A 10 legjobb új film, amit CSAK a mozikban láthatsz áprilisban

Áprilisban két Russell Crowe film is érkezik, jönnek a Hemsworth-fivérek egy kis akciózásra (nem, sajnos Chris nem), rendezőként is bemutatkozik Dev Patel A Majomember című bosszúfilmmel és végre megérkezik a várva-várt Amy Winehouse biopic, a Back to Black is!

De befut még néhány horror, köztük a trash műfaj egyik legújabb üdvöskéje, a Micimackó: Vér és méz 2, amiben a Pagony mészárosai tovább kínozzák a Micimackó rajongókat és rontják meg végleg gyerekkoruk kedvenc bugyuta hősét.

..és, ha már nagyon hiányoltuk volna, Zendaya is visszatér, ezúttal egy sportdráma főszereplőjeként a Challengers című moziban, ahol egyik partnere A korona sorozatban a fiatal Károly herceget díjnyertesen alakító Josh O'Connor lesz.

Íme tehát 10 film, amit áprilisban csak a mozikban csíphetsz el!

#10

73 Szunnyadó vérebek  (2024)

(3) (3)

krimi | misztikus | thriller

Mozikban

Egy volt gyilkossági nyomozó, miután alávetette magát az Alzheimer-kór legmodernebb kezelési protokolljának, újra megvizsgál egy évtizedes ügyet, amely egy főiskolai professzor... több»

..ééés még egy Russell Crowe film érkezik áprilisban a mozikba! A rendező az az Adam Cooper, aki a csúnyázt zakózott Exodus: Istenek és királyok, valamint a hasonlóan megbukott Assassin's Creedet is jegyzi. Reméljük, ez a film jobban sikerül majd. Cooper, úgy tűnik újra meg újra meg tudja nyerni a jó nevű A-listás sztárokat filmjeihez, hogy aztán csúnyán cserben hagyja őket... A sztori: Az egykori gyilkossági nyomozót, Roy Freemant (Russell Crowe) egy élvonalbeli Alzheimer-kór kezelés részeként megbízzák, hogy újra kivizsgálja egy főiskolai professzor hátborzongató gyilkosságát. Roy kíváncsian és az emlékei visszanyerésével küszködve arra kéri egykori társát, hogy segítsen neki újraindítani a nyomozást. Ezúttal azonban a dolgok egészen más fordulatot vesznek, amikor egy érdekes és titokzatos nővel találkoznak: Miközben ellentmondások és titkok kusza hálóját tárja fel, Roy kénytelen szembesülni a félelmetes valósággal, amely hirtelen örökre megváltoztatja a világát.
#9

70 Maga a pokol  (2024)

(3) (2)

akció | thriller

Mozikban

John Sweet törzsőrmester (Milo Ventimiglia) és Abell őrmester (Luke Hemsworth) alkotják az amerikai hadsereg elit mentőcsapatát. A Fülöp-szigeteki dzsungelben elfogott helyi... több»

Russel Crowe és a három Hemsworth-fivér közül kettő szolgáltatja az akciót a legújabb amerikai hadseregről szóló akció-thrillerben, aminek a sztorija a következő: John Sweet főtörzsőrmester (Milo Ventimiglia) és Abell őrmester (Luke Hemsworth) az amerikai hadsereg legjobb kimenekítői, s hozzájuk csatlakozik a légierő újonc tisztje, Kinney (Liam Hemsworth), hogy megmentsék fogságba esett helyi ügynöküket a Fülöp-szigetek dzsungeléből. A bevetés azonban balul sül el, és onnantól kezdve 48 óra áll a drónpilóta, Eddie “Kaszás” Grimm (Russell Crowe) rendelkezésére, hogy levezényelje a mentőakciót. Ő lesz Kinney szeme és egyetlen esélye a túlélésre; a helyzet kész pokollá változik, de bárhogy is alakulnak az események, az ellenség földjén senkit sem maradhat hátra.
#8

76 Challengers  (2024)

(2) (4)

dráma | romantikus | sportfilm | vígjáték

Mozikban

A Challengers egy olyan verseny, amelyet a feltörekvő profi teniszezők számára szerveznek. Ez az a megmérettetés, ahol Art és Patrick kemény versenyt vívnak egymással. Kapcsolatuk... több»

