A 7 legjobb(an várt) akciófilm, amit még idén nyáron látni fogsz

A nyáron igazán jó(nak tűnő) akciófilmekből sem lesz hiány! Jöjjön hét olyan, amit nagyon várunk. Köztük természetesen az MCU újabb nagy dobása, a Deadpool & Rozsomák!

Jön egy Kill Billt idéző vérgőzös #bosszúpornó Bill Skarsgård főszereplésével és Cate Blanchett is akciózik, azúttal egy játékadaptáció egyik karakterének bőrébe bújva. A filmet nagyobb részben ráadásul Magyaroszágon forgatták, szóval érdemes figyelni, hátha feltűnik benne egyik-másik ismerős!

Visszatér az 1996-os Twister egy újrázással, az aktuális kedvenc Glen Powell főszereplésével és kapunk egy újabb verziót Brandon Lee kultikus filmjéből, ismét csak a legkisebb Skarsgard testvér főszereplésével.

Mondjuk ezt a filmet máris csúnyán lehúzták és eleve kérdéses, hogy egyáltalán miért kellett az 1994-es eredetit megint előhúzni, mikor az a sztori a tökéletes soundtrackkel, világépítéssel és karakterábrázolásokkal úgy kerek, ahogy van, és már a folytatások is katasztrófálisak voltak...

Nos, válogassatok, írjátok fel a #nagyonvárós dátumokat, aztán értékeljétek a filmeket a mafab oldalán!

#7

akció | kaland | thriller

Mozikban

Kate Cooper (Daisy Edgar-Jones) egykori viharvadász, aki főiskolás korában pusztító találkozást élt át egy tornádóval, és most a New York-i képernyőkön tanulmányozza a... több»

Bemutató: július 18. / Az új Twister sztorit Lee Isaac Chung rendezte, forgatókönyvét Mark L. Smith írta Joseph Kosinski története alapján. A film az 1996-os Twister című film önálló folytatása, főszereplői Daisy Edgar-Jones, Glen Powell és Anthony Ramos. Még 2020 júniusában jelentették be, hogy a Twister (1996) remake-je fejlesztés alatt áll az eredeti film nemzetközi forgalmazója, a Universal Pictures részéről és, hogy Joseph Kosinski író és rendező is a projekt fedélzetén van. 2021 júniusában Helen Hunt érdeklődését fejezte ki az eredeti film folytatásának fejlesztése iránt, de 2021 júniusában a stúdió elutasította Hunt terveit, hogy ő írja és rendezze a folytatást.
#6

akció | fantasy | sci-fi

Lee Ahn még gyermekkorában egy időportálon keresztül a múltba repítette magát. Egy misztikus tőrrel felruházva most visszautazhat a saját korába, és harcolhat az embernek... több»

Bemutató: augusztus 8. / A 2024-es dél-koreai sci-fi akciófilmet Choi Dong-hoon rendezte, a főszerepekben Ryu Jun-yeol, Kim Tae-ri és Kim Woo-bin. A film a 2022-es Alienoid című film második része, és az emberek és szerzetesek történetét meséli el, akik megpróbálnak mindenkit megmenteni, miközben rejtett titkok kerülnek napvilágra az új kardért folytatott ádáz küzdelemben. A sztori: Az Isteni Kardot visszaszerezve, hogy kinyissa az idő kapuját, Lee Ahn, aki a múltban rekedt, és megpróbálja megakadályozni egy emberi testbe zárt idegen fogoly szökését, keresi a Villámot, és utat tör magának a jövőbe. Eközben Mureuk testében furcsa jelenlét tűnik fel... Lee Ahn-t és Mureukot üldözőbe veszi Heug-seol és Cheong-woon, a két samgaksani mágus, akik azt gyanítják, hogy Mureukban egy idegen lakozik...
#5

NA A holló  (2024)

(6)

akció | fantasy | krimi | romantikus | thriller

Eric Dravent és Shelly Webstert lelki társakként elválaszthatatlan kötelék fűzi össze. Shelly múltjának kísértő árnyai azonban újra felbukkannak, ami tragikus véget ér a... több»

Bemutató: augusztus 22. / A Lionsgate nemrég tudatta, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő filmjüket nem remake-nek, hanem a forrásanyag, a James O'Barr által készített képregénysorozat új adaptációjának nevezik. Rupert Sanders (Hófehér és a vadász) rendezte A holló gyártásba került változatát, amelynek forgatókönyvét az Oscar-jelölt Zach Baylin (Richard király) írta. A főszerepet Bill Skarsgård játssza, a The Crow szereplőgárdájához pedig csatlakozik az énekesnő Fka Twigs, aki Shelly-t, Eric életének szerelmét alakítja. A főgonoszt ezúttal az emblematikus jelenlétű Michael Wincott helyett Danny Huston (Yellowstone) alakítja. A sztori a régi: A lelki társakat, Ericet és Shellyt brutálisan meggyilkolják, amikor Eric sötét múltjának démonai utolérik őket. Ericnek megadatik a lehetőség, hogy önfeláldozással mentse meg igaz szerelmét, ezért elindul, hogy kíméletlen bosszút álljon gyilkosaikon, bejárva az élők és a holtak világát, hogy helyrehozza a rossz dolgokat.  
#4

