Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

ParaNorman (2012)

ParaNorman
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
16
Képek
1
Videók

Galéria (16)

Videók (1)

 
JRD   2022. 06. 03.

legújabb vélemény

1
Kinek szánták?

Nos, ez a legnagyobb rejtély ebben az animációban. Kissé zavaros a célzott közönség, hiszen gyerekmesének túl félelmetes, viszont felnőtt mesének kissé uncsi. Ettől a kérdéstől eltekintve azonban szórakoztató és látványos. De kinek mi tetszik. Nézd meg és döntsd el magad! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
Ms. Akárki   2019. 07. 19.

1

Nem igazán tudom hogy végülis ki volt ennek a mesének a célközönsége, mert felnőtt fejjel a történet kisség unalmas és bugyuta, gyerekeknek pedig szerintem ez kicsit túl zavaros és sokszor ijesztő is. A képi világ, effektek levettek a lábamról. Nagyon szertem az ilyesmi stílusú filmeket.

 
mamiéstöti2   2017. 05. 07.

0

Elég ijesztő egy mese az biztos. Túl sok stílus keveredik benne szerintem, ezért nem tudom kinek szánták, de élvezhető volt. Azért vannak ebben a kategóriában jobbak is.

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Egyszerűen elképesztő és lenyűgöző tudott lenni az elejétől a végéig minden mozzanata. Hihetetlenül tetszett, kedveltem. Eme filmet egyszer biztos, hogy mindenkinek látnia kell mert ez eszméletlenül jó.

 
Brigusz724   2015. 06. 15.

0

A korhatár besorolására már nem emlékszem, de tutira nem kisgyereknek való mese. Amúgy a történet egészen jól sikerült, de szerintem hamar el fog felejtődni, mert abszolút nem nyújt maradandót.

 
Filmzabáló   2015. 08. 20.

0

Nem vagyok túl tapasztalt az animáció világában. Az elmúlt 3-4 évben kb. csak a Jégkorszakot és a Felt láttam, amik szenzációs mesék. (Ígérem pótolni fogom.) A ParaNorman nem éri el a szintjüket, de ezt nem is vártam. Azonban egy szerethető, tanulság... több»

 
keepingboy69   2015. 02. 04.

0

Már a plakát is rémisztő és a film sem kevésbé ijesztő, szóval nem igazán gyerekeknek való, de a felnőttek jót fognak rajta szórakozni, főleg, ha értik a mondanivalóját. :) Egyébként nekem nagyon bejött, a humora is teljesen a helyén van.

A film összbevétele 107 139 399 dollár volt (imdb.com).

 

A LAIKA animációs filmprodukciós cégnek ez a második 3D-s stop-motion meséje. Az első az Oscar-díjra jelölt Coraline és a titkos ajtó volt.

(SódóGA)
 

Neil idősebbik bátyja, a tipikus bunkó sportoló talán az első nyíltan meleg szereplő egy gyerekfilmben.

(SódóGA)
 

A filmet Canon 5D Mark II DSLR kamerával forgatták. Hogy elérjék a 3D effekteket, a kamerát speciális állványzatra szerelték fel, és amikor ellőtt egy képet, kicsit arrébb csúszott, hogy egy picit más nézőpontból is meglegyen a felvétel.

(SódóGA)
 

A hét elátkozott zombinak – ugyan nem hangzik el a filmben, de – van nevük: Judge Hopkins, Eben Hardwick, Thaddeus Blackton, Lemuel Spalding, Amelia Wilcot, Goodie Temper és Wile London.

(SódóGA)
 

A Laika produkciós cég 3D-s nyomtatókkal készítette el a szereplők összes változatát.

(SódóGA)