A sikert nagyrészt Andrew Davies kiváló forgatókönyvének köszönhette, és természetesen a két főszereplő, Colin Firth és Jennifer Ehle közötti briliáns kémiának. (És igen, a való életben is volt kapcsolatuk). Jennifer Ehle Elizabeth Bennet megformálásáért BAFTA díjat nyert, és onnantól kezdve több Broadway-előadásban is szerepelt, és két Tony-díjat kapott, egyet 2000-ben Az igazi dologért/The Real Thing (furcsa módon megelőzve édesanyját, Rosemary Harrist, akit ugyanebben a kategóriában jelöltek). Azóta Ehle több tévés minisorozatban is szerepelt, és szerepet kapott A király beszédében is, de 2018 óta nem láthattuk nagy költségvetésű projektben, amikor is A szürke ötven árnyalata című filmben tűnt fel. Egészen mostanáig: A hírek szerint szerepet kapott az idei nagyszabású drámafilmben, a She Saidben (Azt mondta), amely a New York Times két újságíróját követi, akik nyilvánosságra hozták a Weinstein-sztorit, és elindították a #MeToo mozgalmat.  
#8
Lindsay Lohan

Lindsay Lohan

szül. 1986. 07. 02. (37 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Lindsay Dee Lohan 1986.július 2-án született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Szülei Dina Sullivan és Michael Lohan, három testvére, két öccse és egy húga van. Lindsay karrierjét háromévesen gyerekmodellként kezdte az Eileen Ford Agency-nél. Számtalan tévéreklámban szerepelt, feltűnt a Gap, a Pizza Hut és a Wendy’s... több»
A 2000-es évek eleje a gyermeksztár Lindsay Lohané volt, aki az 1998-as Apád-anyád idejöjjön című film remake-jének főszereplésével vált híressé. Lohant dicsérték színészi képességeiért, és a Disneyvel több filmre is szerződést kötött, köztük a Nem férek a bőrödbe című filmre Jamie Lee Curtisszel, ami szintén hatalmas kasszasiker volt a fiatal színésznő számára. Aztán jött a Bajos csajok 2004-ben, amely azonnal klasszikussá vált. A következő évtizedet azonban az alkoholizmussal és a drogfogyasztással való személyes küzdelmek nehezítették. Végül Lohan szünetet tartott Hollywoodban, és külföldre költözött, ahol egy tengerparti klubot alakított ki Mykonoson, és valóságshow-t is indított (bár a hírek szerint a tengerparti klubot azóta bezárták), és most Dubajban él férjével, Bader Shammas-szal. Úgy tűnik, Lohan készen áll arra, hogy újraindítsa színészi karrierjét, és két új filmre írt alá szerződést a Netflixszel. Ezek lesznek Lohan első nagyjátékfilmjei három év után, és az első együttműködése a Netflixszel. A kettő közül egyelőre csak az első filmet jelentették be, de a Falling for Christmasről már vannak részletek, amelyben Lohan egy örökösnőt alakít, aki egy síbaleset után amnéziában szenved, és egy jóképű faház tulajdonosánál lábadozik. Egyébként Lindsay húga, Aliana Lohan is kap egy kisebb szerepet a filmben.
#7
Josh Hartnett