Újabb apropó, hogy Trent Reznor és Atticus Ross fenomenális (reméljük) filmzenével ajándékozzon meg minket! Ezúttal Zendaya játéka alá komponálnak valami emlékezeteset. A rendezői székben a díjnyertes Szólíts a nevedent is jegyző Luca Guadagnino. A sztori: A Challengerrs a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival (Zendaya), aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is. A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket. A szőke srác kiszámítható, fegyelmezett és sikerre éhes. A barna bohém, laza és játékos. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak…
#7

68 Abigail  (2024)

(4) (3)

horror | thriller

Mozikban

Néha a gyerekek egészen szörnyűek tudnak lenni. Miután egy kétbalkezes bűnözőkből álló banda elrabolja egy prominens alvilági figura 12 éves lányát, az 50 millió dolláros... több»

Csavarjunk egyet a vámpír trópuson, adjunk hozzá néhány nagy nevet a színészgárdához és szerezzük meg a Hancockot (Will Smith rendhagyó szuperhősfilmje) és a 2022-es Sikolyt jegyző rendezőt és lássuk, mi sül ki mindebből! A sztori: Miután egy csapat bűnöző elrabolja egy befolyásos alvilági figura balerina lányát, egy elszigetelt kúriába vonulnak vissza, nem sejtve, hogy nem egy hétköznapi tússzal van dolguk.
#6

horror | thriller

Mozikban

A százholdas pagony mélyén pusztító düh szabadul el, amikor Micimackó és barátai veszélyben találják otthonukat és életüket, miután Róbert Gida felfedte létezésüket. A... több»

Rhys Water agymenése folytatódik...a Pagonyban tovább mészárolnak a vérgőzös kiskedvencek... Micimackó és Malacka visszatérnek, ám ezúttal Tigris és Bagoly is csatlakoznak a bosszújukhoz! Öt hónap telt el a Százholdas Pagonyban történt mészárlás óta. Róbert Gida pszichológushoz jár és próbálja feldolgozni a szörnyűségeket. Eközben egy keresőcsapat kutat az erdőben az emlegetett szörnyek után, de nem találnak semmit és senki nem is hiszi el igazán Róbert Gida történetét. A pszichológus a terápiás ülésen gyerekkori emlékeket hív elő. Róbert Gida felidézi ötödik születésnapját, ami kiindulópontja az állatok bosszújának.
#5

54 Polgárháború  (2024)

(5) (5)

akció | dráma

Mozikban

Az Amerikai Egyesült Államok egysége szinte teljesen megtört. Az ország mélyen megosztott, polgárháború tört ki. A demokrácia és az alkotmány mintha már régen álmok... több»

Alex Garland (28 nappal később, Deus Ex)saját forgatókönyvéből készített újabb disztópikus filmet. A főszerepekben - többek közt - ezúttal Kirsten Dunst, Nick Offermann és Jesse Plemons láthatóak. A sztori: Az Amerikai Egyesült Államok egysége szinte teljesen megtört. Az ország mélyen megosztott, polgárháború tört ki. A demokrácia és az alkotmány mintha már régen álmok lennének, miközben Washingtonban az elnök immár harmadik ciklusát tölti a Fehér Házban. A mellette maradt fegyveres erők főparancsnokaként háborút visel Texas és Kalifornia ellen, és brutális légicsapásokkal támadja a lázadó amerikaiakat. Az elnök minden katonai erőfeszítése ellenére a két államot nem lehet legyőzni - épp ellenkezőleg. Minél jobban közeledik a függetlenség napja, annál közelebb kerülnek Washingtonhoz a kaliforniai és texasi csapatok. Hogy az igazság ne bukjon bele a háborúba, néhány újságíró továbbra is lelkiismeretesen végzi a munkáját, és életük kockáztatásával tudósítanak a legveszélyesebb helyekről.
#4

40 Back to Black  (2024)

(4) (2)

dráma | életrajzi | zenés

Mozikban

A Back to Black páratlan bepillantást nyújt Amy Winehouse gyors felemelkedésébe a hírességek közé, és az ezt követő, szintén Back to Black című, korszakalkotó albumának... több»

