10 filmes saga, mely egyetlen Oscar-díjat sem kapott

Hosszan lehetne vitatkozni időnként arról, hogy egy-egy filmalkotás csakugyan megérdemelte-e a filmszakma egyik legrangosabb elismerését, az Oscar-díjat.

Az Oscar-gála keretében minden évben gazdára találnak az aranyszobrocskák, a tapasztalatok azt mutatják, hogy rendszerint olyan alkotásokat is díjaznak, amelyek kevésbé jutnak el a szélesebb nézőközönséghez. Nem lehet azonban szó nélkül elmenni amellett sem, hogy sokan értetlenül állnak afelett, hogy kedvenc filmes filmszériáikat egyetlen egy elismeréssel sem tüntették ki a gálákon.

A nagyívű Harry Potter franchise 8 felvonásból áll, a remek történet, az ígéretes és emlékezetes színészi alakítások sem voltak elgendőek ahhoz, hogy Oscart érdemeljen bármelyik megjelenés. Peter Jackson a már klasszikusnak mondható Gyűrűk Ura trilógiája sikere után viszont sokan döbbenten fogadták, hogy A hobbit szériát szintén egyetlen egyszer sem díjazták.

Meglehet, hogy a Halálos iramban nem épp a bravúros rendezésről és a forgatókönyvről ismertek, tény viszont, hogy a filmek látványvilága a mai napig tömegével csábítja a nézőket a filmvásznak elé, ha valamiben, akkor ebben igazán izmosak ezek a produkciók. De ne feledkezzünk meg az új Majmok bolygója trilógiáról sem: nagyszerű rendezés, piszkosul erős látvány, kimagasló alakítások... Oscar-díj viszont egy sem.

Nézzük is tehát a teljes listánkat, íme, 10 olyan franchise, amelyek nem kaptak Oscar-díjat.

1. Harry Potter-filmek - 8 film

2. X-Men - 13 film

3. Szellemirtók - 5 film

4. Die Hard - 5 film

5. Halálos iramban - 9 film

6. A hobbit - 3 film

7. A majmok bolygója - 3 film

8. Mission: Impossible - 6 film

9. Transformers - 6 film

10. Az éhezők viadala - 3 film