14(!) Marvel-film, amit a következő években látni fogsz!

Az már egy ideje borítékolható, hogy a Marvelnél magasabb sebességre kapcsoltak. Noha 2019-ben a Végjátékkal gyakorlatilag egy korszak zárult le az MCU-ban, mindez nem jelenti azt, hogy az előttünk álló években is szuperhősfilmek nélkül maradunk.

Sőt, a stúdió a következő 2-3 évben még több megjelenéssel készül, hogy pontosak legyünk: 2023-ig bezárólag csaknem 14 egészestés Marvel film érkezik, ehhez persze nagyban hozzájárul az is, hogy a koronavírus-járvány miatt több projekt premierjét is elhalasztoták, de nézzük is meg egy egy kicsit pontosabban, mire is számíthatnak a rajongók a következő években.

1. Fekete Özvegy - Noha Natasha Romanoff története lezárult a Végjátékkal, Scarlett Johansson még egy további produkció erejéig megismétli ikonikus szerepét, a film cselekménye az Amerika kapitány: Polgárháború és a Végtelen háború történései között zajlik majd. Megjelenés: 2021. július.

2. Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája - A sztori a Marvel egyik “legősibb” főgonoszainak szövetségét eleveníti fel, amellyel már korábban A vasember és a Vasember 3-ban is találkozhattunk. Egy meglehetősen friss hangnak ígérkezik, néhány ismerősen csengő karakter nevével. Megjelnés: 2021. szeptember.

3. Örökkévalók - A végtelen saga lezárása után a Marvel egy sokkal ősibb világa tárul fel, az idei év egyik legelismertebb rendezőjétől Chloé Zhaotól. Nem kisebb nevekkel a fedélzeten, mint  Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Gemma Chan, Brian Tyree Henry. Megjelenés: 2021. november.

4. Pókember 3 - Ez lesz a harmadik Tom Holland-féle Pókember film, amely a Marvel és a Sony égisze alatt készül, bár a szinopszis egyelőre nem ismert, a korábbi Pókember filmekből ismert arcok is visszatérnek, köztük Jamie Foxx Electróként és Alfred Molina Doctor Octopus szerepében. Megjelenés: 2021. december.

5. Doctor Strange az őrület multiverzumában - Talán az egyik legkülönlegesebb Marvel megjelenés lehet, hiszen a korábbi hírek szerint ez lesz az első olyan film az MCU-ban, amely a horror műfaj határait feszegeti, Sam Raimi rendezői formanyelvét ismerve azonban ez talán kevésbé is lesz meglepő. Megjelenés: 2022. március.

6. Thor: Szerelem és mennydörgés - Az utóbbi hetekben egyre gyakrabban hallani a film munkálatairól. Taika Waititi rendezésében egy igazi “sztárparádénak” ígérkezik a Thor negyedik része, a szereplőgárdában már ott vannak Christian Bale, Matt Damon, Russell Crowe, Natalie Portman, Chris Hemsworth, Melissa McCarthy, Chris Pratt és Sam Neill. Megjelenés: 2022. május.

7. Fekete Párduc 2 - Nehéz erről a produkcióról beszélni, a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Chadwick Boseman hatalmas űrt hagyott maga után, egyelőre kérdéses, miként oldják ezt a hatalmas hiányt a Marvelnél, egy biztos: a stúdió senkit sem kasztingol majd  T'Challa szerepére. Megjelenés: 2022. július.

8. Marvel Kapitány 2 - Az első részt meglehetősen nagy fenntartásokkal fogadták a rajongók, Brie Larson szerepeltetése a filmben alaposan megosztotta a nézőket, ennek ellenére nem volt kérdés, hogy elkészüljön a folytatás, a pletykák szerint a második rész azonban teljesen más irányt vesz majd, rádasául Kamala Khan, azaz Ms. Marvel is feltűnik majd a történetben. Megjelenés: 2022. november.

9. A Hangya 3 - A Hangya és a Darázs meglehetősen “lógva” hagyta a kvantumvilág kérdését a lezárásban, számos felfedezetlen terület maradt, és bár egyelőre nincs túl sok információ a filmről, a híresztelések szerint a párosnak ezúttal Kang, a hódítóval kell majd szembenéznie. Megjelenés: 2022.

10. A galaxis őrzői 3 - Nem volt kérdés, hogy ezt a filmet továbbra is kizárólag James Gunn készítheti el, miután egy botrány miatt menesztették őt a Marveltől, a rendező a DC-hez szerződött, persze nem sokáig váratott magára a hír, hogy Gunn visszatért a stúdióhoz. A Galaxis őrzői 3. jó eséllyel Mordály eredettörténetére fókszál majd. Megjelenés: 2023.

11. Penge - A tervek szerint ez a megjelenést nyitja meg az MCU ötödik fázisát, a rettegett “Fényjárót” ezúttal Mahershala Ali alakítja majd, a munkálatok várhatóan ez év végén kezdődnek, a tervezett megjelenésről azonban egyelőre nincs hír.

12. Fantasztikus négyes - a Pókember után ők a nagy hazatérők a Marvel égisze alá, a korábbi megjelenések rendre csalódást okoztak a rajongóknak, így nem kérdés, hogy mekkora nyomás nehezedik majd a készítők vállára. Megjelenés: várhatóan 2023-ban.

13. Deadpool 3 - Igazi kemény dió, lássuk be: a sikeres első két rész után nem az volt a kérdés, hogy a Marvel elkészíti-e a harmadik részt, hanem továbbra is ugyanolyan brutális és bevállalós lesz a sztori. Kevin Feige viszont megígérte: maradhat az alpári humor és a gore. A megjelenés egyelőre nem ismert.

14. Amerika Kapitány 4 - A napokban számolhattunk be, hogy A Sólyom és a Tél Katonája után elkészül az Amerika Kapitány negyedik része, a "stafétát", pontosabban Steve Rogers pajzsát Sam Wilson vehette át.