Hollywoodban bizony hemzsegnek az olyan sztárok (színészek, színésznők, rendezők) akik magyar felmenőkkel büszkélkedhetnek, néhányuk pedig csakugyan nem is titkolja ezt. Drew Barrymore például amikor csak lehetősége nyílik rá, szívesen ismer meg magyar származású embereket, Tony Curtis családja pedig folyamatosan tartotta a kapcsolatot a magyar rokonsággal. Alábbi listánkon azonban akad olyan filmcsillag is, akiről még csak nem is gondoltátok volna, hogy magyar származású. Görgess vagy lapozd át a galériánkat!

#13
Peter Falk

Peter Falk

szül. 1927. 09. 16. - elhunyt 2011. 06. 23.
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
A magyar származású amerikai színész, Peter Falk 1927. szeptember 16-án született New Yorkban. Karrierje kezdetén sorozatokban tűnt fel, de a ’60-as évek elejétől haláláig számtalan filmben kapott szerepet. Még gyermek volt, amikor rákos daganatot diagnosztizáltak nála, ezért jobb szemgolyóját ki kellett operálni. A középiskola... több»
A legendás színész magyar, lengyel, cseh és orosz felmenőkkel rendelkezik, bár egyelőre nem került megerősítésre, de állítólag édesapja a Pester Lloyd magyarországi német nyelvű lap főszerkesztője volt. Az viszont biztos, hogy Peter Falk ősei orosz, lengyel, cseh, és magyar bevándorlók voltak.
#12
Tara Reid

Tara Reid

szül. 1975. 11. 08. (48 éves)
Wyckoff, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
Tara Donna Reid 1975. november 8-án született a New Jersey államban található Wyckoffban. Édesanyja, Donna Reid és édesapja, Tom Reid is tanárként dolgozott, valamint egy napközis otthont is vezettek. Tara számos iskolában tanult, végül a Barnstable Academyn végzett, egy alternatív iskolában. Ezután New Yorkba ment tanulni a... több»
A színésznő egyszerre olasz, franca, angol, ír és persze magyar felmenőkkel is büszkélkedhet.
#11
Rachel Weisz

Rachel Weisz

szül. 1970. 03. 07. (54 éves)
London - England - Egyesült Királyság
Rachel Hannah Weisz 1970. március 7-én született Westminsterben, Londonban, az Egyesült Királyságban. Édesapja George Weisz magyar származású feltaláló, édesanyja, Edith bécsi születésű pszichoterapeuta. Egy húga van, a fotográfus és kurátor Minnie. Szüleik fontosnak tartották, hogy lányaik megismerkedjenek a... több»
Az Oscar- és Golden Globe díjasz színésznő édesapja a neves feltaláló, Weisz György, édesanyja pedig Edith Ruth Teich osztrák származású. A szülők még náci üldöztetés elől menekültek az Egyesült Királyságba.
#10
Kate Hudson

Kate Hudson

szül. 1979. 04. 19. (45 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Kate Garry Hudson 1979. április 19-én született Los Angelesben, Kaliforniában, az Egyesült Államokban. Édesapja Bill Hudson énekes, édesanyja Goldie Hawn színésznő. Szülei másfél éves korában elváltak, ő és bátyja, Oliver, Coloradóba költöztek anyjával. Mivel biológiai apja nem igazán volt jelen az életében, igazi apjának... több»
Kate Hudson Goldie Hawn lányaként szintén magyar felmenőkkel büszkélkedhet.
#9
Hargitay Mariska

Hargitay Mariska

szül. 1964. 01. 23. (60 éves)
Santa Monica, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Amerikai színésznő, születési nevén Mariska Magdolna Hargitay. 1964. január 23-án született a Kalifornia állambeli Santa Monicában, Amerikában. Édesapja Mickey Hargitay, az egykori Mr. Universe Mickey Hargitay, édesanyja Jayne Mansfield színésznő. Az UCLA School of Theater Film and Televisionban végezte tanulmányait. Mariska 1982-ben... több»
Ezzel a névvel a színésznő aligha tagadhatná le magyar származását édesapja, Mickey Hargytai felől, aki egyébként testépítő volt az ötvenes években, majd feleségül vette Jayne Mansfield színésznőt.
#8
Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis

szül. 1958. 11. 22. (65 éves)
Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Jamie Lee Curtis 1958. november 22-én született Santa Monicában, Kaliforniában, a legendás színészek, Tony Curtis és Janet Leigh gyermekeként. Miután szülei elváltak, Curtis édesanyjával élt tovább, aki megpróbálta elzárni őt a hollywoodi showbiznisztől és megkímélni a felnőtt élet buktatóitól. Csak kevés filmet nézhetett... több»
Tony Curtis lányaként értelemszerűen Jamie Lee Curtis is magyar felmenőkkel rendelkezik. 
#7
Adrien Brody

