Létezik egy máig kiadatlan Big Bug Man című animációs szuperhős film, amelyben Brendan Fraser Marlon Brandóval szerepel. Ez volt Brando utolsó alakítása. Vajon mi lett a film sorsa? Láthatja-e valaha a közönség?

Mielőtt tavaly Oscar-díjat nyert volna A bálna című filmben nyújtott alakításáért, Fraser karrierje sokáig hosszú ideig parlagon hevert. A színész depresszióval küzdött, és a 2010-es évek nagy részében nem kapott szerepet. 2020-ban tért vissza Steven Soderbergh Semmi hirtelen mozdulat című filmjének egyik mellékszereplőjeként. Fraser évekig csak B-kategóriás filmekben és sorozat epizódokban játszott.  

Marlon Brando karrierje az utolsó aktív éveiben, Fraserhez hasonlóan folyamatos lejtmenetben volt. A keresztapa és az Apokalipszis most című filmek legendás alakja súlyos egészségügyi problémákkal küzdött. Ennek következtében az 1990-es években már csak ritkán szerepelt filmekben, mielőtt 2001-ben az utolsó “hivatalos” film szerepét játszotta volna A szajré című thrillerben. Valódi utolsó szerepét azonban csak három évvel később, nem sokkal a halála előtt vállalta el.

Brendan Fraser mellett Marlon Brando is hangját adta a Big Bug Man című animációs filmhez, ami Bob Bendetson és Peter Shin projektje volt. Az ő nevükhöz köthető A Simpson család vagy a Family Guy című sorozat is. A Big Bug Man című filmet azonban a mai napig nem láthatták sehol. 

Fraser adta a főszereplő, Howard Kind hangját, aki egy édességgyárban dolgozik amikor egy bogár harapásától, a Pókemberhez hasonlóan szuperhőssé mutálódik. 

Brando egy női karaktert alakít, akit Gabriel Grunfeld executive producer "vicces, mogorva öreg hölgyként" és "afféle gonosz Willy Wonkaként" jellemzett. Állítólag az idős színész a cukorbetegség, az elhízás és a légzési problémák ellenére minden maradék energiáját a filmbe fektette. Bendetson és Grunfeld szerint Brando a háza előtt vette fel a szövegét, ruhát, kesztyűt, szőke parókát és sminket viselt, hogy valóban a szerepében legyen. Brando mindössze három héttel a forgatás után tüdőfibrózisban halt meg.

Akkoriban arra számítottak, hogy a 20 millió dolláros Big Bug Man legkésőbb 2006-ra moziba kerül, de ez nem sikerült. A bemutatót előbb 2007-re, majd 2008-ra halasztották, mígnem a film egy idő után a feledés homályába veszett. 2022-ben Marice Tobias szinkronszínésznő, aki szorosan együtt dolgozott Brandóval a projekten, a Vice-nak azt nyilatkozta, hogy a film mozikba kerülésének gátja valójában South Park-szerű pikáns, politikai állásfoglalásoktól hemzsegő jellege volt. 

Ezen kívül azonban nem sokat tudni a filmről. Sem azt, hogy pontosan mi történik benne, sem azt, hogy valaha is elkészül-e. A pletykák szerint Brando előrehaladott betegsége miatt idő előtt befejezhette a szinkronizálást, de erről sem tudni részleteket. Azt sem tudni, hogy Brendan Fraser valaha is felvette-e a szerepét.