5 dolog, amit tisztázni kell Palpatine szenátor visszatéréséről a Star Wars IX-ben!

A Star Wars: Skywalker kora előzetesének bemutatása óta tartja lázban a rajongókat Palpatine szenátor visszatérése. Sorra születnek a rajongói teóriák, az alkotók újabb és újabb nyilatkozatokat tesznek a dologgal kapcsolatban, eljött hát az idő, hogy öt pontban összegezzük a nagy visszatérést, eloszlatva az eddig felmerült tévhiteket. Vágjunk is bele!

Miért kell egyáltalán visszahozni a karaktert?

Miért ne? - kérdezne vissza J.J. Abrams, aki egy friss interjújában kifejtette, hogy ha egy nagy történetként nézünk a kilenc epizódra, ez a logikus döntés.

De tényleg logikus ez?

Végülis, mondhatjuk, J.J. Abrams szerint az eredeti trilógia alapján korántsem tekinthető lezártnak a gonosz szenátor története, és a sztori alapján sehol nem volt kőbe vésve, hogy valamilyen módon ne térhetne vissza.

Mikor merült fel egyáltalán az ötlet?

Bár eredetileg úgy volt, hogy J.J. Abrams csak Az ébredő erőt fogja rendezni, ő és a film forgatókönyvírója, Lawrence Kasdan már a hetedik Star Wars-film forgatókönyvét is abban a szellemben írták meg, hogy a jövőben legyen mód visszahozni a karaktert.

De kinek az ötlete volt? Colin Trevorrowé vagy J.J. Abramsé?

Erre rövid a válasz, J.J. Abramsé. A kilencedik részt az eredeti tervek alapján Colin Trevorrow rendezte volna, és a kirúgásáig dolgozott is a történeten, de ő maga is elismerte, hogy Palpatine visszatérése nem az ő ötlete volt.

Az utolsó Jedik nem húzta keresztbe J.J. Abrams eredeti elképzeléseit?

Szerencsére nem. A rendező elmondta, hogy amikor olvasta Az utolsó Jedik forgatókönyvét, nagyon megkönnyebbült, mivel a sztori semmilyen gátat nem szabott annak, hogy logikus keretek között megvalósítsa sok éve dédelgetett tervét Palpatine visszahozásával kapcsolatban.