Adrien Brody

szül. 1973. 04. 14. (51 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Adrien Brody 1973. április 14-én született. Már gyermekkorában sokszor szórakoztatta barátait szülinapi zsúrokon, ahol bűvészként lépett fel. Édesanyja, Sylvia Plach fotóriporter, édesapja, Elliot Brody pedig történelemtanár volt. Szülei mindvégig támogatták Adrient a színészi pályáján. Tanulmányait a színvonalas High School... több»
Adrien Brody édesanyja, Plachy Sylvia Budapesten született, majd a család 1956-ban hagyta el az országot.
#6
Elsa Pataky

Elsa Pataky

szül. 1976. 07. 18. (47 éves)
Madrid, Spanyolország
Édesapja José Francisco Lafuente spanyol biokémikus, édesanyja pedig Cristina Pataky Medianu magyar származású publicista. Tanulmányait a CEU San Pablo Egyetemen végezte el újságíróként. Ezt követően tagja lett a Teatro Cámara de Ángel Gutiérrez színtársulatának. Első szerepét 1995-ben kapta a ¿Qué apostamos? című sorozatban,... több»
A színésznőt A halálos iramban filmekből, illetve Chris Hemsworh feleségeként ismerhetik a rajongók. Bár Elsa Madriban született, magyar származású édesanyja, Cristina Pataky Medianu megtanította őt néhány magyar kifejezésre.
#5
Tony Curtis

Tony Curtis

szül. 1925. 06. 03. - elhunyt 2010. 09. 29.
Bronx, New York, Egyesült Államok
Tony Curtis 1925. június 3-án született Bernard Herschel Schwartz néven New York Brox negyedében. Szülei magyar származású zsidók voltak: Schwartz Emanuel és Klein Ilona. Filmszínészi karrierje miatt változtatott nevet a második világháború idején. Jó barátságot ápolt Frank Sinatrával is, aki a Boinie becenévvel ajándékozta... több»
A színészlegenda szülei az Egyesült Államokba emigráltak (édesapja a mátészalkai Schwartz Manó (Emanuel Schwartz), édesanyja a mai Szlovákiából származó Klein Ilona (Helen Schwartz)), a magyar rokonokkal viszont végig tartották a kapcsolatot.
#4
Goldie Hawn

Goldie Hawn

szül. 1945. 11. 21. (78 éves)
Washington, District of Columbia, Amerikai Egyesült Államok
Goldie Jeanne Hawn 1945. november 21-én született Washingtonban. Háromévesen már táncórákra járt és szteppelni tanult. Már gyermekként különböző televíziós showműsorokban lépett fel. Az előadóművészet iránti vonzalmát zenész apjától örökölte. Tizenhét évesen már saját táncstúdiót vezetett, miközben az American... több»
Bizony, a színésznő édesanyja részéről rendelkezik magyar felmenőkkel, Laura Steinfhoff egyébként bronxi ékszerbolt tulajdonos.
#3
Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix

szül. 1974. 10. 28. (49 éves)
San Juan, Puerto Rico
Joaquin Rafael Bottom 1974. október 28-án született született Puerto Ricóban. Négy testvére van, River (elhunyt 1993-ban), Summer, Liberty, Rain, mindegyikük színész. Szülei tagjai voltak a Children of God nevű szektának és Joaquin gyermekkorában beutazták egész Dél-Amerikát, közben azoban a gyerekek nem kaptak megfelelő oktatást.... több»
A színész édesanyja, Arlyn Phoenix részéről magyar származású, nagymamáját Lefkowitz Margitnak hívták.
#2
Drew Barrymore

Drew Barrymore

szül. 1975. 02. 22. (49 éves)
Culver City, Kalifornia, USA
Drew Barrymore 1975. február 22-én született a kaliforniai Culver Cityben John Drew Barrymore és a magyar származású Ildikó Jaid lányaként. Amikor hatévesen megkapta első igazi szerepét keresztapja, Steven Spielberg E.T. A földönkívüli (1982) című filmjében, a kritikusok azonnal az egyik legígéretesebb tehetségnek kiáltották ki.... több»
Nagyszülei még a második világháború idején Németországba menekültek, édesanyja Makó Ildikó. A színésznő egyébként a mai napi büszkén vállalja származását.
#1
Jessica Biel

Jessica Biel

szül. 1982. 03. 03. (42 éves)
Ely - Minnesota - Amerikai Egyesült Államok
Jessica Claire Biel 1982. március 3-án született Elyben, Minessotában, az Egyesült Államokban. Édesanyja, Kimberly háztartásbeli, édesapja, Jonathan a General Electricnél dolgozott. Egy öccse van, Justin. A család élt Texasban, Connecticutban, Illinoisban és Woodstockban, végül Coloradóban telepedtek le. Jessica a Fairview High School... több»
A színésznő mindössze néhány évvel ezelőtt tudta meg egy televíziós műsorban, hogy vannak magyar felmenői, akik Vác és Esztergom környékéről származnak.