Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Twister (1996)

Twister
Filmadatlap
 
30
Szereplők
14
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 07.

legújabb vélemény

0
A természet ereje

A régimódi katasztrófafilmek jellemzője, hogy a CGI használatával nem szálltak el úgy a készítők, mint manapság, és a Twister is az a kategória, ahol igyekeztek a készítők a realitás talaján maradni, ennek érdekében a színészek valódi viharvadászoktól is tanultak a felkészülés során. Nem is annyira katasztrófafilm, inkább "természeti akciófilm" a Twister. Nincs túlmisztifikálva, túltolva, egyszerű a történet, és pont ettől hiteles, no meg a kiváló színészektől. Látványos, izgalmas kikapcsolódás.

 
Bazzzsi   2017. 11. 02.

1

Nagyon szeretem a katasztrófa filmeket. Van egy vonzódásom hozzá. Szerintem itt még a történettel se mentek el nagyon a készítők, hihető volt. Fordulatos történet.


 
7ETEDIK   2019. 08. 05.

0

Ez az erőltetett szerelmi szám a két főszereplő között nem kellett volna, ezt leszámítva egy mai napig látványos és ezidáig a legjobb tornádós film. Persze a tornádók erősségi sorrendben követik egymást, a végére jut az F5-ös és a nagy finálé. Nagyszerű film Bont fénykorából.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

0

Nagyon szép képsorokkal elkészített mozi.A két színész harca egymással,önmagukkal,és a természet erőivel.Ma is simán nézhető,kellemes kis film. Ajánlott.

 
Alexa   2015. 10. 13.

1

Huhh, milyen régi már ez a film. Mégis szívesen megnézem bármikor. A történeten sokat nem kell agyalni, viszont jól bemutatja ezeknek a megszállott kutatóknak a világát.

 
Szőr SzereLő   2016. 12. 06.

1

A maga nevében klasszikus, és számomra felejthetetlen alkotás. Rengetegszer láttam és remélem még fogom is. Nagyon jól megmutassa hogy természet ereje nem játék. Fantasztikus képsorok forgószelekről, és annak vadászatáról. Még ma is megálja a helyét a tvben.

 
Ervinke86   2015. 02. 04.

1

Érdekes a történet és jó az a megszállottság, ami a tornádó kutatókban van, hogy végrehajtsák a kísérletet, és kockára tegyék az életüket, hogy véghez vigyék amit akarnak. Erős film, csak ajánlani tudom!

Galéria (7)

Helen Hunt
Bill Paxton
Helen Hunt
Bill Paxton
Alan Ruck
Philip Seymour Hoffman
Sean Whalen
Helen Hunt
Bill Paxton

Videók (1)

A film összbevétele 494 471 524 dollár volt (imdb.com).

 

A tornádók erősségi sorrendben követik egymást, az utolsó a legerősebb F5-ös besorolású.

(7ETEDIK )
 

1996-ban a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Helen Hunt a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Ez volt a világon az első film, ami megjelent DVD-n.

(ZeroHero)
 

Néhány jelenetben egy Boeing 707-es repülőgép hajtóművét használták szélgépnek.

(SódóGA)
 

A film az Universal és a Warner együttműködésében készült, ezért az egyik autósmozi a Ragyogás című filmet, ami Warner-produkció, míg a másik a Psychot játssza, ami a Universal felügyelete alatt készült.

(SódóGA)
 

Az Oklahomában lévő Wakita város egy részét valóban lerombolta a stáb, hogy vihar sújtotta területnek tűnjön, majd állták a helyreállítási költségeket. A város még a filmben használt új tűzoltóautót is megtartotta.

(SódóGA)
 

A tornádó hangjához egy teve hangját vették fel, melyet utólag lelassítottak.

(SódóGA)
 

A film oklahomai forgatása majdnem elmaradt az Oklahoma Cityben történt terrorista robbantások miatt. A stáb nagy része segített a romok eltakarításában.

(SódóGA)