Atyaég, így nézett volna ki eredetileg Gorr a Thor 4-ben (képek)

Sok szó esett már a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben szereplő Gorr, az istenek mészárosának dizájnjáról. Most megjelentek a korai tervek, amelyek megmutatják, mennyire más irányt is vehetett volna a karakter.

A Thor 4: Szerelem és mennydörgés című filmben Christian Bale által alakított Gorrnak semmi köze a Marvel Comics sablonjához. "Az arca sajnos Voldemortra hasonlít" - magyarázta Taika Waititi korábban, miért kellett új dizájnnal előállniuk - "Elvégre nem akarjuk, hogy egy Marvel-filmben a közönségnek minden alkalommal a Harry Potter jusson eszébe, amikor Gorr a filmvászonra lép."

Gorrnak valószínűleg nagyon különböző vizuális változatai álltak rendelkezésre. Ken Barthelmey, tervező és koncepcióművész most megosztotta korai munkáit, amelyeket a Marvel rendelt tőle a Thor 4-hez. A képen Gorr látható, aki egyértelműen inkább szörnyetegnek tűnik, és kecskeszakállt visel:

Ezek a tervek még Christian Bale érkezése előtt készültek. Amikor A sötét lovag sztárját választották a gonosztevő szerepére, a dizájnt meg kellett változtatni. Elvégre, ha egy ilyen minőségű színész van a fedélzeten, a stúdió azt akarja, hogy a közönség felismerje őt, ami valószínűleg nem így lett volna ezzel a kecskeszakállas szörnyeteggel.

Taika Waititi rendező egy interjúban megerősítette ezt: "Nem akartam eltakarni Christian Bale arcát. Christian Bale az! Persze jól tudott játszani sminkkel és protézissel, de én az arcát akartam látni. És a karakterrel kapcsolatban csak az érzelmeket kell látni."

RUSSELL CROWE MINT SÁTÁN ZEUSZ HELYETT

Egyébként a kecskeszakállas Gorr nem az egyetlen terv, amelyet Ken Barthelmey a Thor 4 számára készített, és amelyet aztán nem használtak fel. Miután Miles Teves sminkmester képeket tett közzé arról, hogy Russell Crowe-t úgy tervezték, hogy Zeusz helyett Sátánként jelenik meg, Barthelmey most újabb rajzokat tett közzé erről a tervről. Ugyanis őt is megbízták, hogy dolgozzon ki lehetséges terveket Crowe-nak a Sátán szerepében:

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Lehetséges volna, hogy miután sikerült legyőzni Thanost, az őrült titánt, megmenteni a fél univerzumot, a Bosszúállók oszlopos tagja, Thor méltatlanná váljon mindarra, amelyet... több»