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

Bemutató: július 25. / 2023 végén úgy tűnik, hogy ez a film lesz az egyedüli 2024-ben az MCU-n belül, amelyet moziban nézhetünk, a további filmek 2025-ben érkeznek és ez lenne a Multiverzum Saga 6. fázisának első filmje. Hugh Jackman 7 és fél év után, a Logan (2017) óta először jelenik meg Rozsomákként. Ez lesz egyben a karakter MCU-debütálása Deadpool mellett!  
#3

NA Borderlands  (2024)

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Pandora bolygóján vakmerő kalandorok vágnak bele az útba, hogy megtaláljanak egy legendás ereklyét. A Borderland az azonos című, kultikus videojáték adaptációja. több»

Bemutató: augusztus 8. / Lilith (Cate Blanchett), a hírhedt, titokzatos múltú kincsvadász, vonakodva tér vissza hazájába, Pandorára, a galaxis legkaotikusabb bolygójára. Küldetése megtalálni Atlas (Edgar Ramírez), az univerzum leghatalmasabb gengszterének eltűnt lányát. Lilith váratlanul szövetségre lép a söpredék néhány tagjával: Rolanddal (Kevin Hart), a tapasztalt zsoldossal, Tiny Tinával (Ariana Greenblatt), az elvadult, pusztító kis tinivel, Krieggel (Florian Munteanu), Tina tagbaszakadt védelmezőjével, Tannis-szel (Jamie Lee Curtis), a különc tudóssal, aki már mindent látott, valamint Claptrappel (Jack Black), a tudálékos robottal. Együtt, ezeknek a valószínűtlen hősöknek kell megküzdeniük egy idegen fajjal és veszélyes banditákkal azért, hogy Pandora egyik legrobbanékonyabb titkát felfedjék. Az univerzum sorsa lehet kezükben, ők mégis valami nagyobbért szállnak harcba: egymásért. Üdvözöljük a BORDERLANDS-ben, amely minden idők egyik legkelendőbb videojáték-franchise-án alapul.
#2

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Mozikban

Mike Lowrey (Will Smith) és Marcus Burnett (Martin Lawrence) nyomozók ismét egy kemény balhéba keverednek. A páros egy korrupciós botrány nyomába ered, amely egyenesen a miami... több»

Bemutató: június 3. / Martin Lawrence, Will Smith, Joe Pantoliano, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Paola Núñez, Jacob Scipio és DJ Khaled ismét eljátsszák az előző filmből ismert szerepüket, Tasha Smith pedig Theresa Burnett szerepét veszi át Theresa Randle-től, aki korábban az előző három filmben játszotta a karaktert. Az új szereplők között Eric Dane, Ioan Gruffudd, Rhea Seehorn és Tiffany Haddish is felbukkan. A negyedik Bad Boys-kaland: Mike Lowrey és Marcus Burnett nyomozók a Miami rendőrségen belüli korrupció után nyomoznak, amikor néhai kapitányukat, Conrad Howardot posztumusz megvádolják azzal, hogy kapcsolatban állt a román maffiával, ám egy csapda miatt szökevényekké válnak, így kénytelenek a törvényen kívül dolgozni az ügy megoldása érdekében.
#1

72 Kinyírni a világot  (2024)

(3) (3)

akció | thriller

Mozikban

Egy disztópikus, lázálomszerű akciófilm, amelynek középpontjában a Fiú, a süketnéma, élénk képzelőerővel rendelkező fiú áll. Amikor családját meggyilkolják, egy... több»

Bemutató: június 20. / A Boy Kills World egy disztópikus akció-vígjáték, amelyet Moritz Mohr készített, rendezői debütálásában, Tyler Burton Smith és Arend Remmers forgatókönyvéből, Arend Remmers és Morithz Mohr története alapján. A filmben Bill Skarsgård mellett többek közt Jessica Rothe, Michelle Dockery, Sharlto Copley és Famke Janssen látható, és H. Jon Benjamin hangja szólal meg, mint narrátor/a Fiú belső hangja. A cselekmény egy bosszúhadjárat körül forog, amelyet egy harcművészet-szakértő folytat, aki egy egész családját kiirtó támadás következtében süketnéma lett, és akinek gondolatait egy gyermekkori videojátékból származó belső hang mutatja be. A várost a Van Der Koy család uralja és évente egyszer Hilda, a matriarcha összegyűjt 12 embert a városból, hogy részt vegyenek a The Cullingon, ahol mindegyiküket élő adásban megölik. Hilda összegyűjti a Fiút, Minát és az anyjukat, és lelövi Minát és az anyjukat, de Fiút otthagyja meghalni, miután süketnéma lett. Egy névtelen sámán megtalálja a Fiút, és visszaadja az egészségét. És valami többet is.