Josh Hartnett

szül. 1978. 07. 21. (45 éves)
San Francisco - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Josh Hartnett 1978. július 21-én született Saint Paulban, az Egyesült Államokban. Szülei ír, német és skandináv származásúak. Hartnett előtt fényes amerikai futball-karrier állt, azonban egy sérülés következtében abba kellett hagynia a sportot. Ezt követően egyre több iskolai színdarabban kapott szerepet. Egy New York-i... több»
Josh Hartnett fiatal, viszonylag ismeretlen színészből néhány év alatt vált hollywoodi A-listás színésszé. Miután 1998-ban Jamie Lee Curtisszel együtt szerepelt a Halloween H20: 20 évvel később című filmben, majd 1999-ben az Öngyilkos szüzek című filmben, 2001-ben Ben Affleck mellett kapott szerepet Michael Bay második világháborús blockbusterében, a Pearl Harborban. Külseje miatt a következő Leonardo DiCapriónak tartották, és nagy költségvetésű filmek rendezői keresték; még Superman szerepére is megkeresték, de Hartnett visszautasította, és a szerepet Brandon Routh kapta meg. Lassú eltávolodása a hollywoodi gépezettől, a bulvársajtótól és a mindent elsöprő hírnévtől tudatos lépés volt a színész részéről. Azóta Hartnett őszintén beszélt arról, hogy olyan projekteket szeretne választani, amelyek iránt szenvedélyesen érdeklődik, és csendesebb életet szeretne élni a rivaldafénytől távol. Az utóbbi időben azonban a rajongók észrevehették Harnett nevét néhány nagyobb filmes projektben, nevezetesen Guy Ritchie akciófilmjében, az Egy igazán dühös emberben 2021-ben, valamint Christopher Nolan Oppenheimerében, ahol egy hollywoodi nagyságok alkotta együttes mellett fog játszani: Matt Damon, Cillian Murphy, Emily Blunt, Gary Oldman, Robert Downey Jr. és Kenneth Branagh, hogy csak néhányat említsünk.
#6
Halle Berry

Halle Berry

szül. 1966. 08. 14. (57 éves)
Cleveland, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Maria Halle Berry 1966. augusztus 14-én született Clevelandben, Ohióban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Jerome Jesse Berry afroamerikai, ugyanabban a kórházban dolgozott, mint német és angol származású pszichiátriai ápoló édesanyja, Judith Ann. Szülei négy éves korában elváltak, őt és nővérét, Heidi Berry-Hendersont anyjuk... több»
Halle Berry 2002-ben elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a Szörnyek keringője című filmben nyújtott alakításáért. A mai napig ő az első és egyetlen fekete nő, aki elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat. Az ezt követő években Berry arra várt, hogy még több nagy szerep jusson neki, és hogy még több színes bőrű nő nyerje meg az Oscar-díjat - egyik sem történt meg. A Variety-nek adott interjúja szerint Berry még mindig csalódott Hollywoodban, a változás elmaradásában és abban, hogy nem sikerült bővítenie a sokszínűséget a szereposztásban. Miután az X-Men franchise-ban játszott, Berry nagy filmszerepei elapadni látszottak.De ennek most vége, és Halle Berry visszatért. A díjnyertes színésznő nem csak a kamera elé állt vissza, de kipróbálta magát a rendezésben is, és rájött, hogy abban is nagyon jó. Halle Berry rendezte és játszotta a 2020-as Netflix-film, a Megsebezve főszerepét. A kritikák vegyesek voltak, de a kritikusok általában pozitívan nyilatkoztak Berry alakításáról és rendezői képességeiről.A Megsebezve sikere után a Netflix még két filmet rendelt a színésznővel: A The Mothership című sci-fi akció/kalandfilmet, amely 2022-ben kerülhet a mozikba, és a Our Man from Jersey című akciófilmet, amelyben Mark Wahlberg is szerepel, és amelyet 2023-ra terveznek.
#5
Hayden Christensen

Hayden Christensen

szül. 1981. 04. 19. (43 éves)
British Columbia
Hayden Christensen 1981. április 19-én született a kanadai Vancouverben. A család négy gyermekek közül ő a harmadik a sorban. Tornhillben nőtt fel; középiskolai tanulmányait is itt végezte. 1999-ben New Yorkba költözött és az Actors Studio drámaképzésén szerezte színművészi ismereteit. A szakma gyakorlati oldalának... több»
2002-ben Hayden Christensen elérte a "nagy áttörést", amikor megkapta Anakin Skywalker szerepét a Star Wars II: A klónok támadása című filmben. Sajnos a kritikusok mind a Klónok támadása"ó, mind A Sith-ek bosszúja című filmet elmarasztalták. Hayden Christensen különösen rosszul járt a filmek megjelenése után, annak ellenére, hogy a Csillagok háborúja forgatása előtt tehetséges fiatal színésznek tartották. A Los Angeles Timesnak adott 2015-ös interjújában Christensen beszélt a hírnév rohamáról, amit átélt, és arról, hogy úgy döntött, vesz egy farmot Ontario közelében, és visszavonul Hollywoodtól. Bár a nézők az elmúlt évtizedben kisebb filmekben láthatták a színészt, főszerepek azonban csak ritkán akadtak. Gyorsan lépjünk is előre 2022-be. A Star Wars mindenhol jelen van, a Mandalóritól az új Obi-Wan Kenobi-ig, ahol Christensen megrendezte saját hollywoodi visszatérését. Eddig a kritikák többnyire pozitívak voltak Christensen alakításáról, és úgy tűnik, nem ez lesz az utolsó Star Wars-projektje - jövőre az Ahsoka című filmben is feltűnik.
#4
Jack Gleeson

