Csütörtöktől a mozikban Chris Butler filmje, melynek premierje kapcsán 8 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

A legendás lények kutatója, Sir Lionel Frost óriási felfedezésére készül. A fess kalandor sok évnyi keresés után, egy névtelen levél nyomában járva rábukkan az emberiség utolsó bundás ősére, a meglepően okos, roppantul szellemes Mr. linkre. A hatalmasra nőtt, csupaszív szőrmók minden vágya, hogy rátaláljon távoli rokonaira, a rég elveszettnek hitt Yeti unokatesókra.
A kalandvágyó Lionel kapva kap az alkalmon, és egy világot átszelő, hajmeresztően izgalmas útra indul újdonsült barátjával. A vidám pároshoz a tűzről pattant Adelina is csatlakozik, aki birtokában van az egyetlen térképnek, ami elvezetheti a szőrös hőst áhított céljához. És bár az út megannyi veszéllyel van kikövezve, a bohókás Mr. linket semmi nem tántoríthatja el, hogy rátaláljon a családjára… akik talán közelebb vannak hozzá, mint azt ő gondolná.

A film rendezői székét Chris Butler foglalhatta el (ParaNorman, A hiányzó láncszem), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Hugh Jackman, Emma Thompson, Zach Galifianakis, Zoe Saldana, Stephen Fry, Timothy Olyphant és David Walliams. A forgatókönyvet Chris Butler szerezte.

Íme 8 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Emma Thompson negyedik mozifilmje, melyben szinkronmunkát vállalt (Kincses sziget - 2002, Merida, a bátor (2012), A szépség és a szörnyeteg (2017)). A Hiányzó láncszem a színésznő első filmje, mely nem a Disney égisze alatt készült.
  • Ez a Laika első filmje, melyet nem a Focus Features, hanem az Annapurna Pictures forgalmaz.
  • A Hiányzó láncszem a hatodik, 2.35:1-es képarányú stop-motion mozifilm: Kalózok! A kétballábas banda, ParaNorman, Anomalisa, Kubo és a varázshúrok, Kutyák szigete.
  • Hugh Jackman negyedik olyan filmje, melyben szinkronmunkát vállalt (Elvitte a víz, Táncoló talpak, Az öt legenda).
  • Zach Galifianakis haramdik alkalommal működött közre animációs filmben. Korábbi szinkronmunkái: Csizmás, a kandúr, Lego Batman - A film.
  • Zoe Saldana harmadik animációs filmje az Élet könyve (2014) és a My Little Pony - A film (2017) után.
  • Matt Lucas és Stephen Fry hamradik közös filmje az Alice Tükörországban (2016) és az Alice Csodaországban (2010) után.
  • A Hiányzó láncszem a Laika stúdió ötödik egészestés animációs filmje (Coraline és a titkos ajtó, ParaNorman, Doboztrollok, Kubo és a varázshúrok).

Hazai premierdátum: 2019.04.11.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: