Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
76%

A szajré (2001)

The Score
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
9
Képek
2
Videók
 
szaka123   2018. 03. 26.

legújabb vélemény

0

Ahogy akkoriban mondták: a múlt, a jelen és a jövő színészóriása a filmben. Brando és De Niro bizonyított, sajnos Nortonnak nem sikerült akkora karriert még befutnia, mint jósoltak neki. De annyi biztos, hogy ebben a filmben maradandót alkotnak. Nem ... több»

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Ha kell egy jó fajta kikapcsolódást biztosító film akkor ezt bátran ajánlom bárkinek. Nekem ez a film pörgős, eseménydús és szerethető volt. Szinte berántja a nézőt a film.


 
ZeroHero   2015. 05. 05.

0

Nem volt rossz film, de annak idején valahogy mégsem tett rám mély benyomást. Talán részben azért, mert mire ezt a filmet láttam; addigra Nortontól már láttam egy nagyon hasonló alkotást; s kétszer "ugyanaz" már nem volt annyira poén. 10/6-7 körül vacillálok. Jóindulatból legyen 7.

 
hejnekem   2016. 07. 12.

0

Nem rossz film, bár eléggé kiszámítható. Sajnos ahhoz hogy igazán jó legyen nem volt elég a színészi felhozatal, hanem több kreativitás, izgalom kellett volna bele. Sajnálom, hogy így sikerült.

 
Vitya   2015. 05. 03.

0

Az egyik kedvenc. Elképesztő Edward Nortonnak mennyi arca van. Hitelesen alakítja az elesett, beteg, gyenge képességű fiú karakterét majd átfordul egy egész más egyéniségbe. Az egyik legjobb filmje.

 
Henczi   2015. 05. 05.

0

edward norton zseniálisan alakít benne, szuper film .a film végig meglepetéseket tartogat ,egyáltalán nem kiszámítható, tele van fordulattal amitől nagyon izgalmas lesz. az egyik kedvenc nálam.

 
Manfred   2016. 11. 23.

0

Nagyon jól összerakott, összetett film. Rendkívül izgalmas, szövevényes és csavaros és nagyon profi színészeket sorakoztat fel. Nem csalódtam az alakításukban.

Galéria (9)

Edward Norton

Videók (2)

A film összbevétele 113 579 918 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt az utolsó film, amiben Marlon Brando látható, és az egyetlen, amiben ő és Robert De Niro egy filmben játszanak (érdekesség, hogy mindketten megformálták Vito Corleone alakját A Keresztapa, illetve A Keresztapa II. c. filmekben, amiért mindketten Oscar-díjat kaptak).

(mrarizona)
 

Marlon Brando nem volt hajlandó mosolyogni az utolsó jelenetben, úgyhogy a mosolyát CGI technikusok tapasztották az arcára.

(ps)
 

Ez volt Marlon Brando utolsó mozifilmje.

(ps)
 

Nick szerepét az eredeti tervek szerint Michael Douglas játszotta volna.

(ps)
 

Több jelenetet is a Montreali Vámház épületében forgattak. Az épületben apróbb változtatásokat eszközöltek, és CGI technológiával is módosították a képet. Az alagsorba vezető lift például csak a filmben létezik.

(ps)
 

Jackie szerepét Ben Afflecknek is felajánlották, de ő visszautasította.

(ps)
 

A forgatás során igazi lángvágót használtak, ami mintegy 4500 Celsius fok hőmérsékletet képes produkálni, amivel a legkeményebb acél is átvágható.

(ps)
 

Az egyik jelenetben feltűnő hatalmas piros teherhajó a kínai gyártmányú Orsula.

(ps)