Jack Gleeson

szül. 1992. 05. 20. (31 éves)
Cork, Írország
Jack Gleeson 1992. május 20-án született az írországi Corkban. 2004 és 2010 között a Gonzaga College diákja volt, majd filozófiát és teológiát kezdett tanulni a Trinity College-ban, Dublinban. A színészi pályát már hét évesen elkezdte - az Independent Theatre Workshop révén. Mellékszerepet kapott a Reign of Fire (2002) és a... több»
A jó színészekből lesznek a legjobb gonosztevők, bár néha egy színész túl jól tudja játszani a rosszfiút. Jack Gleeson a Trónok harca című sorozatban Joffrey Baratheon szerepét játszotta el nagy sikerrel, és bár voltak olyan pletykák, hogy a sorozat rajongói talán túlzásba vitték a karakter iránti gyűlöletüket, Gleeson később megerősítette, hogy ez nem így van. Miután 2014-ben kiszállt a Trónok harcából, Gleeson az Entertainment Weeklynek bejelentette, hogy szünetet tart a színészkedésben, hogy más tevékenységekkel foglalkozzon, bár még nem volt biztos benne, hogy mi lesz az.Úgy tűnik azonban, hogy a showbiznisz újra magával rántja, hiszen Gleeson 2020-ban visszatért egy kisebb szerep erejéig a BBC vígjátéksorozatában, a Out of Her Mind-ban, 2022-ben pedig két filmszerepben: a Rebecca barátja és a Szentek és bűnösök földjén című filmben, mely utóbbiban Liam Neeson és Ciaran Hinds is szerepel, Írországban játszódik, és egy visszavonult bérgyilkost követ, aki visszatér a játékba.
#3
Macaulay Culkin

Macaulay Culkin

szül. 1980. 08. 26. (43 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Macaulay Carson Culkin 1980. augusztus 26-án született New York Manhattan nevű városrészében. Édesapja, Kit Culkin elismert Broadway színész volt. Négy fiú és két lánytestvére van – harmadikként született a sorban. Katolikus neveltetésben részesült. Első filmszerepét a Rocket Gibraltár (1988) című filmdrámában kapta, majd a... több»
Macaulay Culkin, minden idők egyik leghíresebb gyerekszínésze a Reszkessetek,betörők!, a My Girl és a Richie Rich című filmekben játszott. A Reszkessetek, betörők! volt 1990-ben a legtöbb bevételt hozó film, és sokáig minden idők legtöbb bevételt hozó élőszereplős vígjátéka volt (ezt a címet most a Másnaposok második része viseli). A Reszkessetek, betörők! világsikere és a film világhírűvé válása után Culkin 1994-ben visszavonult a színészkedéstől, ami egybeesett a szülei különválásával, az apja ellen felhozott bántalmazási vádakkal és azzal, hogy a szüleit kivették a vagyonkezelői alapjából, mindezekről az Esquire-nek adott interjújában beszélt. Azóta volt néhány szerepe, köztük a 2019-es Changeland-ben, Seth Green rendezői debütálásában, amelyben Culkin egy régi barátja szívességére játszott. Mégis 2021-ben Culkin visszatért a nagyvilágba az American Horror Story-ban és Az erényes Gemstonékban való vendégszereplésével, amelyek közel 20 év után az első nagy filmszerepe felé vitték. A filmről nem sokat tudni, de azt tudjuk, hogy egy világjárványról szóló thrillerről van szó, amelyben Rosamund Pike és Daniel Bruhl is szerepelnek.
#2
Brendan Fraser

