5 zombifilm, amit látnod kell még A halottak hadserege előtt

Miután Zack Snyder maratonira csiszolta az Igazság Ligája moziját, egy picit más vizekre evezett: csinált egy jó kis zombihorrort. Ez lesz A halottak hadserege, amelyből már lehet is sejteni, hogy miféle mozira lehet majd számítani. Lesznek itt zombik és velük csatázó katonák. És nyilván katonákkal csatázó zombi katonák is.

Ennyi zombira bizony fel kell készülni, és mi lehetne jobb tréning, mint néhány remekbe szabott zombis film. Készült is egy jó kis összeállítás, amely ezúttal nem is kifejezetten a zombis filmekre, mint inkább az azokban szereplő zombikra koncentrál. Egészen pontosan olyan zombikra, akik kitűnnek a lassan csoszogó (vagy épp őrülten vágtázó) zombihordákból.

A listán öt plusz egy film szerepel, amelyek ismérve, hogy legalább egy olyan élőholt szereplőt fel tudnak mutatni, akik valamilyen formában emlékezetessé váltak. Nem épp mélyen szántó gondolataikról, de akkor is üdítő kivételt jelentenek a teljesen személytelen zombiseregek közt.

#6

82 A holtak napja  (1985)

(8) (17)

horror | szatíra | thriller

A holtak napja című horrorban az élőhalottak eluralkodtak a Földön és a még életben levő maroknyi ember folyamatos harcban áll a zombikkal. Az emberek egy elhagyatott... több»

George A. Romero klasszikus zombifilmje, megannyi modernkori zombis alkotás alapja. És ennek egyik szereplője Bub, aki élőholt létére is rajong Stephen Kingért, zenét hallgat és még bosszú is vezérli.
#5

63 Holtak földje  (2005)

(8) (10)

horror | sci-fi | thriller

HBO Max

A zombiapokalipszist követően a megmaradt túlélők erődszerű városokban húzzák meg magukat. A gazdagok luxus körülmények közt élnek, míg a Riley-hoz és csapatához hasonló,... több»

És mindjárt még egy George A. Romero film, hiszen nagy guruja ő a zombifilmeknek. A Holtak földjébe is sikerült becsempésznie egy nem hétköznapi zombit: Big Daddyt. A film érdekessége, hogy lényegében intelligens és empatikus élőholtak csoszognak benne, akik fegyvereket használnak és hajlamosak megszabadítani az embereket a szenvedésüktől. Hogy aztán zombivá váljanak.
#4

72 Eleven testek  (2013)

(40) (6)

horror | romantikus | vígjáték

R (Nicholas Hoult) egy kissé különbözik zombi társaitól, akik egy ismeretlen vírus következtében váltak élőhalottá. A fiú, miután megismeri Julie-t (Nicholas Hoult), az eleven... több»

Már a film alapkoncepciója is elég egyedi: egy élő lány és egy zombi fiú szerelméről szól. És nyilván ehhez kellett egy jól kitalált zombi fiú, ő volt R. Nem sokat tudtunk meg a halála előtti életéről, de nem is kellett, így is mókás karakter lett belőle.
#3

82 Haláli hullák hajnala  (2004)

(43) (16)

horror | szatíra | vígjáték

Shaun a Winchester Pubban múlatja az idejét, az élete kész csőd, az anyjával folyamatosan veszekednek, a barátnőjét is elhanyagolja. Amikor Liz szakít vele, Shaun elhatározza,... több»

Ez a horror vígjáték is tartogat egy emlékezetes élőholt karaktert, ő volt Ed. A film elején még ő is élő ember volt, de a végére átváltozik. Viszont a főhős, Shaun nem tudott lemondani róla, és annak ellenére is maga mellett tartotta barátját, hogy az időről időre megpróbálta megenni őt.
#2

73 Reanimátor  (1985)

(5) (27)

horror | sci-fi | vígjáték

A Reanimátor című horror-vígjáték történetében Herbert végre megtalálta az örök élet titkát; legalábbis azt hiszi. További kísérleteihez újabb halott testekre van... több»

A klasszikus Lovecraft-sztori modernkori feldolgozásában egy tudós az örök élet titkát kutatja hullákon keresztül. A film egyik emlékezetes karaktere Dr. Carl Hill, illetve egészen pontosan az ő levágott és mégis életre kelt feje...
#1

76 Hókusz pókusz  (1993)

(7) (5)

családi | fantasy | vígjáték

Disney+

Az egykor boszorkányként megégetett Sanderson nõvérek a XX. század végének egyik Halloween éjszakáján újra életre kelnek. A megelevenedett, szeleburdi boszorkányok, Winifred... több»

A film néhány boszorkányról szól, akik napjainkban visszatérnek az életbe, hogy gyerekeket raboljanak el. A filmben azonban szerepel egy zombi is, Billy Butcherson, aki zseniális figura. Főleg a film végén.