A Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? színésze, Martin Lawrence a franchise-t illető tervekről nyilatkozott. Az akciósorozat jövője kérdéses volt, miután Will Smith a 2022-es Oscar-gálán pofon vágta Chris Rockot.

Az Ebony-nak adott friss interjújában a színész elhintette azt a feltételezést, hogy a pofon miatt mégsem dőltek dugába a negyedik Bad Boys-film tervei, amelyet először 2020-ban jelentettek be. "Legalább még egy film lesz." - állította a Gagyi mami sztárja.

Lawrence megjegyzései egybecsengtek Tom Rothman, a Sony elnök-vezérigazgatója által elmondottakkal, aki a Deadline-nak adott nemrégiben megjelent interjújában azt mondta, hogy "pontatlan" az az elképzelés, hogy a féket végleg behúzták a folytatással kapcsolatban.

"Az a film fejlesztés alatt állt és áll még mindig. Nem volt fék, amire rá kellett volna taposni, mert az autónk nem is mozgott" - mondta Rothman -  "Ami történt, nagyon szerencsétlen dolog volt, és nem hiszem, hogy az én feladatom lenne kommentálni. Csak annyit mondhatok, hogy sok éve ismerem Will Smith-t, és tudom, hogy jó ember. Ez egy példa volt arra, hogy egy nagyon jó embernek volt egy nagyon rossz pillanata, a világ szeme láttára. Hiszem, hogy a bocsánatkérése és megbánása őszinte, és hiszek a megbocsátásban."

A Michael Bay által rendezett eredeti Bad Boys megismertette a nézőkkel Marcus Burnettet (Lawrence) és Mike Lowrey-t (Smith), két menő nyomozót, akik egy gyilkosság szemtanúját igyekeznek megvédeni, miközben a rendőrőrsük bizonyítékraktárából ellopott heroin ügyében nyomoznak. Az 1995 áprilisában debütált, több mint 141 millió dolláros bevételt hozó zsarufilm sikere a Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk (2003) és a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk (2020) című folytatásokat is életre hívta.

Lawrence megjegyezte, hogy az első Bad Boys mindkettejük karrierje szempontjából meghatározó volt, és mára jelentős örökséggel büszkélkedhet. "Nagy dolog volt" - mondta az Ebony-nak - "Az, hogy összejöttünk és bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk teljesíteni, és be tudjuk vonzani az embereket a mozipénztárakba - hogy két fekete sztár, két sitcom-sztár pénzt tudott keresni a mozipénztárakban is, ez akkoriban óriási siker volt".

Lawrence-t legközelebb a Mindcage című thrillerben láthatjuk, többek között John Malkovich oldalán. És bár Smith-t 10 évre eltiltották az Oscar-gálán és más filmakadémiai rendezvényeken való részvételtől a vitatott Oscar-est után - ahol a legjobb színészi alakításért járó díjat vehette át a Richard királyért -, miután a színpadon bántalmazta Rockot, a következő projektje az Emancipation című akcióthriller lesz Antoine Fuqua rendezőtől.