A múlt hét folyamán megérkezett a hazai mozikba a Nincs hazaút, amely úgy tűnik, hogy minden korábbi képzeletet felülmúlt.

Jon Watts rendezése gyakorlatilag bevételi rekordot döntött, a produkció pedig nem mellesleg számos meglepetést is tartogatott, amelyről továbbra sem szeretnénk további részleteket elárulni. Fontos beszélnünk azonban a film stáblista utáni jeleneteiről, ezen a ponton pedig szeretnénk is felhívni a figyelmet arra, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmazhat.

A Pókember 3 történetének lezárásával tehát nyilvánvalóvá vált, hogy a Tom Hardy-féle Venom is Tom Holland Pókemeberének univerzumába került, ahogy ezt már a Vérontó stáblista utáni jelenete is felvezette. Ahogy azonban a korábbi főgonoszokat, köztük a Zöld Manót, Elektrót, Doktor Oktopuszt, úgy Eddie Brockot is sikerült visszaküldeni a saját univerzumába.

Eddie azonban hagyott egy kis meglepetést maga után, történetesen egy kis szimbióta “származékot”, így nagyon úgy tűnik, hogy Venom folytathatja pályafutását az MCU-ban is, csak épp egy másik Eddie-t kell magának találnia.

A Nincs hazaút második stáblista utáni jelenete már szorosabban kapcsolódik a Doctor Strange az őrület multiverzumában, illetve a WandaVízió cselekményéhez. Nagyon úgy tűnik, hogy Stephen egy kis segítségre szorul majd a továbbiakban, így a korábbi híresztelésekkel szemben a történetben nem Wanda tölti majd be a “főgonosz” szerepét, hanem maga Doctor Strange…legalábbis annak egy sötétebbik énje. Ezzel a megoldással egyébként már találkozhattunk a What If...? negyedik epizódjában.