Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

A holtak nem halnak meg (2019)

The Dead Don't Die
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
53
Képek
3
Videók

Galéria (53)

Selena Gomez
Bill Murray
Chloë Sevigny
Tilda Swinton
Tilda Swinton
Danny Glover
Bill Murray
Adam Driver
Rosie Perez
Bill Murray
Chloë Sevigny
Iggy Pop
Bill Murray
Adam Driver
Danny Glover
Bill Murray
Danny Glover
Chloë Sevigny
Caleb Landry Jones
Selena Gomez
Chloë Sevigny
Bill Murray
Adam Driver
Bill Murray
Adam Driver
Iggy Pop
Jim Jarmusch
Jim Jarmusch
Jim Jarmusch

Videók (3)

 
Thomas Maleczki Tamás   2021. 08. 18.

legújabb vélemény

0
Sajnos gyenge

A színészi gárda elég nagy és jó neveket hozott fel, akiknek nem is volt gond a játékával, de maga a film nagyon felejthető. Nagyon lassú a cselekmény, és nagyon vontatott. Érezhető benne, hogy az író egy mély hangvételű filmet szeretne alkotni, mert a párbeszédeknek azért van mondanivalója, és maga a film cselekménye is rávilágít egy fontos témára, ami most az emberiség egyik rákfenéje... De sajnos szerintem ezt egy elég gyenge köntösben sikerült előadni. Nekem mindenképpen csalódás, csakis a szereplők nagysága és játék tudja felhozni egy gyenge szintre.

 
Eastern79   2021. 02. 10.

1
Bizarr utazás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Aki szereti Jim Jarmusch lassú elbeszélő stílusát, az mindenképpen örömmel fogja üdvözölni ezt a filmet. Az a fajta visszafogott humor jellemzi, amikor az ember várja a hatalmas poént, és közben ráeszmél, hogy gyakorlatilag a teljes film egy hatalmas poén, mert egyáltalán nem veszi magát komolyan. Gondolok itt arra, amikor a szereplők a forgatókönyvről beszélnek, vagy ahogy a főcímdal megjelenik a filmben, de akár az olyan finom utalásokra is, hogy Adam Drivernek Csillagok háborújás kulcstartója van. Semmi meglepő nincs a filmben, mégis a rendező sajátos stílusa és humora ad neki egyfajta ízt, arról nem beszélve, hogy egy kellemes társadalomkritikát is kapunk. Abszurd remekmű.

 
BoBamburg   2019. 12. 23.

0

Jim Jarmusch kicsit felrázta a zombi filmes sémát ezzel a filmmel, de ez egyáltalán nem baj, mert egy rendkívül hangulatos horror-vígjáték lett a végeredmény. És itt tényleg fontos, hogy hangulatos, mert a történet jóformán tényleg a jól megszokott z... több»

 
Lóri Ádámcsik   2021. 08. 08.

0
Jobbat vártam...

Az ötlet nagyon jó, a szereplők szintén, de a rendezés és a történet nem sikerült jól. Sokkal jobb is lehetett volna. Kár érte.

 
Cercei   2019. 02. 20.

0

Az egyik legjobb zombis film, amit az elmúlt években láttam. Bill Murray egyszerűen megunhatatlan, nagyszerű, mint mindig. Az első pár percben tartottam tőle, hogy ez nem az én filmem lesz, de szerencsére felpörögtek az események, bár meg kell vallan... több»

 
scroll35   2019. 01. 26.

0

Harmatgyenge... A horrorhoz max. annyi köze van, hogy zombik vannak benne. Lapos poénok, unalmas karakterek, semmitmondó párbeszédek, semmi feszültség. Csalódás!

 
A film hangvétele megakadályozza, hogy Földmentő kiáltványként komolyan vegyük, a finálé mégis azt sugallja, mintha Jarmusch egy kicsit ezt várná tőlünk. Talán jobb lett volna, ha ezt a témát is a paródia keretein belül tartja. több»
 
A nagy neveket listázó casttal ellentétben a The Dead Don’t Die vizualitása sokkal inkább az indie filmeket idézi. Így Frederick Elmes operatőr képei még jobban elhatárolják Jarmusch legújabb alkotását a mainstream zombi komédiáktól. Ami szintén csak azt mutatja, hogy ne egy újabb Zombielandre számítsunk, hanem inkább egyfajta Haláli hullák hajnalára – csak egy kicsit másfajta humorral. És bár tény, hogy nem a The Dead Don’t Die lesz Jarmusch mesterműve, viszont másfél órás, véres szórakozásra kiváló. több»
 
A holtak nem halnak meg egy igen szórakoztató kritika a mai világunkkal szemben. Kiforgatva a zombi műfajt, rávesz, hogy attól rettegj, ami a stáblista után vár, ne attól, amit előtte néztél. több»