10 elképesztő dolog, amire Johnny Depp elszórta a pénzét

Johnny Depp "extravagáns és extrém" életmódja, nagyjából havi 2 millió dollárba kerül. Na, de hogy tud elkölteni – egy még annyira gazdag ember is, mint a híres sztár – ennyi pénzt, ráadásul havonta?!

Johnny Depp korábbi üzleti menedzserei azt állítják, hogy a színész havi 2 millió dolláros extravagáns életmódot folytat, 14 házzal, 70 gitárral és hatalmas boréhséggel. A hír azután érkezett, hogy Depp 2016 decemberében 25 millió dolláros pert indított a The Management Groupnál dolgozó üzleti menedzserei ellen, azt állítva, hogy "durván rosszul kezelték" az ügyeit, a TMG pedig viszontkeresetet nyújtott be.

Depp azt mondta, a cég nem fizette be megfelelően az adóját a nevében, jogosulatlanul adott kölcsönöket, és túlfizetett "biztonsági és egyéb szolgáltatásokért", ami "több tízmillió dollárjába" került, és pénzügyi bajokhoz vezetett. Mindezekről pedig állítása szerint csak tavaly márciusban szerzett tudomást. A per rendkívüli részletességgel tárja fel Depp állítólagos "extravagáns és szélsőséges" költekezési szokásait. Átnéztük, hogyan pazarolja a bevételeit A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka sztárja. A számadatokat a TMG perben idézik, amely teljes terjedelmében itt olvasható.

Májusban a The Hollywood Reporter közölt egy cikket, amely más állítólagos költekezési szokásokat is részletezett. Az is kiderült, hogy Depp állítólag problémákat okozott a készülő A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja forgatásán azzal, hogy sokat ivott és későn jelent meg, ami miatt több száz statiszta órákig várakozott.

akció | fantasy | kaland

Johnny Depp visszatér a vászonra a híres-hírhedt Jack Sparrow szerepében A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja címre hallgató új epizódban. Az elsöprő kalandban a... több»

Íme, így költ Johnny Depp havi 2 millió dollárt volt menedzserei és a beszámolók szerint:

1. Szigete és kastélya van - A TMG szerint Depp 75 millió dollárt költött arra, hogy "14 lakóházat szerezzen, javítson és rendezzen be" szerte a világon. Ebbe beletartozik egy 13,5 millió dollárra becsült 45 hektáros kastély Dél-Franciaországban, egy szigetlánc a Bahamákon, számos ház Hollywoodban, és penthouse loftok Los Angeles belvárosában, az Eastern Columbia Buildingben. Van egy lovasfarmja is Kentuckyban. Minden házhoz teljes személyzet tartozik.

2. Luxus járművek - 45 luxusautójára is milliókat költött. Egy 1959-es Corvette csak egy a sok motorja közül, valamint egy 150 láb hosszú luxusjachtra 18 millió dollárt adott ki a beszámolók szerint. A jachtot állítólag J. K. Rowling 2016-ban megvette tőle. A TMG szerint nem hajlandó mással repülni, mint magángéppel, ami havi 200 ezer dollárjába kerül.

3. Deppnek több mint 70 gyűjtői gitárja van

4. A borok, azok a jó borok… - Havonta 30 000 dollárt költ csak borra, amelyet a világ minden tájáról személyes fogyasztásra rendel.

5. Extravagáns ékszerek - Számos drága, világszínvonalú ékszerrel rendelkezik, amelyeket gyakran látni is rajta. Miután kapcsolatba került volt feleségével, Amber Hearddel, egy alkalommal "besétált egy [csúcskategóriás ékszer] üzletbe, és ott ült pár órát" - mondta egy bennfentes. "Egy csomó dolgot mutattak neki, pezsgővel kínálták és egy 400 000 dolláros gyémánt mandzsettával sétált ki. Klasszikus pillanat volt, mert a mandzsetta nem ért 400 000 dollárt".

6. Hollywoodi sztárok tárgyait gyűjti - A TMG szerint a színész "sok milliót költött ritka és drága hollywoodi gyűjteményekre" olyanoktól, mint Marilyn Monroe és Marlon Brando. Utóbbival Depp dolgozott is együtt karrierje korai éveiben - mindjárt mutatjuk is, miben! Ez talán magyarázhatja az ikonhoz való vonzódását. Johnny Depp és Marlon Brando közös filmje: 

dráma | romantikus | vígjáték

Az elismert pszichiáter kezelésébe kerül egy fiatal férfi, aki azt állítja magáról, hogy ő Don Juan, a híres szerető. Ahogy telik az idő, a pszichiáterben felmerül a kérdés,... több»

7. Műkincseket gyűjt - Milliókat költött egy drága műgyűjtemény megszerzésére és fenntartására, amely olyan híres művészek több mint 200 gyűjtői darabjából áll, mint Andy Warhol és Jean-Michel Basquiat. Basquiat önarcképe csak egy a tulajdonában lévő darabok közül. A Christie's 2016-ban bocsátotta árverésre több mint 4,7 millió dolláros áron. Olyan sok tárgya van, hogy 12 raktárhelyiségre van szüksége, hogy elférjenek benne.

8. Alkalmazottak sokasága világszerte - Világszerte 40 teljes munkaidős alkalmazottja van, ami havi 300 ezer dollárjába kerül, beleértve a személyes biztonságot neki és családjának minden nap minden órájában.

9. Zenei kiadót finanszírozott - Depp egy gyerekkori barátja által vezetett induló zenei kiadót is finanszírozott. Ez több mint 4 millió dollárjába került és semmilyen bevételt nem produkált, így a színész végül leállította a finanszírozást.

10. Hunter S. Thompson különleges temetése - Talán a legkülönösebb kiadása az az 5 millió dollár, amelyet állítása szerint arra költött, hogy teljesítse barátja, Hunter S. Thompson álmát, miszerint az író 2005-ben bekövetkezett halála után a hamvait "egy külön erre a célra készített ágyúból" a coloradói Aspen fölé lövik ki. 

És, hogy miért teljesíthette ezt a valóban igen szokatlan utolsó kívánságot? Talán azért, mert az írónak köszönhette karrierje egyik legkultikusabb figuráját: 

dráma | kaland | kísérleti film | vígjáték

A sportújságíró, Raoul Duke  barátjával, az ügyvéd Dr. Gonzóval a nevadai sivatagban megrendezésre kerülő motorversenyre tart. A kalandnak a kábítószerek összes létező... több»