Twister (1996)

Alan Ruck
Philip Seymour Hoffman
Sean Whalen

erahurka   2023. 05. 02.

Azt hittem katasztrófafilmesebb lesz, de átlagos limonádé, egyedül ez a tornádós téma emeli picit magasabb polcra. Az effektek viszont elég rosszul öregedtek. Hogy akarnak ennek folytatást? Meg minek?

Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

Nagyon szép képsorokkal elkészített mozi.A két színész harca egymással,önmagukkal,és a természet erőivel.Ma is simán nézhető,kellemes kis film. Ajánlott.

HE7EDIK   2019. 08. 05.

Ez az erőltetett szerelmi szám a két főszereplő között nem kellett volna, ezt leszámítva egy mai napig látványos és ezidáig a legjobb tornádós film. Persze a tornádók erősségi sorrendben követik egymást, a végére jut az F5-ös és a nagy finálé. Nagyszerű film Bont fénykorából.

Bazzzsi   2017. 11. 02.

Nagyon szeretem a katasztrófa filmeket. Van egy vonzódásom hozzá. Szerintem itt még a történettel se mentek el nagyon a készítők, hihető volt. Fordulatos történet.

Eastern79   2021. 02. 07.

A természet ereje

A régimódi katasztrófafilmek jellemzője, hogy a CGI használatával nem szálltak el úgy a készítők, mint manapság, és a Twister is az a kategória, ahol igyekeztek a készítők a realitás talaján maradni, ennek érdekében a színészek valódi viharvadászoktól is tanultak a felkészülés során. Nem is annyira katasztrófafilm, inkább "természeti akciófilm" a Twister. Nincs túlmisztifikálva, túltolva, egyszerű a történet, és pont ettől hiteles, no meg a kiváló színészektől. Látványos, izgalmas kikapcsolódás.

Alexa   2015. 10. 13.

Huhh, milyen régi már ez a film. Mégis szívesen megnézem bármikor. A történeten sokat nem kell agyalni, viszont jól bemutatja ezeknek a megszállott kutatóknak a világát.

Szőr SzereLő   2016. 12. 06.

A maga nevében klasszikus, és számomra felejthetetlen alkotás. Rengetegszer láttam és remélem még fogom is. Nagyon jól megmutassa hogy természet ereje nem játék. Fantasztikus képsorok forgószelekről, és annak vadászatáról. Még ma is megálja a helyét a tvben.

A tornádók erősségi sorrendben követik egymást, az utolsó a legerősebb F5-ös besorolású.

(HE7EDIK)

1996-ban a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)

Helen Hunt a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)

Ez volt a világon az első film, ami megjelent DVD-n.

(ZeroHero)

Néhány jelenetben egy Boeing 707-es repülőgép hajtóművét használták szélgépnek.

(SódóGA)