A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezte Matt Greenhalgh forgatókönyvéből, akivel korábban már sikeresen dolgoztak együtt a John Lennon - A fiatal évek című filmen. Amy Winehouse-t korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon, több mint 30 millió lemezt adott el világviszonylatban, és jelenleg is több mint 80 millió streamet produkál havonta. A nagysikerű címadó lemezével egy csapásra világsztár lett, és akkor rekordnak számító öt Grammy-díjat nyert, köztük az év lemeze címet és az év dalát a Rehab című slágerrel. Sam Taylor-Johnson egyébként az a rendezőnő, akinek a 2015-ös Szürke ötvenet is köszönhetjük(?).
#3

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»

Kit hívsz, ha nagy baj van? Kihez fordulnál segítségért, amikor szellemek piszkálnak, kísértetek kísérleteznek veled, vagy hazajáró lelkek dúlják fel a házad? A válasz egyértelmű: a Szellemirtókhoz! De ma már nem ugyanaz a négyes száll be a legendás autóba, amikor riasztás érkezik. Viszont a híres New York-i tűzoltótorony nem változott: az új szellemirtók, a Spengler család tagjai itt találkoznak az eredeti csapattal, akik, mint kiderül, nem mentek nyugdíjba: szupertitkos kísérleti laboratóriumot hoztak létre, hogy még magasabb szinten űzhessék a szellemszakmát. Csakhogy rátalálnak egy ősi műtárgyra, amelyből elszabadul egy gonosz erő – és az öregeknek meg a fiataloknak össze kell fogniuk, hogy megmentsék a világot az új, és mindennél fagyosabb jégkorszaktól. A legendás film összes legendás szereplője (Bill Murray, Dan Aykroyd) visszatér, hogy az új generációval (Paul Rudd, Finn Wolfhard) együtt keverjék a humort a sci-fivel, a hátborzongatást a laza dumákkal.
#2

76 A Majomember  (2024)

(7) (3)

akció | thriller

Mozikban

Dev Patel, aki az Oroszlán és a Gettómilliomos című filmekben nyújtott Oscar-jelölt szerepeiről ismert, egy lebilincselő akcióthrillerrel vág bele a rendezésbe. Patel a rendezés... több»

Az Oscar-jelölt Dev Patel (Oroszlán, Gettómilliomos) ezzel a lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként, amellett, hogy ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik szisztematikusan sanyargatják a szegényeket és a kiszolgáltatottakat. A filmet a majomfejű és majomfarkú Hanumán legendája ihlette, aki az erő és a bátorság megtestesítője. Patel alakítja a névtelen, csak kölyökként emlegetett fiatalembert, aki sanyarú életét egy titkos harcos klubban tengeti, ahol estéről estére gorillamaszkot viselve véresre vereti magát a népszerűbb harcosokkal. Sok esztendőn át fojtja el dühét, mígnem megtalálja a módját, hogyan furakodjon be a város bűnös elitjének tagjai közé. Amikor feltör benne egy gyermekkori trauma, rejtélyes módon megsebesült kezei szinte önálló életre kelve megtorló hadjáratba kezdenek azok ellen, akik mindent elvettek tőle… Az izgalmas és látványos harci és üldözős jelenetekkel megspékelt Majomember Patel eredeti története alapján készült, a forgatókönyvet pedig Paul Angunawela és John Collee (Kapitány és katona: a világ túlsó oldalán) közreműködésével írta.
#1

20 Az első ómen  (2024)

(6) (5)

horror

Mozikban

Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatában folytassa a munkáját. Rövidesen azonban szembetalálja magát a sötétséggel, amely arra készteti, hogy... több»

Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatának szentelje életét. Ott azonban olyan sötétséggel találkozik, ami kétségeket ébreszt tulajdon hitében, s egy borzongató összeesküvésre is fényt derít, aminek célja, hogy biztosítsa a megtestesült gonosz világra jövetelét. Arkasha Stevenson letette a névjegyét a Légió című X-Menek világában játszódó sorozattal. Meglátjuk, az Ómen történetekhez mit tud hozzáadni.