Brendan Fraser

szül. 1968. 12. 03. (55 éves)
Indianapolis, Indiana, Amerikai Egyesült Államok
Brendan Fraser egy indianapolisi származású színész. Teljes nevén Brendan James Fraser. Brendan 1968. december 3-án látta meg a napvilágot Indiana államban, Indianapolisban. Édesanyja értékesítési tanácsadó. Édesapja a kanadai kormány turisztikai osztályának hivatalnoka és újságíró. Van három testvére: Regan 5 évvel, Sean 6... több»
A '90-es évek sok nagyszerű dologgal rendelkezett: A Beanie Babies mindannyiunkat gazdaggá tett volna, és Brendan Fraser volt a legnagyobb szívtipró. Az atletikus színész nem félt egy-egy jelenet kedvéért hülyét csinálni magából, és a korszak számos kultikus klasszikusában szerepelt, köztük az George, az őserdő hősében és a Múmiában is. A 2000-es évek közepe azonban nehéz időszak volt Fraser számára. A GQ-nak adott 2018-as interjúja szerint a szerepeinek fizikai igénybevétele miatt Fraser végül több műtéten esett át, térdprotézist kapott, és még a hangszálait is megműtötték. Emellett Fraser egy nehéz válást és édesanyja lesújtó halálát is át kellett élje, és állítólag szexuális zaklatás áldozata lett Philip Berk, a Hollywood Foreign Press Association korábbi elnöke által. Egy lágy indulás után, amelynek során fokozatosan több új projektet vállalt, Fraser készen áll a nagyszabású visszatérésre. Ő lesz a főszereplője Martin Scorsese új filmjének, a Megfojtott virágoknak, amely az FBI-t elindító Osage-gyilkosságok igaz története. A projektben jelenleg Robert DeNiro, Leonardo DiCaprio és Jesse Plemons is szerepel. Emellett több más izgalmas közelgő projekthez is köthető, többek között az HBO Max Batgirl című filmjéhez, ahol Fraser valójában a főgonoszt fogja alakítani.  
#1
Cameron Diaz

Cameron Diaz

szül. 1972. 08. 30. (51 éves)
San Diego - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Cameron Michelle Diaz 1972. augusztus. 30-án született San Diegóban, Kaliforniában. Anyja angol-német származású, exporttal foglalkozó ügynök, akinek cherokee vér is folyik az ereiben. Apja, Emilio Diaz, aki kubai és amerikai vérvonallal büszkélkedhetett, az UNOCAL olajtársaságnál dolgozott több mint 20 évig. 2008-ban hunyt... több»
Cameron Diaz még 2018-ban jelentette be, hogy visszavonul a színészkedéstől. Visszavonulása óta Diaz nyíltan beszélt arról, hogy milyen tisztánlátásra tett szert, mióta elhagyta Hollywoodot. Egy 2020-as interjúban, amelyet Gwyneth Paltrow-val készített a Goop Health című műsorban, Diaz azt nyilatkozta, hogy "nagy békét érzek a lelkemben, hogy végre gondoskodom magamról". A rajongók nyilván csalódottan értesültek arról, hogy a Charlie angyalai sztárja távozik a filmvászonról, de Diaz visszavonulása nem volt teljesen váratlan, hiszen utolsó hollywoodi filmje az Annie 2014-es remake-je volt. Jamie Foxx ( akivel a színésznő 1999-ben a Minden héten háború című filmben is együtt dolgozott) egy rögzített telefonbeszélgetésen keresztül jelentette be, hogy Diaz visszatér a Back in Action főszerepére, amelyet a Twitteren osztott meg. Foxx természetesen Tom Bradyt is meghívta a beszélgetésbe, hogy adjon Diaznak néhány tippet a "visszavonulásról". Egyelőre nem sokat tudni a filmről, amely Diazt visszacsábította a színészethez, de az már megerősítést nyert, hogy Jamie Foxx lesz a társszereplője, és Seth Gordon fogja rendezni. A csapatot tekintve gyanítjuk, hogy a Back in Action valószínűleg vígjáték lesz.