Kristin Kreuk (cikkünk galériájában) 2001 és 2011 között futó Smallville című televíziós sorozatban Lana Lang szerepével vált ismertté, de a szexszektás botrány alaposan megtépázta a karrierjét.

A színésző 19 évesen debütált a tévében az Edgewood című kanadai sorozatban, és ezzel egy időben forgatta a Smallville-t, ami sikeres és keresett fiatal színésznővé tette, és számos további játékfilmben és más tévésorozatban tűnt fel, egyebek mellett a Chuckban és A szépség és a szörnyeteg négy évadában.

Pályafutását beárnyékolta, hogy Kreuk csatlakozott az NXIVM-hez, egy olyan csoporthoz, amely önsegítő szervezetként mutatkozott be, de később kiderült, hogy valójában szexszektaként működött. 

Meglepő módon Kreuk volt az, aki állítólag a Smallville sztárját, Allison Macket is arra ösztönözte, hogy csatlakozzon a közösséghez. Mack a szervezeten belül kiemelkedett, és a szexkereskedelemmel kapcsolatos műveletek egyik kulcsszereplője lett. Mack három év börtönbüntetést kapott az NXIVM-ben betöltött szerepe miatt. Keith Raniere, az egész NXIVM-művelet kitervelője 120 év börtönbüntetést kapott a tetteiért.

2013-ban vetett véget a csoporttal való kapcsolatának, és ártatlanságát bizonygatva azt állította, hogy semmi köze nem volt a csoport illegális tevékenységeihez. Az NXIVM-mel való kapcsolata kérdéseket vetett fel a hollywoodi jövőjével kapcsolatban, azonban továbbra is talált munkát. 

A közelmúltban láthattuk az Amazon Reacher című sorozatában, ahol Charlie Hubble-t alakítja. Továbbra is aktív a közösségi média platformokon, például az Instagramon, ahol 585 ezer követője van, és élénk kapcsolatot tart fenn korábbi Smallville szereplőinek kevésbé ellentmondásos tagjaival.

Az NXIVM-hez való kötődése miatti ellentmondásos időszak ellenére úgy tűnik, már túllépett ezen, és továbbra is aktívan dolgozik. A szórakoztatóiparban való karrierjének hullámvölgyeit sokakkal ellentétben úgy tűnik, meglehetősen rugalmasan vészelte át.