Bár a Top Gun sztárjáról rövid ideig pletykálták, hogy ő lehet A vasember sztárja, de a Marvel és Tom Cruise útjai még nem keresztezték egymást, legalábbis a nagyvásznon nem.

Ám jóval a Marvel Moziverzum indulása előtt a színész volt a felelős azért, hogy több ezer képregényt kellett kivonni a forgalomból...

27 évvel ezelőtt került a mozikba a Brian De Palma által rendezett Mission: Impossible, az ügynökös sorozat első része, amelyet csak A függetlenség napja és a Twister akadályozott meg abban, hogy az év legsikeresebb filmje legyen 1996-ban.

A várható kasszasikerre való tekintettel a Marvelnek az az ötlete támadt, hogy a film megjelenését egy előzményképregénnyel fejelje meg - amely azt mesélné el, hogy a Ving Rhames által alakított számítógépes szakembert, Luther Stickellt hogyan rúgják ki a CIA-tól, és hogyan fog össze rövid időre az antagonista Jim Phelpsszel (Jon Voight).

A terv azonban váratlanul nagy kihívások elé állította a szerzőt, Marv Wolfmant és az illusztrátort, Rob Liefeldet. A Marvel megszerezte a Mission: Impossible franchise képregényjogait, de a sztár képmása használatának jogait nem - hasonló volt a helyzet a Nintendo esetében is, amelynek le kellett mondania arról, hogy Ethan Hunt Tom Cruise arcát "viselhesse" egy Mission: Impossible videojátékban.

Ugyanakkor a képregény illusztrátorainak meg kellett beszélniük Cruise-zal az alkotásukat, ezért elküldték a kész képregény egy példányát a színésznek, hogy visszajelzést kapjanak. Hogy mi történt ezután, nem teljesen világos: a pletykák szerint a színész "túl nőiesnek" minősítette a karakter arcvonásait, Liefeld pedig az Instagramon keresztül posztolt egy köszönőlevelet, amit Cruise-tól kapott.

Tény azonban, hogy legalább néhány panelt (ahogy az egyes képregénypaneleket nevezik) ki kellett cserélni, ezért az első kiadás több ezer példányát visszahívták vagy törölték. Az a néhány példány, amelyik átjutott a rostán, és mégis piacra került, ma már igen keresett - 2013-ban például 800 dollárért kelt el egy ilyen eredeti képregény!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rob Liefeld (@robliefeld) által megosztott bejegyzés