A Jupiter felemelkedése az élen, Jolie drámáját alig nézték, Amerikában robbantott a SpongyaBobA kép forrása: Warner Bros.

Az élen nyitott a Wachowski testvérek látványfilmje, a Jupiter felemelkedése, a Kódjátszma visszacsúszott a második helyre, a dobogó alsó fokára a Csingiling és a Soharém legendája ért fel.

Premierjének első hétvégéjét az élen nyitotta a Mátrix trilógia rendezőinek, Channing Tatum és Mila Kunis főszereplésével készült filmje. A Jupiter felemelkedése felemelkedése sem a hazai, sem a külföldi kritikusok tetszését nem nyerte el, ez azonban nem befolyásolta a mozizni vágyókat, akik közel 60 millió forint (38 ezer néző) értékben váltottak jegyet a produkcióra. A második helyen az 5 Oscar-díjra jelölt Kódjátszma végzett. Az Alan Turing életét feldolgozó, Benedict Cumberbatch és Keira Knightley nevével fémjelzett filmre 16 ezren voltak kíváncsiak a hétvégén. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát egy újabb premierfilm, a Csingiling és a Soharém legendája szerezte meg, mely alig félmillió forinttal csúszott le a második helyről.

A Kingsman: A titkos szolgálatot premier előtt 16 moziban mutatták be a hétvégén, mely így is elég volt a kilencedik helyre. A Colin Firth és Samuel L. Jackson főszereplésével készült film a külföldi és a hazai kritikusok egyöntetű elismerését is kivívta. Az országos bemutató után minden bizonnyal kasszát fog robbantani. Angelina Jolie drámája, a Rendíthetetlen a tízedik helyet tudta megkaparintani a maga ötezres nézőszámával. Nem fért be a Top10-be a már most az év egyik legjobb filmjének kikiáltott Oscar-esélyes, a Whiplash, igaz, a filmet mindössze 16 teremben vetítették. Ehhez képest az 5 millió forintos (3500 néző) bevétel nem nevezhető rossznak. Második esély, az Esélylesők és az Az elveszett európai című filmekhez egyelőre nem érkeztek adatok.

Észak-Amerikában a Spongyabob: Ki a vízből! óriási, 56 milliós bevételével egy hónap után megtörte az Amerikai mesterlövész egyeduralmát, de Clint Eastwood korhatáros háborús filmje csak egy helyet csúszott vissza az élről. A harmadik helyen a Jupiter felemelkedése végzett (19 millió dollár), míg a negyedik helyet a nálunk már tavaly bemutatott, lehangoló kritikai fogadtatású A hetedik fiú szerezte meg.