Húsz éve az első részt még a mozivásznon vetítették, most a Netflix karolta fel a folytatást. A streaming szolgáltató 2023 karácsonyán a Star Wars és a The Last Of Us sztárjainak bevonásával a Csibefutam folytatásának bemutatására készül.

Az Aardman Animation agyagfigurái a kicsik és nagyok ünnepét is megédesítik majd, hiszen az animációs filmek zsenijeinek nevéhez olyan produkciók köthetők, amik eddig minden korcsoportban óriási sikert arattak. A Shaun, a bárány című sorozat rövid epizódjai például bekerültek a híres Sendung mit der Maus című sorozatba is. Az agyag bárányok később egy egész estés filmet is kaptak Shaun, a bárány - A film címmel. Az Aardman Animation a Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbitért 2006-ban elnyerte a legjobb animációs játékfilmnek járó Oscar-díjat. És persze itt van a Csibefutam késői folytatása is… 

A folytatás Chicken Run: Dawn of the Nugget (Csibefutam 2) címmel, 2023. december 15-én jelenik meg a Netflixen. Míg a Csibefutam első részét Peter Lord és Nick Park rendezte, addig a második rész már Sam Fell (ParaNorman) nevéhez köthető. A stop-motion animációs film angol nyelvű változatának szinkronszínészei között olyan nevek szerepelnek, mint: Thandiwe Newton (Solo: Egy Star Wars-történet), Bella Ramsey (The Last Of Us), Zachary Levi (Shazam!), Imelda Staunton (Harry Potter-filmek), Jane Horrocks (Pusszantalak, drágám!) és David Bradley (Trónok harca).

Miután (az első filmben Julia Sawalha, most Thandiwe Newton hangján megszólaló)  Gingernek sikerül megszöknie Tweedy farmjáról, egy távoli szigeten éli a szabad életét csirkéivel. Rockyval (Zachary Levi, korábban Mel Gibson) még családot is alapít: a csibével, Mollyval (Bella Ramsey) Ginger boldogsága tökéletesnek tűnik. Ám ekkor vészjelzéseket kap a szárazföldről, ahol a gyanútlan csirkéket továbbra is az emberiség veszélye fenyeget. Ginger és csapata elhagyja a biztonságos szigetet, hogy segítsenek tyúktársaikon. A feladatuk ezúttal az hogy a menekülés helyett betörjenek a csirkeólba.

78 Csibefutam  (2000)

animáció | családi | dráma | kaland | vígjáték

A baromfiudvar világa kész börtön a bentlakók számára: szögesdrót, őrkutyák, mogorva gazda. Nem is csoda, hogy a bátor szárnyasok vezetőjük, Rozsda irányításával újabb... több»